Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Peer_G kiemelt beszámolói
Peer_G
1 élménybeszámolót írt
1
8 éve tag
Szlovénia
Krvavec
2016.01.30.
Még december végén síeltünk három napot Krvavecen. Erősen hóínség volt, a gyakorlólifteken kívül csak a négy- és a hatüléses lift volt üzemben. A 18-as és az 1-es pálya volt síelhető, ezek is elsősorban rögtön nyitás után nyújtottak nagy élményt, 11-12 órára már eléggé szét lettek síelve, buckásodtak, néhol a föld is láthatóvá vált. Ugyanakkor az üzemeltetők odafigyeltek a pályára, eltávolították a köveket, kikarózták a problémás részeket.

A csúcsról levezető szakaszt csak gyakorlott síelőknek ajánlom (kellően széles, így elég változatos) , a négyüléses tetejéről induló 1-es pályán viszont már a kezdők is biztonsággal lejöhetnek, csak a teteje meredekebb egy kicsit. A teljesen kezdőknek egy húzólift és egy szőnyeg van, szinte sík pályával. Hosszabb sorban állás csak itt alakult ki, a másik két liftnél nem kellett várni.

Az 1-es pálya aljánál lévő Soncek hüttét próbáltuk ki, normális árak vannak.

A síterep megközelítésével nem volt gond, csak az utolsó pár kilométeren lesz kanyargós és meredek az út. Ha a völgyben is van hó, akkor azért érdemes ésszel közlekedni, mert helyenként egy kicsit szűk az út. A kabinos felvonó aljában nagyobb parkoló van, amikor ott voltunk, csak ez volt használatban. Egyébként több kisebb parkoló is van az utolsó falut elhagyva, elvileg ezekről a helyekről síbusz visz az alsó állomásig.

Összességében nagyon jó élmény volt, de sajnos a kevés hó miatt csak nagyon kis részt tudtunk besíelni. A kilátás nagyszerű a csúcsról. Mindenképpen szeretnénk még visszatérni.


Most pedig pár szó a szállásunkról, a Hotel Krvavecről (pályaszállás a négyüléses felvonó felső állomásánál).

A szálloda vendégei közvetlenül az alsó állomásnál hagyhatják a kocsikat, egy sorompóval lezárt helyen. Mivel mi délután érkeztünk, le tudtunk parkolni az út mellett. Hazafelé jövet már nagyon sok kocsi volt, ekkor egy szalaggal elzárt részen parkolhattak a szálloda vendégei, közvetlenül az alsó állomásnál, az út mellett. (A forgalmat irányító embereket kell keresni, vagy a pénztárban szólni.)
Miután jeleztük a pénztárban, hogy a szállodába tartunk, csak simán be kellett sétálni a csomagokkal a bejárathoz, és fel lehetett menni a kabinossal, nem kellett jegy vagy bérlet.
Fent már vártak dzsippel, azzal jutottunk fel a szállodába.
A síbérletet (ami benne volt a szállás árában) mi a felső állomáson található információs irodában vehettük át, a megérkezést követő nap reggelén.
Az ellátás (reggeli és vacsora) büférendszerű, nagyon sokféle étel van, és nagyon jó minden. A vacsorához felszolgált italt külön kell fizetni, de vizet adnak (ha kérünk). Wellness részleg van, infraszaunával és két finn szaunával (külső, belső), ehhez a recepción kell bejelentkezni. Sítároló van, de csak maga a helyiség zárt, külön fakkok nincsenek.
Minden tiszta, rendezett, a nem túl nagy szobák inkább praktikusan vannak berendezve, semmint kényelmesen.
Ajánlott szálláshely, főleg mert így garantáltan az elsők között tudunk síelni.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.