Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

BGabika kiemelt beszámolói
BGabika
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2019.01.09.
Helyzett jelentés az ide eddigi legszebb napról :-) 01.07.

Már jó előre kinéztem a 01.07. napot mert ritka szép időt jósóltak. Így a tavalyról megmaradt 1 napomat erre időzítettem. Reggel 6-kor indulás, nyitásra ott voltam. Irány a csúcs. Úgy döntöttem csúszok egy kis bemelegítőt (többek között mert vittem egy új lécet tesztelni (Atomic Redster X5)eddig egy Redster S9 és egy Völkl lécet használtam)34c-35-33 pályákon. Tettszett a dolog, így megismételtem ezt párszor, majd 34c-34b-31-31a ment több körben. Nem voltak olyan sokan, teljesen kezelhető volt a "tömeg" az A5-nél nem kellett várni a 2. kocsival mindíg feljutottam. Úgy döntöttem elég ennyi itt, átmegyek az északi oldalra 1c-1b-1a-1 már megy a 11 is....aha...kimegyek a csúcsra, olyan furcsa volt, hogy senki nem indul el észak fele...senki nem csatolgat fel éppen...akkor vettem észre, hogy nem jár a A1. Nézem...sehol semmi kiírás....nézem a Face-t ki van írva, hogy 10-ig nem jár....nézem az órám.....fél 11. Hmmmm.....Így csúsztam egy párat azzal a különbbséggel, hogy a 34c kanyargós részén is lejöttem, nem mentem elötte rá a 35-re mert az már katasztrófa volt. Mondjuk nem mintha reggel sokkal jobb lett volna....Hát a 34c kanyargós része szintén katasztrófa volt már. Mentem erre 2kört de nagyon kellett gépészkedni, vagy lassulni, hogy be lehessen venni ezeket a kanyarokat. Mivel a 33-as pálya is jobban hasonlított egy Tigris tankokkal megtorpedózott csatatérhez, így elment a kedvem a felső résztől. A Nap hátralevő részében csak a 31-31a játszott. 2után már a 31-esen több helyen elő jött a jégpáncél. Lemenőben volt a nap is, így 15 óra után befejeztem. Gyönyörű nap volt, ilyen szép időben ritkán van részünk.
Viszont a síterep komunikációjára nincs magyarázatt. Szinvonal alatti. Pont ugyan úgy mint a pályák kezelése. Már az első körben sem volt ratrakolt a pálya. Szerintem itt ezt a szót talán nem is ismerik. A 33a fekete és a 33 piros pálya szerintem 2-3 napja nem látot kezelést. Ez szokott lenni a túloldalon is. Hiába megyek fel elsőnek nem fogadnak kitűnő minőségű pályák. És kb 1-2 óra alatt elkezd buckásodni (dombosodni sőt! hegyek alakulnak!). Én nem tudom, nem síeltem sok helyen. Csak legfőképpen Zermattban. Ott ilyen jelenség még talán délután sem nagyon van. Egyik pályán sem. És EGÉSZ ÉJJEL RATRAKOLNAK! Déután bezár a lift és indul a ratrak műszak, aminek reggel van vége! Nagyon szép meg jó hely Chopok, csak szinvonalban kellene fejlődni elég sokat. Ja igen! és kérem....ha a parkolóban lévő autók 20-30% magyar...írják már ki a dolgokat magyarul is. Egy új marketinges kellene nekik.....
Idén bérletem van, úgyhogy sokat megyek. Figyelek!!! :-)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.