Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

netgo97 kiemelt beszámolói
netgo97
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Ausztria
Fanningberg
2014.03.23.
Március 23-án jártunk Fanningbergen.
Nagy havazást jósoltak erre szép márciusi napra(45cm), ami bejött. A feljutás még egész jól ment, de lefele már hóláncot kellett használnunk.
A síterepen parkolójában összesen 20-25 autó állhatot, a pályákon szinte nem is találkoztunk emberekkel, már kicsit furcsa is volt de nem bánkódtunk miatta hiszen így nem kellett felvonóra várni és embereket sem kellett kerülgetni.
Az idő téliesebb volt mint idén télen bármikor, a látótávolság körülbelül 100-150 méter volt ami elég jónak mondható, de sajnos a környéket nem láttuk a hegytetőről.
A sok hó miatt szinte combig elsüllyedtünk de ez nem volt baj hiszen szeretem a szűzhavas síelést, amit most bőségesen gyakorolhattam. :)
Összességben nekünk nagyon tetszett a síterep, még szeretnénk visszajönni ide a közeljövőben.
A síterepet minden tudásszintű embernek ajánlom, hiszen vannak elég "kemény" fekete pályák is (pl:9-es pálya vagy a 12-es...)
Vannak lankás és élvezetes kék pályák is (pl: 8-as pálya elég változatos és könnyű is), de vannak jó piros pályák is
A pályák átlagos hossza 2,5-3,4km ami már bőven jónak számít.
netgo97
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
A Mölltal gleccser Karintia egyetlen gleccser síterepe, amley 3122m-rel emelkedik a tengerszint fölé. A csúcsról szédületes kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre, aki itt jár annak érdemes felmászni a keresztig. Legkönnyebben oldalról lehet megközelíteni de a bátrabbak választhatják az acélsodronyt is.

Megközelítés Budapestről: Mi az M1-es autópályán mentünk végig majd utána ausztriába A4-es utána 50-es főút majd S31 és S4 (Ezzel a kis kitérővel kb 5 percel hosszabb lessz az út de 50Km-rel rövidebb is). Ezek után természetesen az A2-es autópályán folytattuk utunkat egészen Villach ig onnan az A10-esen (Tauern Autobahn) haladtunk egészen Spital an der Drau kijáratig. Onnan 106-os úton lehet tovább menni egészen a Flattach után található útig ami a mölltal lábánál található parkolóig visz. Onnan a gleccserexpresz segítségével lehet feljutni a pályák aljáig ahonnan mindenki mehet tovább ahhoz a felvonóhoz amelyikhez akar.

Síterep: A térképen minden rajta van, habár én néhány pálya besorolásával kapcsolatban kételkedem ugyanis a 10-es fekete pálya lankásabb volt helyenként mint a fenti 2-es,
3-as pályák eggyike, talán szűkebb a pálya de enyi volt a különbség. Aki esetleg elvárad vagy esetleg megéhezik,megszomjazik annak kíváló hely lehet a 2800m magasan található panoráma étterem aminél ha jó idő van akkor kilehet ülni de bentről is csodálatos a kilátás. Az árak elég barátságosak ahhoz képest hogy hol helyezkedik el.

Ez egy nagyszerű síterep jók a pályák, és nem utolsó sorban a hely elhelyezkedése is kiváló. Ha szép az idő akkor tökéletesen lehet síelni kezdőknek és haladóknak egyaránt ha esetleg beül a felhő a hegy fölé akkor sem kell aggódni mert az fél órán belül kitisztulhat.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.