Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

lukiandi kiemelt beszámolói
lukiandi
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2010.03.15.
Sziasztok!
Megjöttünk Tauplitzról :):) Nagyon vegyes a véleményem.....
Igazat kell adnom annak aki nem ajánlotta kezdőknek :(:( Szerintem sem jó, és mi is botoztunk rendesen a kislányommal. Tudom, aki bejárta a pályarendszert, annak ez lehet h. nem téma, mindenhova átsíel, lendülettel talán, de ha mi a 19-est használtuk, és szerettünk volna visszajutni a felvonóhoz ami a völgybe levisz, lecsatolva vissza kellett botorkálni felfelé az "alm" másik oldalán lévő csákányoshoz (Larchkogel lift). Annak a tetejéről pedig 2 napig meg sem találtuk azt a rövid lejtőt, amit az oktató említett. Az osztrákok sem tudták h. lenne ott út, a hüttében sem tudták, csak azt hogy vagy (11-esen) vissza kell gyalogolni egészen, vagy az erdei úton kell lemenni. A 3. nap végre balra fordultunk s jobban benéztünk tényleg van-e ott út nem csak bokor :):), s onnantól már azt használtuk, de addig kínlódtunk, mert mi a 15-os pályát meredeknek találtuk magunknak, ami éppen elvitt volna a kis kereszteződéshez és a 9-10-es csákányosához. Lehet h. kissé bonyolultan írtam, de három pályát használtam és botoznom kellett, vagy a botomba kapaszkodó gyerekemet ráncigálni. Nem kezdőknek való szerintem sem. De sok pozitív élmény is volt, s ezt is megosztom: a pályák gyönyörűen gondozottak, talán eddig nekem ez volt a leginkább szembetűnő, s hogy szinte nem volt ember. A piros 23-on többen voltak - láttam messziről -, de Schneiderkogel-en és a 7-8 piros pályákon alig, a fotóimon inkább csak az üres pályák láthatóak hétfőtől péntekig. S tényleg nem segítenek, nemhogy a személyzet nem segít a csákánynál (bár ki is van írva h. önkiszolgáló), de a síelők is csak nézik h. az elesett mit kínlódik a felállással, lecsatolással. Én még ilyen közömbössséget nem láttam sehol :( A László étteremben fantasztikusakat ettünk minden este, nagyon tolerálták a másfél éves lányom "produkcióját", tündéri kedvesek voltak :):) A tauplitz-i pályakörnyék gyönyörű!!! Mi a Kulmhofban voltunk, extraszép szállásunk volt, aki látta megcsodálta :):) Nagyon elégedettek voltunk, s naponta medencéztünk, szaunáztunk, szuper hely! A Kulmhof-ban bizalmatlanok a magyarokkal, sajnos.............
Az utazási irodák nincsenek tisztában a szobaszámozással, két apartmant foglaltunk, külön leírták h. egy folyóson lesz, ezt is kértük.....na erre nemhogy egy folyóson nem volt, még egy épületszárnyban sem, s egy ott is egy másik emeleten....az oktatás se jött össze, semmi csoport....magánóráztunk a magyar oktatólánnyal, nagyon aranyos volt, csak ajánlani tudom. A lányom 4. nap piros pályán jött le, pedig csak 2x2 órát fizettünk.
A leírtak miatt nagyon vegyes az élmény.....de persze nagyon jó kis síelős kikapcsolódás volt.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.