Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

blint63 kiemelt beszámolói
blint63
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2010.12.13.
Most jöttem haza egy négy napos (csüt-vas) nassfeldi besízésről, összességében pozitív érzésekkel.
A felvonók nagyon jók, javarészt hatülésesek a FIS-est leszámítva gyorsak, várakozás nincs. A nyitást szerencsére rugalmasan kezelik, egy vidám köszönéssel 5-10 perccel a nyitás előtt már fel is lehet menni és tenni egy gyors kört a jól kezelt pályákon.
A pályák java része nyitva volt (80/120 km), sajnos pont a leghosszabb Carnia és a környékén lévő két kabinos pályái voltak zárva, de ez így előszezonban elfogadható. Csütörtök reggel még esett az eső délben már fagyott és havazott, hát mit ne mondjak, akkor lett volna igazán durva ha nem havazik, így azért tűrhető volt bár a lesett kb. 10 centi hó alatt egybefüggő, szép kék jégpáncél borított valamennyi pályát. Másnap elkezdték rendbe hozni a pályákat, néhol egész nap mentek a hóágyúk, helyenként nem kis eséseket okozva (én is rendesen lefejeltem a pályát, két egymással szemben álló, addigra már kikapcsolt hóágyú által fújt buckán megragadva).
Hétvégére már rendben voltak a pályák, ugyan kemények voltak egész nap, de az igazán jeges részek csak délután jöttek elő nem kis részben köszönhetően a felerősödő szélnek.
Mindent összevetve még kéne legalább 20-30 cm hó, akkor ki tudnák nyitni a maradék pályákat a oldalsó fenti részeken és akkor 5*-os terep lesz Nassfeld.
Időjárástól független negatívuma talán csak annyi van a terepnek, hogy a fő csúcsról elég rendesen le tudja fújni a havat a szél, több pálya felső szakasza lehet jeges egész szezonban hómennyiségtől függetlenül.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.