Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

koschwarz kiemelt beszámolói
koschwarz
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Olaszország
Tonale
2011.01.23.
tegnap értünk haza tonaléból. múlt hét vasárnap kezdtük a síelést, akkor még +10 fok is volt napközben, de nem volt nagyon negatív hatással a hó minőségére, a "legalacsonyabb" magasságon, ami ugye alapból 1800 m, is éppen csak kissé kásás volt, de a gleccseren meg tökéletes. napról-napra egyre hidegebb lett, de napos, tiszta idő, csak pénteken lett nagyon-nagyon hideg, borús és szeles az idő, szóval (megint) mázlink volt, januárban tökéletes időt fogtunk ki.

a szállás a top residence volt, ami teljesen megfelelő, nem volt okunk panaszra, egyedül egy mikrót hiányoltunk. hátul sífelszerelésben ki lehetett menni és nagyon kevés felfelé mászással két sífelvonót elérni, majd délután a bejáratig vissza lehetett csúszni. a személyzet kedves volt, és indulás előtti este is simán ki lehetett jelentkezni, úgyhogy reggel hétkor indulhattunk. ekkor nincs dugó a hegyről lefelé és az autópálya bejáratánál, mert indultunk már 10-kor is, de akkor több óra is volt, mire az autópályára hajtottunk.

jó néhány éve voltunk utoljára, azóta rengeteget fejlesztettek, így a ponte di legno-t és tonalét (közbenső állomással is) összekötő kényelmes kabinossal, új hüttékkel, új pályaösszekötésekkel.

mi ponte di legno-n csak egyszer síeltünk, sajnos ott sok volt a műhó és a jég-bucka párosítás, és sokkal árnyékosabb, mint a tonaléi pályák.

több éve nem voltunk olaszországban, és az utóbbi években ausztriával próbálkoztunk, de őszintén szólva, most döbbentem rá, mennyivel jobban szeretem az olasz pályákat. a felvonókat simán később állítják le, hogy még a legeslegutolsó síelők is felmehessenek, a ratrakok azonnal indulnak, és másnap tökéletesre kezelt pályák várnak, és a hangulat meg egyébként is barátságos, bulizós. ausztriában meg mindig az az érzésem, hogy a pályákat nem kezelik annyira.

szóval összességében, egy nagyon jót síeltünk megint, tökéletes időben, tök jó havon.
koschwarz
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Olaszország
Tonale
2007.12.27.
sziasztok!

mi már többször is jártunk tonaléban. valóban, a pályák egy része tényleg unalmasnak tűnhet, mert egymás mellett párhuzamosan haladnak, semmi erdő. ugyanakkor a pályák minősége (délelőtt persze) mindig kiváló, olaszosan gondozottak, még le sem zárják a felvonókat, de már mennek fel a ratrakok...és egy átlag síelőnek pont megfelelő nehézségűek a pályák.

az "unalmasságuk" ellenére szerintem nagyon jókat lehet síelni rajtuk, a gleccserpályát, pontosabban az arról a főútig levezető részét mi kifejezetten szeretjük, a nehézsége miatt.

ugyanakkor ott van a ponte di legno-s rész is, ami sokkal zöldebb, és sokkal szebb, és ha minden igaz, tonaléval már össze van kötve felvonókkal (tavaly nem itt voltunk, tavalyelőtt meg még nem volt összekötve).

gyakorlatilag minden szállás pályaszállás, és azért vigyázni kell, hogy milyen szállást foglal az ember...

bár számunkra nem volt olyan vészes egyik sem, de azért akadhatnak kellemetlenségek, az egyik helyen a gáztűzhely gázpalackkal működött, ami az erkélyen volt, és igen nehéz volt reggel kávét főzni :)

a másik helyen meg külön erősebb körtéket kellett vennünk, mert megvakultunk volna :)

ezek persze a sima apartmanok voltak.

900 km az út, ami igazából a végén, az autópályáról letérve kezd húzós lenni, még kb. 100km városokon, hegyi utakon keresztül...ezt a részt nem szeretjük :)

összefoglalva: szerintem simán el lehet síelni egy hetet csak tonalén és ponte di legno-n, már ha nincs az embernek olyan igénye, hogy minden körben más pályán csússzon...talán nem a természet szépségéért, hanem inkább csak magáért a síelés öröméért érdemes elmenni ezekre a pályákra, bár ha süt a nap és jó idő van, akkor persze itt is mindent szebbenk lehet látni. mindenesetre nem váéletlenül hívják ezt a részt a "nap völgyének", amellett hogy elég hóbiztos is.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.