Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Sese kiemelt beszámolói
Sese
1 élménybeszámolót írt
1
21 éve tag
Gabor11!

Kiegészíteném Norbi infóit 1-2 plusz információval.
Mi idén, az előző nagyon hóínséges szezonban (január vége) voltunk Valmeinierben. Nemigazán hittem, hogy lesz hó, meg voltam győződve arról, hogy ibolyát fogunk szedni, de végül a síterep "bizonyított".

Valmeinierben laktunk, az apartman a szokásos francia, szűk, de olcsó, és a pálya mellett van. Valmeinier is, mint minden francia üdülőközpont, el van látva mindennel ami csak kell: éttermek, bárok, élelmiszerboltok, kölcsönzők. Nekünk pl. a házunk aljában volt a Sherpa, tehát nem gyalogoltuk magunkat halálra egy bevásárlásért.

Sajnos mivel a 2006/2007-es szezonról volt szó, nagyon össze kellett kaparni mindenhonnan a havat. Emiatt nekem a Valmeinier-i pályarendszer nem is tetszett, nem voltak jó állapotban a sípályák, meg valahogy a vonalvezetésük sem passzolt. Egyszer jó széles, a következő kanyar után meg összeszűkül egy kis ösvénnyé...stb.
Viszont a Valloire-i oldalon, valamint a két falu közötti hegyen (Crey du Quart) nagyon jó széles pályák találhatóak. A tavalyi nagyon rossz szezon januárjában is tökéletes minőségű havon lehetett itt síelni.

Az átjutás nem körülményes a Crey du Quart-ra/Valloire-ba. A Norbi által említett Telepulse-t 3 éve lebontották, azóta modern 4üléses lift köti össze a két hegyet. Visszafelé jövet sem probléma ha lekésnétek a völgyön átívelő liftet (nekünk sikerült :)), mivel a síbusz is már átjön a völgy túloldalára, L'Armera-ba. Sajna Valloire-ig nem megy.

valmeinier.jpg
crey-du-quart.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.