Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Archie10 kiemelt beszámolói
Archie10
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ausztria
Kaprun
2012.09.30.
2011. március 20.
Snowboard 2
Felbátorodva a 2009 - ben először kipróbált snowboard élményen, az idei síelés alkalmával megint erőt nyerítettem magamon és újfent ráálltam a deszkára, folytattam, ahol 2009 - ben abbahagytam. Legnagyobb meglepetésemre, a vártnál sokkal jobban ment az egész. Szerepe volt ebben annak is, hogy "Spurwanze" (nyompoloska) módon állandóan közel settenkedtem az oktató által okított kezdőkhöz. Így közelről - hallótávolságon belülről - lehetett az instrukciókat nekem is meghallani és egyedül alkalmazni. Elesés persze volt most is, de korántsem annyi, mint 2 éve. Megtanultam húzóliften felmenni a hegyre, lejönni, lassú fordulókkal, egyelőre még nem a deszka élén egyensúlyozva, hanem kissé kezdetlegesebb stílusban. A fő, hogy tetszett még mindig, a síelésre fordított időt megfelezve a hagyományos síléc és a deszka között, változatos volt az idei sítúra.

2011. 03. 15.- én is fenn voltunk a hegyen - Kitzsteinhorn - sok száz magyarul beszélő emberrel együtt. Keserű volt számunkra, hogy aki magyarokat láttunk, hallottunk, rajtunk kívül senki se viselt kokárdát nemzeti ünnepünkön.

Amúgy a sítúra kiválóra kerekedett. Kaprun, Zell am See egyedülálló helyen fekszik, a pályák nagyszerűek, a szállás, ellátás No. 1 volt.

A Kitzsteinhorn-on egész évben síszezon van, ugyanis olyan magasan van (> 2500 m )a pályarendszer egy része, hogy nyáron is lehet síelni. Itt van a Kitzsteinhorn gleccser, ami elsőosztályú terep a nyári lesiklásokhoz.

A heti (6 napos) síbérlethez tartozott a buszközlekedés díjmentes használata is. A hotelunk nem pályaszállás volt, viszont a síbusszal a legtávolabbi síliftet - amire a bérletünk érvényes volt - 10 percen belül elértük. A sofőrök figyelmesek, mert ha látták, hogy a sível a vállunkon a megálló felé tartunk, soron kívül megálltak és felvettek, visszafelé elég volt szólni nekik, hogy melyik szállodánál tegyenek ki....

Reklámfogásként a Volvo gyár építtetett 2450 m magasan egy óriási jégkunyhót. Előtte egy kiállított autó, körülötte hegyi kocsmák, marcona kinézetű, szőrös képű, sört vödörből vedelő síelők, belül egy másik autó, bár, jégfotelok, asztalok, oltár. A bútorok, asztalok, pultok belülről - jég alól - megvilágítottak voltak.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.