Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

szivakandras kiemelt beszámolói
szivakandras
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
Magyarország
Visegrád
2023.02.15.
Sziasztok!

Tényleg elfelejthetjük a fizika törvényeit! Reggel a pálya maga volt a sí-kánaán. És délig nem is kásásodik. Ezt nem szabad kihagyni. 45-ször csúsztam le két óra alatt, de a két felvonónak köszönhetően még tömeg esetén is meg lehet csinálni a 40 menetet. (Miközben amúgy tavasz van).

Eufória a köbön!

Át kell vészelni a közelgő felmelegedést, mert a jövő héten jön a hidegfront.
szivakandras
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
Magyarország
Visegrád
2022.01.18.
Sziasztok!

Éjszaka valószínűleg első eshetett, ami reggelre ráfagyott és ennek köszönhetően az idei szezonban ma volt a legjobb a pálya,

Egyébként tényleg érdekes, hogy mivel a környezetünkben sehol sincs hó, sokan elképzelni sem tudják, hogy Visegrádon síelni lehet.

Valamelyik nap síelés után betértem tankolni a bogdányi benzinkútra. Síruhában voltam, de a személyzet valamiért azt munkaruhának vélte és megkérdezték, hogy vállalok-e kőműves vagy hidegburkoló munkát. Leesett az álluk, amikor megtudták, hogy most síeltem egy csodálatosat mindössze három kilométerre tőlük.

Bogdányiak és el se tudták képzelni, hogy ilyen közel hozzájuk egy gyönyörűen kezelt ratrakolt pálya található!

Írni fogok Bill Gates-nek, hogy a Windows következő kiadásának indításakor a visegrádi sípálya aktuális állapotát mutató kamerakép jelenjen meg és ugyanezt történjen a mobiltelefonok bekapcsolásakor is.

Emberek! Január van, végre nem várható leolvadás úgyhogy lécre fel!
szivakandras
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
Magyarország
Visegrád
2021.01.23.
Kösz a gratulációt!

Ma is megvolt a 40 menet, még mindig brutálisan jó havon.

A képlet nagyon egyszerű. Ahogy felér az ember a felvonóval, azzal a lendülettel azonnal el kell indulni és fent nem kell totojázni meg ábrándozni.

Igyekezni kell minél több és minél szebb rövid ívet húzni. Az intenzív mozgástól és a koncentrálástól egy kicsit felmegy a pulzus, jólesően átjárja a vér az ereket, dolgozik a szív, a tüdő és az izmok, ami a jól kivitelezett síelő mozgással együtt örömhormont szabadít fel a szervezetben (viccen kívül).

Felfelé a felvonón kipihenheti az ember a fáradalmakat, jól kiegyenesedve egy-két nagyobbat szusszanva.

Minél gyakrabban síel valaki, annál lassabb lesz a pulzusa, mire felér. Magyarul szerez egy kis edzettséget.

A monotónia csökkenthető, ha a lecsúszáshoz különböző útvonalakat választunk.

Hogy valaki sír a hideg miatt? Nekem a néhai edzőm azt mondta: Szivák, fázik a lábad? Zongorázz a lábujjaiddal. Vagy ha esett az eső: megijedsz egy kis esőtől? Az ilyen dolgok fikarcnyit sem számítanak, amikor az ember a világ egyik legjobb sportját űzi. Ha ugyanezt az edzésmennyiséget megcsinálod pihe puha melegben pl. ellipszis futógépen, akkor ugyanennyit mozogtál, nem fáztál, nem áztál meg, de a hangulatod olyan, mintha lehúztál volna egy 10 órás műszakot a téglagyárban.

Hajrá, a tél csak most kezdődik!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.