Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Stefi05 kiemelt beszámolói
Stefi05
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Három napot töltöttünk Hauser-Planai-Hochwurzen-ben.

1. nap Hauser -
Pályaszállásunk volt a Seilbahn mellett, (ez a falu közepén található) így 1-2 perc alatt már a felvonónál voltunk. A seilbahn a faluközepén a legrégebbi felvonó, már-már muzeális értéket képvisel. A felvonókezelő kívülről ránk zárja az ajtót, és mint a régi kalauzok csengetéssel indít - igazán kalandos :)
Viszont előnye, hogy röpke 12-14 perc alatt felvisz a Hauser tetejére.
Szép hosszú pályák, kezdőknek és haladóknak is egyaránt ajánlanám. Gyönyörűek az erdős, fenyves részek. Du 3-kor még úgy döntöttünk csúszunk egyett a Hauser legszebb pályáján, ez a kék hatos, ez visz át Planai-ra. 3 boardos, egy síelő - a látvány csodás volt DE, a pályának semmi lejtése nincs!!! Majdnem kinyiffantunk az állandó rollerozástól, egy véget nem érő borzalomnak tűnt, a pálya vége egy meredélybe torkollott .... nagy nehezen lekecmeregtünk 3h58-kor elértük az utolsó felvonót - DE IGAZ EZ A HAUSER LEGSZEBB PÁLYÁJA :)
Mivel nem vagyunk profik a csúszásainkat meglehetősen megkeserítette a totál összetúrt pálya - bár nem boldogít, de elmondhatom, hogy legalább megtanultam dombokon, ugratókon boardozni.

2. NAP
Mivel erre az átcsúszásra (6-os pálya) nem vágytunk átmentünk kocsival Planaira. 8 fok volt a Mittelstation-on és gyönyörű napsütés. Planai teljesen lenyűgözött - rengeteg pálya, erdei utak (amit már nem mertünk kipróbálni - board-dal). Nagyon tetszett a zenés pálya, a 3-as a 4-es lemerészkedtünk a pálya végére is - természetesen lent esett, de nem volt vészes.
A 6-os és a 12-es pályán teljes magányban csúsztam, csak a pálya végén találkoztam síelőkkel. Innét már a felvonókkal mentem át Hochwurzenre, ami kissé hosszadalmasnak tűnt ugyanis a szánkópályára kellett átjutnom a hegy másik oldalára - itt síbuszos átkelésre is van lehetőség - a család többi tagjához.
A szánkópálya használata a napijeggyel ingyenes, a szánkó bérlése 5 ajró - természetesen sajáttal is lehet csúszni. Mivel a férjem inkább túrázik és a pici fiam 4 éves tökéletes megoldás volt a szánkópálya, párhuzamosan csúsztunk a szánkópálya alján pedig találkoztunk. A szánkópálya 3 helyen ment keresztül a sípályán- ez nagyobb tömeg esetén gázos lehet, de most abszolút nem voltak sokan.
Bár az időjárás túl "jó" volt, olvadt a hó, tapadt, lent meg esett, azért jól éreztük magunkat. A táj, a kilátás itt is gyönyörű volt, a hoo ruck hüttében nagyon fini gyümölcs snapszok voltak, bár mi csak 2 cl-ig merészkedtünk azt megállapítottuk, hogy az osztrákok CSAK alkohollal tudnak síelni :)
A 3. napunk ismét Planai-Hochwurzen volt.

Mindenesetre két tanulságot levontam, ha több pályát ki akar vki próbálni totál felesleges a pályaszállás.
Nem értettem, hogy tapasztalt síelők, sok esetben miért az utolsó pillanatban döntenek, hogy hová mennek - most már tudom - a továbbiakban én sem fogok előre szállást foglalni, hanem oda megyek ahol az időjárás megfelelő. (természetesen ezen a héten már -6 fok van a körényeken)

Ez a 3 nap, igazán nagy rohanás volt- első felvonótól az utolsóig, az olvadó hó jól kiszívta az energiánkat, úgyhogy mindenképpen visszajövünk, hogy megfelelő időben is csúszhassunk.

A galáriámba is felraktam pár képet.

üdv.: Stefi
2009.-marcius-Schladming-062.jpg
2009.-marcius-Schladming-058.jpg
2009.-marcius-Schladming-046.jpg
2009.-marcius-Schladming-042.jpg
2009.-marcius-Schladming-014.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.