Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Zoltan Koleszar kiemelt beszámolói
Zoltan Koleszar
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Ausztria
Kaprun
2020.06.01.
Stani előtt posztolni az újranyitásról, vagy nem sportszerű, vagy nagyon is versenyszerű :-). Nekünk "kint ragadt" a lakókocsink Zell-ben, így egy máxemnyi kihagyás után nyakunkba vettük a bürokráciát. Tanulságos, mert szerintem hasonló időszakokra számíthatunk majd. Csak a megoldást írom a több órányi kutatást és telefonálást nem:
Ausztriába be lehet lépni 4 napnál nem régebbi negatív teszttel és a lepecsételt osztrák határátkelős orvosi papírral. Hazajönni karantén nélkül lehet szintén 4 napnál nem régebbi teszttel. PCR és szerológiai!!! tesztet(ujjbegyből vett vér 15 p alatt kész) elfogadják mind2 helyen. Szerda reggeli teszt vasárnap éjfélig biztosít hazajövetelt. Hegyeshalom kifelé határ 5 mp megállás - papírok lobogtat- jó utat kívántak. Sopron befelé, a teszten egy dátum és név ellenőrzés és karanténmentesen lehet hazajönni. Aki ki akarja maxolni szerda reggel csináltat egy tesztet Sopronban és vasárnap éjfélig kint lehet.

Ausztria nyaralóktól nem hemzseg, alig-alig indult be az élet. 10-20 lakóautót láttunk 4 nap alatt, magam sokat kerékpároztam hágókban is s a szokásos motoros turista forgalom tizede sem volt. Külföldi autó (a tranzit útvonalakon kívül) ritka mint a fehér holló.

Ahogy kell a Gleccser ennek megfelelően full tuti hóval és idővel ajándékozott meg minket. Parkolóban nyitáskor kb 30-50 csapatszállító busz. A tini csapatok miatt nyitáskor van egy 10-15 pervces sor lent. Érdemes ennyivel később menni, semmiről nem marad le az ember (ritka az ilyen). Ellenben tömött sor, Full teli felvonó az Alpincenterig - maszk senkin... Szegény osztrákok (no meg mi is) meg fogjuk ugyanúgy szívni, mint pár hónapja az asztalon táncolós bulik utáni másnapi vasbeton kordonokkal zárást (pl Zellben - ami 2 hónapig se ki se be terület volt... Előző nap még ment a hütteparty). A hó az éjszakának megfelelően nekünk egészen ki volt fagyva - azt mondom 10 pontos gleccsersízés volt - A sor eltűnik, ahogy felér az ember s elveszlik a tömeg is - mind a pályákon, mind a liften - néha már-már üres területeket is lehet találni. A szokásos edzésmunka miatt lezárt részek is nyitva vannak - 3-4 pálya volt tűzve csak, szóval jut hely mindenkinek. Látszik, hogy egyelőre messze nem a szokványos időszakot éli sem a gleccser, sem a környék turizmus szempontjából. - Messze nem, aztán ki tudja mi lesz később...

A tesztet azért írtam le részletesebben, mert én arra számítok, hogy ha lesz is 2.hullám negatív teszttel nem lesz Full tiltás egyes időszakokban - mint ahogyan most is 1 hónapon át ez tuti megoldás kijutni, s 8000 Huf-ért már mehet is az ember 4-5 napra. Hazafelé este 8tól engedik át Hegyeshalomnál a tranzitot, ami felgyűlik déltől (Mo-n személytranzit csak 20.00-másnap délelőtt lehetséges), így vagy előtte- vagy utána érdemes az M1-en utazni. S természetesen, mint minden "népvándorlási időszakban" Mostanság Hegyeshalom hazafelé 19.40-kb éjfélig KERÜLENDŐ, 1-2 óra a sor amíg a felhalmozott tranzit áthalad. Sopronban nincs tranzit - Semmi forgalom a határközelben. Uj trafipax Kaprunig nem volt - csak a szokásosak.

Ja ha valaki tovább maradna és nem akar karantént - ha a 4 napnál nem régebbi teszttel haza lehet jönni karantén nélkül szabály érvényben van, akkor a zelli kórházban 115 Euroért lehet csináltatni "Mc drive jellegű tesztet" 1-2 nap s e-mailen küldik ki az eredményt - ha negatív hasonlóan a fentiekhez be lehet lépni Mo-ra a 14 napos közelező ebzárlat nélkül. Olcsóbb megoldást Ausztriában én még nem tudok - aki tud mondja :-) terv szerint júli közepéig vannak nyitva, 8.30-14.00 között - figyleni kell, mert vannak hétköznapok, amikor szünnap van - talán a szerdák ha jól emléxxxem.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.