Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

brumi1 kiemelt beszámolói
brumi1
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Szlovákia
Certovica
2006.02.21.
Szia Editke !

Ha a kezdőlapon Szlovákia címszó alatt rámész a certovica linkre, kiadja a sípályák térképét. A leírás egy kicsit bővebb, többet ír, mint a térképen látható. Ezt az elátkozott Stiv panziót láthatod a térkép tetején, jobbra. Mi a ház alatti pályákat használtuk, nekem nagyon megfeleltek.( 5 napos felnőtt síbérlet 1.750 Sk ) A hegyre ( baloldalt ) menő tányéros felvonóval vigyázni kell, mert akkorát ránt, hogy felemelkedsz a levegőbe.... Felülről gyönyörú a kilátás, az egyetlen baj az, hogy a pályák olyan meredekek, hogy többszöri megállással, kinézegetéssel tudod csak megállapítani, hogy most melyiknél is vagy.. Fent egy viszonylag széles pályaszakasz után csak egy kb 3 méter ,, széles ,, erdei úton tudod elérni a lefelé menő pályákat ( balra hegy, jobbra a szakadék... ) nekem még egy kicsit munkás volt... A felvonótol jobbra indulva az első pálya egy vékony és keskeny katlan, amiben vagy elereszted középen magad, vagy jobbra - balra ereszkedsz. A második pályának nagyon dimbes dombos a felső 2/3-a, nekem nem jött be, ott még a lengyel lesikló síiskolások is szakaszokban ereszkedtek le.. Ezt a kettőt a gerincről lehet megközelíteni. A harmadik is meredek, de oda már felmegy a ratrack - ezt a pályaszakaszt már a keskeny hegyiútról éred el.Nekem ez jött be a legjobban. Ha továbbmész a hegyi úton, akkor az levisz a hosszú nagypálya elejére. Ugyanide tudsz eljutni, ha végigmész a gerincen, ott is le lehet jönni, de amikor mi ott voltunk, akkor egy merő jég volt a felső pályaszakasz, volt, aki lecsatolt, fenékre ült és úgy evickélt le. Én nem próbáltam ki. A Stiv panizó felett az út másik oldalán is van egy tányéros felvonó, ahol egy viszonylag meredek, de nem túl hosszó egyenes pályát és egy kanyargós, úgynevezett tanuló pályát találsz.Ide külön kell jegyet venni, mert az nem a Stiv panzióhoz tartozó pálya. Barátom jött le az egyenes szakaszon snowboarddal - lelkendezett, hogy nagyon jó. Egy baj van - a pályának nincs kifutó, lassító szakasza. Teljes lendülettel jössz lefelé és ha elvéted a fékezést, akkor van esély arra, hogy felkenődsz a pálya alján lévő vendéglőnek a falára:((( Szerencsére ilyen nem történ azon a héten, amíg ott voltunk. Remélem, segítettem.
Szia - Gábor
brumi1
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Szlovákia
Certovica
2006.02.20.
Üdv mindenkinek ! Gondoltam, hogy ilyen topicot is érdemes nyitni, mert mindenki belefuthat valami rossz tapasztalatba, amit érdemes megosztani a síelők nagy családjával. Múlt héten jöttünk haza Certovicáról a STIV - Certovicza panzióból.( www,certovica,sk ) A pályáki jók voltak, hó dögivel, ratrack működik. A gond a panzióval, ill. a személyzettel volt. Mintha 40 évet vissza mentünk volna az időben. Utálják a vendéget, pedig belőlünk élnek , állítólag. Teljes ellátásra voltunk befizetve. A kaja nem is volt rossz, bár nekem kevésnek tűnt, de ez egyéni. Kihozták a levest, majd amikor kimertünk mindenkinek egy tányérra valót, akkor rögtön odarohant a pincérnőnek álcázott alkalmazott és azonnal el akarta vinni a tálat a maradék levessel ( lehet, hogy ki akarta vinni egy másik asztalhoz:) Persze szóltunk, hogy hagyja csak ott. nem telt el 2 perc, jött egy másik, hogy elvigye a tálat... Neki sem engedtünk, csak azután, hogy kiürítettük ( pedig nem is volt olyan finom, de akkor már dafka megettük ) Ebédnél fel mertük gyújtani a villanyt az ebédlőben, mert úgy ítéltük meg, hogy kevés a fény. A bárpult mellől berohant az egyik alkalmazott és leoltotta. Ezt kb 3x játszottuk el, de a harmadik után már féltünk, hogy szívrohamot kap a nő, inkább ettünk félhomályban... A kenyérrel úgy takarékoskodtak, mintha háború lenne, esténként azt mondták, hogy már elfogyott.... A bárban ,, természetesen ,, nem adtak csapolt sör - csak üvegeset lehetett esténként venni, természetesen jóval drágábban.. Szombaton lefoglaltuk a jacuzzit hétfő estére. Sajnos zárt ajtót találtunk, mert ,, technikai gondjuk ,, volt - persze nekünk nem szóltak,hogy valami baj van. Még jó, hogy visszaadták a pénzt:). A legjobb az volt, hogy napközben bementünk a szobánkba és három munkásember szerelt valamit - talán web kamerát - a szobánkban. Persze, hogy nem kérdeztek meg minket, hogy bejöhetnek-e. Megkérdeztük, hogy itt nem szokás a takarítás ? ( 4-5 nap múlva egész falka porcica volt a szobákban ) erre az volt a válasz, hogy ki volt az takarítva, MIELŐTT MEGÉRKEZTÜNK :))). Szóval majdnem sikerült a személyzetnek tönkretenni a hetünket, de jó csapattal voltunk és keményen ellenálltunk !!! A poén az egészben az, hogy az utolsó napon felmentünk a kb 80 méterre lévő Totem panzióba és ott egy teljesen más világot találtunk. Udvarias kiszolgálás, vendégcentrikus környezet, úgyhogy ha legközelebb Certovicára megyünk, akkor biztosan ott fogunk megszállni és nem ebben a paziónak csúfolt akármiben.

Köszi a figyelmet - Gábor

u.i. ha van ilyen tapasztalat más helyekről, akkor folytassátok a beszámolókat, mindannyiunk okulására.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.