Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

MM kiemelt beszámolói

2009.04.22. Síterep: Crans-Montana, mások beszámolói
Hello,

Nem tudom olvassa-e még valaki, mindenesetre megírtam az összefoglalót, hamarosan ide is küldöm.
-------------------
Kb 6 körül indultam és Sierrebe el is jutottam 1.5 óra alatt. Innen már csak fel a hegynek, ami még kb fél óra. Annyit tudni kell, hogy Crans és Montana egy bazinagy fennsíkon helyezkedik el Sierre fölött, a Valais északi oldalán, déli irányú terpekkel.

Crans és Montana, valamint Aminona (amely szintén a terep része, csak az ismertebb nevében nem említik) 3 nagyobb falut takar. Ezek a települések síszezonban együtt egy kb 60,000-es várost alkotnak. A völgyből az autópályáról, ill. a szemközti szerpentinről, amelyen a Val d'Anniviers-t közelítjük meg, ez látszik is, főleg téli estéken. Gyakorlatilag az egész Sierre fölötti hegyoldal és fennsík fényárban úszik.

Nos, többek között ez is volt az egyik ok, amiért eddig nem jöttünk ide síelni. Mint az a korábbiakból reméljük kiderült, jobban szeretjük a csendesebb, intimebb hegyi falvakat.

De persze nem lehetett kihagyni a csúszást itt sem.

Folytatás: http://lejtmenetben.blogspot.com/20...09/03/crans-montana-amino...

Üdv
h i r d e t é s
2009.03.12. Síterep: Avoriaz, mások beszámolói
Egy napra sikerült elszabadulnom ide február közepén. Lényeg a lényeg, hogy végre rászántam magam, hogy ha már közelre megyek, akkor megnézem a Les Portes du Soleil mega-síközpont svájci részét.
Sokan mondták, hogy menjek a francia részre – Avoriaz, Morzine, stb – de nekünk közelebb esik Champery, Morgins, Les Crossets, és ami azt illeti, Svájc azért csak Svájc (minőségben és szolgáltatásban), meg egyéb tényezők...

Majd megnézzük a francia pályákat is...

Lausanne-től 1 óra az út, Champery-ig. Én ezt a falucskát vettem célba, mivel a térkép szerint a felvonókhoz és a parkolóhoz két piros pálya is vezet, aminek a nap végén még hasznát vehetem. Ez a régió össze van pályákkal kötve Les Crosets-val, Champoussin-nal, Morgins-nel és Torgon-nal, összesen kb 100km pályát biztosítva. Természetesen innen megvan az átjárás francia területre is.
8.30-kor még éppen csak érkeztek a síelők a Grand Paradis parkolóba. Az idő teljesen tiszta volt, és az is bejött az időjárás előrejelzésből, hogy -10 C-fokkal indult a nap. Síbérlet: 43 CHF a svájci részre.

Csatolás, majd a 4-es beülős Grand Paradis-Planachaux lifttel fel a "Vörös keresztes" csúcsra egy átszállással. Gyönyörű verőfény, 1.5m hó mindenütt, a látvány fantasztikus, a pályák is ígéretesek.

Tovább: https://sielok.hu/rovat/elmenybesza...molo/cikk/les-portes-du-s...

Üdv
MM
2009.03.02. Síterep: Zermatt, mások beszámolói
Hi,

Megjöttünk...

HÁÁÁÁT, még mindig a hatása alatt vagyunk.

Valami FANTASZTIKUS élmény volt az elmúlt 5 nap!!!

Zermatt és Saas-fee...

Ha magunkhoz tértünk megpróbáljuk leírni az élményeket...:-)

Addig is egy ízelítő kép.

huligan: A szállás Saas-Grudban volt, a Hochsaas felvonó mellett 20m-re, optimális ár-érték aránnyal és kiváló konyhával. Saas-fee kb 6-7 perc, Taesch 35 perc kocsival. Szivesen átküldöm a kontaktot.

Elkészült a beszámoló:
https://sielok.hu/rovat/elmenybesza...molo/cikk/5-nap-zermattba...
(utólag befűzve - szerk.)

Üdv
MM
1.jpg
2009.02.21. Síterep: Wengen, mások beszámolói
Hi supershape,

Örülök hogy jól éreztétek magatokat - még az idő ellenére is.

Ez a jó hozzáállás...:-)

Nekünk is a legszuperebb síélményünk itt volt - lehet olvastad - egy hétvégén, amikor szombaton havazásban és 10m látótávolságban síeltünk a Mannlichenen (de pont ezért volt kihivás és jó...) másnap pedig verőfényben csúsztunk.

A hely, igen, fantasztikus. Szerintem minden síelőnek át kellene élni az élményt itt!!! :-) Igaz nincs 400km pálya, de ami van azok szuperek, és az orrod előtt ott van még 2000m sziklafal, az Eiger, stb...Sok mindent láttunk már Svájcban, de itt nagyon különlegesek a völgyek és hegyek ugyebár...:-)

Fotókat még lőhetnél fel, ill. érdekelne pár szó a szállásotokról.

1 kérdésem azért van. Hogyhogy Olaszország felé jöttetek?

Üdv
MM
2009.01.20. Síterep: Wengen, mások beszámolói
Akkor ime:-)
Mr Miller személyesen.

Beszámolónk is elkészült (utólag befűzve - a szerk.)

E hétvégi kirándulásunknak több apropója is volt:

1. Wengen ugyebár egyik kedvenc régiónkban van, sokszor jártunk már itt, voltunk a Jungfraujoch-on, bicikliztünk, túráztunk, és csúsztunk is már, és ide vissza kell jönni, ahányszor csak tudunk...
2. Ha már itt vagyunk Svájcban, szerettünk volna eljutni egy sí-világversenyre, főleg ha az 2 óra autózással elérhető.
3. Végül, mivel másik felem édesapja nagy síverseny mániás, így legutóbbi születésnapja jó alkalmat adott arra, hogy egy emlékezetes ajándékkal lepjük meg: meghívtuk a szülőket egy látogatásra Svájcba, amit úgy időzítettük, hogy Wengen síversenyének fő futamai pont beleessenek.
Folytatás itt: https://sielok.hu/rovat/elmenybesza...molo/cikk/wengen-2009/
bode1.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »