Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Jester kiemelt beszámolói
Jester
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Koralpe
2011.01.16.
Mi most voltunk Koralpen, mivel nem esett hó, ezért a hegyre vezető út tök száraz volt, de azért azt nem mondanám, hogy nem vészes. 10-17%-os emelkedő van, ami azt jelenti, hogy egy kisebb köbcentis (1600) autóval mondjuk kettőben (ha elveszted a lendületet akkor 1-ben) fel lehet menni a 8km hosszú szerpentinen. Az pozitív ha a Feriendorfban van a szállásotok, mert akkor csak egyszer kell felmenni a hegyre :)

Bolt a Hotel Koralpe-ban van, ami 12-14 óráig van nyitva, este pedig 19-20ig. Itt csak nagyon alapdolgok vannak, péksüteményt, és hasonlókat pedig a Koralpe Cafe nevű kávézóban lehet kapni. Ezek egymástól kb. 30 méterre vannak, a Feriendorftól pedig kb. 200 méterre.

Pár szó a sípályákról:

Egyrészről szerencsénk volt, mert az érkezésünk előtt esett kb 20 centi hó a hegyre, így viszonylag jó pályaviszonyok fogadtak minket (műhő + természetes hó egyvelege), illetve a Wasserhangabfahrtot is megnyitották ahol nincs hóágyúzás, de a lejtő egyik oldaláról összevakarták a havat és egy nagyon jó pályát csináltak belőle. Az első két nap egyértelműen ez volt a legjobb pálya az egész területen. Hab volt a tortán, hogy hétköznap itt abszolút nulla várakozással lehetett síelni, ezen a pályán összesen kb 10en voltunk délelőtt. Harmadik napon az olvadás (+8 fok) sajnos eléggé tönkretette ezt a részt, illetve az ide átvezető 11-es "pályát" (a közepéről konkrétan elfogyott a hó, sár és sziklák maradtak helyette).
Nagyon tetszett, hogy a beülős lift melletti részen (a térképen snowparkként van jelölve) megmaradt a hó még az erős felmelegedés ellenére is, és nagyon hangulatos volt a fák között síelni.
Ami fontos, hogy szerintünk nem igazán snowboardbarát a hely, főleg hószegény időben. A csákányos felvonókon nem leányálom boarddal felmenni.

Összességében tetszett Koralpe, ha van elég hó, akkor 3-4 napig jót lehet síelni, és hétköznap gyakorlatilag egyik felvonónál sincs várakozás. Lehet, hogy az enyhe idő miatt volt, de szombaton a beülős liftnél sem kellett várnunk egy percet sem.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.