Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

KnWerry kiemelt beszámolói
KnWerry
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Heló, olvasók!

Már 15 éve (vagyis életem kezdete óta) ide járok síelni, és azt kell hogy mondjam, hogy ennél jobb síterepen még nem jártam sehol. Akkor sem ha olyan helyeken voltam: Nassfeld, Heligenblut, Kitzbühel Alpen, Kaprun, valamin számos francia terep. Az egyetlen negatívum ezzel a tereppel kapcsolatban az, hogy sajnos elég alacsonyan van, ezért az eső,a köd,és a január eleje felé , majd később március közepe felé olvadó hó gyakori jelenség. Pozitívum viszont, hogy mivel a sípályák 93%-a füves területen található, ezért már 40 centi havon is lazán lehet síelni. Ha ez sem lenne elég, óriási víztározóik vannak, melyekből a több mint 500 hóágyúval nagyon jó minőségű havat tudnak előállítani.

Én,a családommal együtt Ellmauban szoktam lakni minden évben ugyan abban az épületben, mely minden igényünket kielégítette. Volt szauna,játékterem, wifi, és fantasztikus hangulat. A faluban több helyen is be lehet vásárolni, és a választék is széleskörű.

A sípályákról: A mi apartmanunkból 200 méter séta után már ki is értünk a sípályára, ahol egy csákányos után, mely fölvitt az egyik közeli dombra, már csúszhattunk is a Bergbahn nevű egyetlen sívonathoz. Az innen kezdőknek fontos lehet, hogy itt lehet jegyet venni; órás, háromórás, félnapos, napos. Ezenkívül rengetegfajta hetijegy is van, mint pölö: 4 a hétben, 5 a hétben, 7 a hétben, 7 a tízben, stb. Aki a faluból akar indulni, nem akar autóval elmenni a Bergbahn vonatfelvonóig,ami a Hartkaiserre visz fel, az a falu melletti csákányos felvonónál lévő kasszánál is vehet jegyet.

Felérve a Harkaiserre, ha szerencsénk van (és általában január vége felé, február elején szerencsénk van,) akkor szikrázó napsütés fogad minket. Innen, a hegytetőről négyfelé indul pálya: 3db a sípályarendszer belseje felé, 1 pedig vissza a vonat alsó megállójához. Megéri a pálya a 10 perc várakozást a vonat alján, mert ez az egyik legjobb pálya, ha van rajta hó. De haladjunk tovább a síközpont belseje felé, ahol is nem találni olyan pályát, amit ne lehetne maximálisan kihasználni. Itt aztán mindenki talál magának megfelelő síterepet, a halványkéktől a vérpirosig mindenféle pálya van. A síközpont közepének talán a Höhe Salve hegy nevezhető, területileg Söllhöz tartozik.Ám aki itt akar síelni, annak sem kell egy percre sem levenni a sílécét, (kivéve ha kuglifelvonóval megyünk) mert az összes pálya besíelhető, gyönyörű, kilométeres erdei utakon,keskeny szorosokon, vagy éppen legalább száz méter széles pályákon síelve élvezheti a sportolni vágyó egyén az életet. A sílifteknél, leszámítva a gyüjtőlifteket, gyakorlatilag azonnal sorra kerülünk, maximum 2 percet kell várni, még akkor is, ha nagyobb a tömeg. És ez a lényeg, mert tömeg gyakorlatilag soha sincs. A legtöbb lift ülőlift, és a 9/10-ük bőrüléses, jellemzően 4, vagy hatszemélyes felvonó.

A hüttékről: a sípályarendszer hüttéi jellemzően ugyanazzal a kínálattal rendelkeznek, nincs észrevehető különbség. Óriási a kínálat, és szinte mindenhol kapható a híres gőzgombóc is.

A pályákat gyakorlatilag minden nap kezelik, és hómentesebb időszakban a hóágyúk is kíméletlenül gyártják a kiváló minőségű fehér kincset. Rengeteg ratrackkal rendelkezik a központ, és azok is jó, hatékony munkát végeznek. A néhány negatívum, amit a terepről el lehet mondani, az még az, a már előbbiekben felsoroltakkal együtt, hogy a bérlete eléggé drágák, és az éjszakai pályákra külön jegyet kell venni.

Ha a terepet értékelni kell én 5-ből 6 pontot adok rá, és csak azért nem hetet, mert sajnos gyakorlatilag bármikor kifoghatunk esősebb, melegebb időt. De ezzel együtt is: Akárki, aki jó terepet...nem is! Aki kiváló terepet keres, és a pénztárcája is vaskosabb az átlagnál, az itt megtalálja a fenomenálisan tökéleteset.

U.I.: Érdemes a főszezonban menni, január 20-tól február 15-ig, ekkor a leghóbiztosabb az időjárás.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.