Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Cesc kiemelt beszámolói
Cesc
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Hello mindenkinek!

Tegnap értünk haza Valmeinier-böl mi is. A szállásunk Valmeinier 1800-ban volt, abszolút pályaszállás, amikor havas volt az út, a bejárati ajtóig tudtunk csúszni:)
Az apartmanok olyan "francia méretűek" voltak, de nagyon modernek, szerintem max. 2-3 éve építhették. A ház aljában van kisbolt, étterem, síkölcsönző, szóval minden ami kell. Valmeinier faluban is nagyjából ezek a szolgáltatások találhatóak meg, 3 bolt van, nagyjából hasonló árakkal, a Spar kicsit olcsóbb a többinél és ott a választék is nagyobb. Mi egyedül a Wifi-t hiányoltuk a faluban, netet mi csak az információs irodában találtunk (3€/15perc). A helyi diszkót is meglátogattuk, az árak nem olcsók (korsó sör: 7€..), de a hely maga színvonalas, aki nagyon mulatni akar próbálja ki.
A pályák: Valmeinier 1800-ból két ülős felvonó indul, ebböl az egyik csak a tanulópályát szolgálja ki, a másik felvisz elég messzire, innen lehet indulni a terep többi részére. A Gros Crey felvonó tetjétől a Roi aljába menő piros pálya kifejezetten jó, mi ezt szerettük a legjobban a Valmeinier-i oldalon. Innen a Roi aljából visz át egy ülős a Valloire-i oldalra (itt nem lehet átsíelni, mindkét irányba felvonó), onnan egy modern, gyorsabb hatos ülős visz fel a csúcsra. Szerintem innen indul az igazi móka, nagyon széles remekül kezelt hosszú kék és piros pályák indulnak innen le egészen Valloire-ig. Van egy nagy snowpark is, ugrálós barátaim szerint jó kis kidobókkal.
A pályák kezelésével tulajdonképpen nem volt gond, bár amikor melegebb volt az idő, találtunk nagyon jeges-köves részeket, szerintem ilyen szinten ezt már nem kellene hagyni.
A hüttékröl nem tudok nyilatkozni,csak annyit, hogy kevés van belőlük, mivel mi a már említett SkiBomb sítáborral mentünk és ezért volt saját hütténk.
Összességében nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a síterepet, nem mondom, hogy ez a legjobb hely amit találhattok az Alpokban, de aki elmegy egyszer, az nem fog csalódni:)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.