Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Guzsvan kiemelt beszámolói
Guzsvan
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Kedves Élvezeti Sielő, Csabor!

Jók a hozzászólásaid, én is olvasgattam a fórumot decemberben, s olvasom most is. Készültem, hogy írok egy hozzászólást a síterep aktuális helyzetésől, de előtte belekukkantottam, hogy ne ismételjem azt, amit már mások leírtak. Mi dec. 27-jan. 2-ig "pihentünk" Murauban, s élveztük a tél örömeit a pályán. Azért erre az írásodra válaszolok, mert a képeidet is megnéztem és természetesen tudom, hogy hol készült, a 10-es tetején. Továbbá örömmel láttam rajta magunkat vissza! Hát ilyen a véletlen. Bár nem ismerjük egymást, de sikerült a negyedik képeden lefotóznod minket. Pirosban a fakorlát mellett a lányom, zöld kabátban a képen balra a fiam és kék kabátban mellette én készülök a csúszásra. Köszi a képet, még ha nem volt szándékos, akkor is.
Összességében a pályákkal meg voltunk elégedve, idén is remekül éreztük magunkat.2010-ben voltunk itt először, akkor még bátortalanul csúszogattunk a középállomásnál és nagyon vágytunk ide vissza, hogy besielhessük a többi részt is, most már magabiztosan. Véleményem szerint három gyerekkel (a képeden én a két nagyobbal csúsztam, amíg az apjuk a 3 évest próbálta utolérni a 4-es pályán)ideális síterület, mindenki megtalálhatja a kedvére való pályát. És nulla természetes hó mellett 30 km-nyi sielhető pálya szerintem kielégítheti az ünnepekben csúszni vágyók igényeit maximálisan. VISZONT!!!!!
A reggeli feljutás katasztrofális! Le a kalappal a három éves kölyköm előtt, aki szó nélkül végigállta a kb egy órás tülekedést minden reggel. Igen tülekedés, mert itt az volt, mindegy, hogy melyik irányból állt az ember. Türelem, empátia és segítőkészség nem nagyon volt a feljutni akaró tömegben. És itt nem osztrákokról, magyarokról vagy akármilyen nemzetiségűekről kell beszélni. Itt sielők vannak, mindegy, hogy épp milyen nyelvet beszélnek. Tapasztalatom szerint a magyar társaink segítőkészebbek, türelmesebbek voltak, mint mások. Egyik reggel a kabinba való bejutáskor, amikor az öttagú családunk már háromfelé szakadt és ez részemről nem probléma, mert tudtam, hogy akár a 10 éves fiam, akár a 12 éves lányom van olyan talpraesett hogy fel tud jutni nélkülem is, de a háromévesre azért ügyeltem... szóval egy osztrák nő úgy félrelökött, hogy a kisfiam majdnem beesett a felvonó alá. Pedig a lécemet akkor már betettem a tartóba, a másik kezemben a gyerek és ő mégis megelőz, mert siet. Egy magyar nő segített behúzni a gyereket a kabinba, mert ugye hátulról már toltak más rohanó "sportolók". Undorító viselkedés!
A problémát abban látom, hogy:
1. nem volt kordon, amivel tömegtülekedés helyett egyenes sorba terelték volna az embereket. Ez egy szalag és néhány oszlop kérdése.
2. Ekkora síterepen nem hiszem el, hogy nincs keret további 3-4 talpraesett, határozott fellépésű személyzetre, aki igenis feltartóztatja az embereket, megállítja, 6-osával engedi a felvonóhoz, a beléptető kapunál megfogja a tömeget, amíg a kar átfordul, mert ugye itt is még előbbre sem mentél, amikor már a kettővel mögötted lévő kártyáját is leolvasta a rendszer...
És ami a legfontosabb lett volna: NEM ENGEDNI A MOZGÓ FELVONÓ KABIN mellé közvetlenül 15-20 embert, amikor úgyis 6 fér be egy fülkébe kényelmesen. Szerintem balesetveszélyes volt a beszállás.
3. Miért a 10 üléses új van fent és a kisebb kapacitású felvonó biztosítja a parkolóból a feljutást??? Miért nem fordítva?
Feljutás után már oszlott a nép, a többi felvonónál a szokásos embermennyiség, ami más síterületeken is ennyi. Elviselhető és ad szusszanásra lehetőséget a csúszás után. Fönt már tényleg nem volt kellemetlen és mi nagyon jól éreztük magunkat. Kisgyerekkel ideális, családoknak csak ajánlani tudom a helyet.
Mégegyszer köszi a képet és további jó időtöltést kívánok nektek!
Guzsvan
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Szerencsésen hazaértünk. Valóban remek helyen jártunk. Bár első két nap olyan hatalmas volt a köd, hogy semmit sem lehetett látni. A szoba ablakból úgy tűnt, mintha tejüveg lenne. Viszont a harmadik nap reggelén lenyűgöző látvány tárult elénk. Csodálatos!!! Mindenkinek ajánlom ezt a helyet. A Rudolfshütte kisgyerekekkel tökéletes szálláshely. Tágas szobával, etetőszékkel játszószobával minden elvárásunknak megfelelt.
Magyar recepciós, aki nagyon segítőkész. Magyar pincérek dolgoznak itt. Tényleg kényelmes volt.
Az erős szélben jól jött a vastag síkabát, a símaszk, hiába volt már április, fent hideg volt, mégis csodálatos öt napban volt részünk. Síbérletet csak a kabinoson kérnek, a fenti felvonóknál sehol. Sorbanállás valóban nincs a lifteknél.Itt jobbára csak a szállóvendégek sielnek. Sokan gyerekekkel, kicsikkel és nagyokkal.
Jó tanács azoknak, akik először mennek ide: Ha megérkeztek, bátran cuccoljátok a felvonóhoz az összes csomagotokat, a léceket is, mindent, amit fel akartok vinni, mert felköltözéskor és leköltözéskor is kérés nélkül segítenek a kezelők. Egy külön kabinba bepakolják az összes holmit, majd segítenek kipakolni is. Sajnos mi érkezéskor kettőt fordultunk a csomagokkal, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Kitűnő volt minden. Látogassatok el ide, ha még nem jártatok itt!!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.