Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariann kiemelt beszámolói

2009.02.05. Síterep: Cortina d'Ampezzo, mások beszámolói
Üdv,

mi is feb.21-én megyünk. Szállás Borca di Cadore-ban :)

Aki kérdezte, hogy milyen a hely: A legjobb! Mi már voltunk itt vagy 10-12-szer, bár az utóbbi 5 évben San Vito di Cadoré-ban szálltunk meg, a Fiori hotelben (nem drága, de vigyázni kell a kilókkal, mert egy cukrászda tulajdonosáé (arra épült), így a reggeli és az apré-ski (síelés utáni nass) nagyon durva: meleg fánk, isteni sütik, cappucino).

A pályák rendkívül hóbiztosak, gondozottak. A fiam tavaly kezét törte (sima seggre ülés esete), de a rendőr és a mentőszán 2(!) percen belül ott volt (meglátták, hogy sír). Kórház: mindenképpen kell fizetni, a biztosítás utólag itthon térít a számla ellenében. (Gipsz, röntgen, miegymás: 80€).

Ételek: Valaki írta, hogy drága...én elnézést kérek, hogy írom, de a kaja ára alig 10%-a a teljes utazásnak ezért a szendvicset nem javaslom. Meg kell kóstolni az olasz éttermek kínálatát, mégpedig a hegytetőn...ebben ez a buli! Pl Gnochi (10€)és az erdei gombás tál (7 €)...isteni! (gyereknek krumpli+hús=10-12€) Pizza 12€, de helytől függ. Legfontosabb italok: sör 3-5€, cappucino: 3€. Jégermaister: 2-3€. A San Vito-ban és Borca di Cadore-ban lévő közértek nem sokkal drágábbak, mint itthon...sőt néha lehet kapni márkás cuccokat nagyon olcsón. Az apartmanos bevásárlásokat a Hotel Fiori melletti nagy áruházban szoktuk intézni (San Vitoban)

A pályák környéke: Ha 10 után érsz a parkolóba, akkor már csak nagyon messze lehet megállni, és akkor bizony a sáros, földes parkolón kell átcaflatni hátadon a síléccel, síbakancsban, hegynek felfelé. Egy tipp: mi pár éve rákaptunk a ski-depo használatára, ami nagyon kényelmes (a síléceket és bakancsokat közvetlenül a pálya mellett lehet tárolni, árról a helyszínen érdeklődni).

Pályák: A Lacedel és környéke minden igényt kielégít: az alsó pályák kékek, középsők pirosak, felsők feketék. Mindhárom szint kényelmes felvonókkal érhető el. Max sorban állási idő: 3 perc. Itt rendezik a sívilágkupa egyik futamát is, nagyon király végignézni a profikat! (január végén). A felső szinten megfelelő hó esetén buckapálya is van és 3 fekete, és persze néhány kék is vezet lefelé.

Érdemes felmenni Tofánáig, és onnan balra megtalálni a kék 15 km-es erdei pályát...csodálatos...csak a sí hangja hallatszik, ahogy ropog a havon...és erdő, erdő...néha az ember megáll és csak néz.

Ezen az erdei úton lehet átmenni Socrepesre. (a vége felé, kb 300 méter hosszan kicsit duracelles) Itt található egy pirosas, rövid időmérő pálya is. Kényelmes felvonóval szép, széles kék pályákon lehet síelni, boardozni. Visszatérés Lacedelre egyszerűen a hegy tetejéről a BALRA tarts elve szerint, további liftre már nincs szükség, a pálya egyenesen a parkolóhoz visz. Ebédre ezt a helyet javaslom (a socrepes-i felvonó melletti teraszos étterem).

Ha lent nagyon nincs parkoló, akkor érdemes felmenni Pocol felé, a hotel Argentína parkolójába, az szinte a socrepes-i pályákra épült, tehát nagyon kényelmes.

Egyéb: aki bírja pénzzel, annak Cortina szívében rendelkezésére áll Gucci és hasonló boltok tömkelege (pl női táska 3000 €-ért...pfff).

Azért azt érdemes fejbe vésni, hogy Cortina az Olasz síelés csúcsa (tele TV sztárokkal, milliárdosokkal, politikusokkal). Az árak ennek megfelelőek. Éppen ezért van az, hogy a magyar halandók nagy része San Viton vagy Borca di Cadorén lakik.

Cortinán két lanovka van. Mindkettő végén nagyon jó síterepek találhatók (a síbérletek tartalmazzák a lanovka árát). Érdemes kipróbálni, ha jó az idő. A nyugati lanovka alatt látható az olimpiáról maradt bob pálya, ami nagyon érdekes látvány.

Útvonal: San Vito és Borca di Cadore felől: beérkezvén Cortinára egyből balra az Y elágazásnál, onnan már adja magát a Lacedel, Socrepes, Pocol parkolói.

Bp-Cortina: M7-8as-Gratz-Klagenfurt-Villach-Tobblach/Dobbiaco(balra)-Cortina (700 km=8-10 óra út).

Rendőrök segítőkészek, gyorshajtani nem javasolt, közbiztonság: eddig nem volt gond.
-----------
végezetül: Borca di Cadore: mikor utoljára ott voltunk, tele volt mókusokkal, amik a teraszig is bejöttek...idén viszek nekik mogyorót


Jó havat és balesetmentes síelést mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.