Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

szacsek kiemelt beszámolói
szacsek
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Saujhelyről egy pár személyes tapasztalat , így a szezon előtt. A feleségem ide valósi , tehát elég gyakran vagyok itt. Igen itt található az ország leghosszabb libegője és Európa leglassabbja is. Ezt nem az aktív sportolóknak, síelőknek állították fel. 2002-óta nem sikerült kitisztítani a pályát, hogy az induló állomásig le lehessen csúszni. De kötve hinném, hogy ha valaki lejön ,akkor ugrik is be a 22 perces menetidővel száguldozó ülő-liftbe. Tehát ha kocsinkkal leparkoltunk a nagy és szellős parkolóban ,akkor felcuccolunk a középállomásig. Ez a Sí-Centrum szíve, és az egyetlen épülete…. Kocsival is fel lehet jutni , de szerintem csak hólánccal vágjon neki bár ki is. Nem annyira meredek végig, hogy ne lehetne felmenni anélkül, de mindig megpróbálja egy két emberke is és ha elakadtak akkor se le, se fel. Elég szűk az út. Tehát lassan , de biztosan felértünk a libegővel. Közvetlenül itt az 1-es pálya mellett, van egy jó állapotban karban tartott tárcsás lift. Ez a pálya 2/3-ig húz. Azért nem tovább , mert gyakorlatilag innen már, korom fekete lenne a pálya minősítése. A pálya szerintem kék jelzést kaphatna. Egyetlen egy helyen van kő (de már lehet, hogy ott sincs). Tehát sima. egy kicsit szűk , de nem vészes. A pályától kb 50-80 méterre van egy másik felvonó. Ez jóval elavultabb, de kezdőknek nagyon ajánlom , mert nyugodt, lassú és biztonságos. Ez már felhúz a csúcsra! Nem kell kiszállni a 2/3-ánál -de ajánlott-. A csúcsról már jöhetünk a kettes pályán is. Ez buckásabb, de szélesebb. Mivel az nincs annyira szem előtt itt mindig jobb a hó. A tárcsásról is át lehet csúszni keresztbe.- de nem sok értelme –mert nem az erdőben szeret síelni az ember oda-vissza).
A szolgáltatások olcsók. A melegedő tökéletes, a forralt bor és tea finom. Raktak van!!! Bár még soha nem láttam volna, hogy használják és sajnos még olyan embernek a híréről sem halottam aki látta volna mozogni. Gondolom az alpesi hangulat miatt van ott.
Egy hónapja voltam fent és a pályát gyönyörűen befüvesítették!
A végén két benyomás: 2004 már. 14-én 15ó.- kor értem fel. A felvonó kezelője akkor kapcsolta ki a liftet, amikor én felcsatoltam. Szóltam Neki hogy szeretnék sielni! Szépen visszasétált és bekapcsolta. Egyedül síeltem a pályán, addig ameddig jól eset.
Tavaly fent voltam egy szombaton március magasságában. Gyalázatos volt a pálya semmi hó. Csak reménykedni tudtam, hogy lesz egy kis havazás. Lett!!!! Fantasztikus volt a pálya. Csak az a kár, hogy a felvonók nem jártak. Ugyanis a vezetőség a szombatból kiindulva --itt már úgy sem lesz semmi-- alapon haza küldték a felvonó kezelőit.
A gyerekes családoknak illetve a kezdőknek ajánlom, hogy a városban lent a korház mögött is van egy kis pálya- tárcsás felvonóval (500 ft= 10 menet). Ez tanuló pálya oktatóval! Végül itt van a Magas-hegy (Sí-Centrum) telefonszáma: 47/321 140 ezen nagyon készségesen segítenek !!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.