Menü ≡

Eszteván kiemelt beszámolói

2011.01.25. Síterep: Madarasi Hargita, mások beszámolói
Sziasztok!

Vasárnap síztem egy napot a Madarasi Hargitán.
Ivó írányából mentünk fel, hóláncot kellett használnunk,de ez nem újdonság. Viszont az igen, hogy Ivó végében, a sorompónál, nem kellett belépési díjat fizetni az autók után. Ivóból az út be van havazva, de jól járható.
45 lei a napos bérlet, a felvonók délelőtt 10-tól delután 4-ig működnek.
A pályák jó állapotban vannak, mindegyik sízhető, de delutánra néhol jegesednek - de nem vészesen. A Nagy Mihály pálya egy kisebb részen köves, de csak itt tapasztaltam ilyent. Érdekesség, hogy ezt a pályát az idei szezonban most nyitották meg először. Néhány helyen kisebb buckák is kialakultak, ez az egésznapos havazásnak tudható be. Azonban nem kell megijedni, mert másnap reggelre ratraktolják a pályákat.
Kevesen voltak fent, alig kellett sorban állni a felvonoknál. Délben kettőkor a Sugónál nem kaptunk helyet a vendéglőben, de a Villás panziónál bőven. Néha köd volt, a látási viszonyok olykor rosszak voltak, azonban a sízéshez eleget lehetett látni. Szerencsére szél is alig volt.
A nap végén egész Ivóig ereszkedtem be síléceken, ami több mint 9 km - el is fáradtam rendesen.
Azóta még jócskán havazott, érdemes mostanában odamenni. Képeket sajnos a látási viszonyok miatt nem készítettem.
Jó havat!

Üdv.,
István
h i r d e t é s
2011.01.13. Síterep: Madarasi Hargita, mások beszámolói
A romániai meleg ellenére a Madarasi Hargitán lehet sízni.

"Az összes felvonó működik, a hóágyúzott pályáknak köszönhetően a hó minősége a Nagy Mihály felső szakasza kivételével az egész pályarendszeren nagyon jó. Az előrejelzések szerint a hét végéig még néhány cm friss természetes hó is várható.
Jelenleg 3,5 km pálya használható az összesen 4,5 km pályarendszerből.
A pályákat folyamatosan karbantartjuk."
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »