Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

rmaco kiemelt beszámolói
rmaco
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2015.02.10.
Sziasztok!

3 másik barátommal mentünk Isolára síelni, szombaton értünk haza. Nekem már volt alkalmam itt 2 éve csúszni, így mivel a jó társaság adott volt ezért belevágtam az útba.
A francia ,,határon" megállították a buszt, és érzékelhetően a tragikus párizsi események hatására fokozták az ellenőrzést. Feljött a buszra a rendőr, mindenkinek megnézte a személyi igazolványát, megkaparta, és meg is pöckölte, hogy nem hamisítvány e...Vicces volt.

Meghatározóvá vált számomra, hogy a szállásunk nem az Adrets( nem nagyon ajánlom senkinek) hanem a Le New Chastillon 4 csillagos apartman volt. Azt kell mondjam, ilyen jó apartmanban soha sem voltam. A recepciós srác nem problémázott, amikor közöltem vele hogy a beszerelt hajszárító nem működik, hanem segítőkész volt, és adott egy rendes, működő manuális gépet.
A sítárolónál is figyeltek a részletekre, külön számzáras ajtó nyitja. A cipőknek, léceknek külön tartó van, és mivel van fűtés, ezért a hó is szépen leolvad róluk.

A szoba méretét tekintve franciás, elvileg 26 m", cserébe kulturált, modern, nem leharcolt állapotba vettük át. Az edényeket, tányérokat érdemes átnézni az elején, mert találtunk olyat is, amibe a korábbi tulaj hagyta, hogy beleszáradjon az ételmaradék. A mosogatógép is működött, bár 2-3 óráig biztos eltartott egy program. Akik nagy filmesek, azoknak ajánlom, hogy hozzanak pendrive-ot, és USB hosszabbító kábelt( sajnos a TV fix, nem mozgatható, közel van a falhoz, ezért ajánlott) mert a TV lejátsza még a HD filmeket is. A 204-es szobában aludtunk, tökéletes kilátásunk volt a hegyre, még terasz is tartozott a szobához. 4 főnek ideális a szoba mérete, csak ajánlani tudom.

A síelésről...Első két nap nem is kívánhattunk volna szebb időt. Ragyogó napsütés, kék ég, és a csúcsra is sikerült feljutni. Kedden már picit árnyaltabb volt az idő, de olyan nagy problémák nem adódtak. Szerdán végül már megkaptuk a havazásból az ízelítőt, és mivel sokat nem láttunk már a pályából, ezért 2 óra körül bejöttünk. Ekkor még nem sejtettük, hogy csütörtökön és pénteken mi vár ránk. Mindkét nap 1 csúszás fért bele, ugyanis olyan hóvihar kerekedett, amit senkinek nem kívánok. Inkább visszamentünk a szállóra, mert túl veszélyes volt így a pályán maradni.
Az utolsó 2-3 napban reggelente robbantásokra ébredtünk, az ajtó is rezzent egyet, de a lényeg, hogy próbálták megelőzni a bajt.

A központi épületben van pár lehetőség, hogy az ember feltalálja magát. Különböző síboltok, kölcsönzők várják az érdeklődőket, van egy kis mozi is( 7 Euro/fő áron), mosoda, a hölgyeknek még szépségszalonba is el lehet ugorni. 2 Sherpa található a hegyen. A baguette 1 Euro áron kapható szinte mindenhol.

265 Euro költségbe a 6 nap síelés, a buszos utazás és a szállás tartozott. Aki tud vigyen itthonról magának előre elkészített ételeket, mert bár a sofőrök kikötik a személyenkénti egy táskát, a bepakolásnál mindig akkora a káosz, hogy ezt nem nézik. 1350 km-re az otthonodtól, esténként magyaros ételeket enni.....megfizethetetlen! :)

A hazafelé út is lassan indult, mivel 2 órás késéssel sikerült csak elindulni, ugyanis lavina miatt lezárták a hegyi útszakaszt. Az akkor már 3 napja tartó havazás miatt, a vártnál kicsit lassabban tudtak dolgozni a hiba elhárításán. Olyan mennyiségű hó hullott, hogy a kocsikat is betemette.
Indulásunk napján már fekete zászló lobogott a felvonónál, ami a legmagasabb szintű, 5-ös lavinaveszélyt jelenti. A 8-as kabinos is állt, aznap szerintem nem sok embert ment ki a pályára.

Lefelé a buszra felkerült a hólánc, és lépésbe haladtunk lefelé. Kb. 80 percet töltöttünk csak a szerpentinen. Az Isola 2000-Monaco távolságot( kb. 100 km) 4,5 óra alatt sikerült megtenni, amibe beletartozik még egy Carefouros vásárlás és a francia rendőrök ismételt ellenőrzése, ami azért most már lazábbra sikerült. Monaco kimaradt, csak egy AVIA benzinkútról fotóztunk, mivel a várakozással elrepült az az idő, amit erre szánt volna a társaság. Hazafelé a vásárlást beleszámítva 5 alkalommal álltunk meg, majd 20 óra 2 perces út után érkeztünk meg a Hősök tere mellé.

Gyorsan elrepült a hét, de jót mozogtunk, Isola 2000 mindenkinek tetszett. A pályák valóban jók, a táj impozáns. A hütték viszont elmaradnak Ausztriához képest. Aki teheti, inkább saját autóval vágjon neki, esetleg béreljen egyet, úgy elviselhetőbb az út.

ISOLA 2000: Erősen ajánlott! :)
IMG-5947-2.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.