Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Dysoninguna kiemelt beszámolói
Dysoninguna
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
USA
Mammoth Mountain
2015.02.06.
Mammuth Mountain a legkedvencebb siterepem egyike Californiaban. Egy kicsit kiesik mindenhonnan, sajnos 3 es fel ora autoutra van Reno/tol es 3 orara Lake Tahoetol. Ha a hoviszonyok nem olyan jok Lake Tahoenal, akkor itt meg mindig nagyon jo, mert sokkal magasabban fekszik a Sierra Nevadaban. Legmagasabb pontja kozel 3370m ahol kulonbozo tablakkal jelzik hogy csak halado sieloknek ajanljak es hogy kulonbozo gazok keletkeznek a kornyeken. A csucsra a kabinos Panorama Gondola visz fel melynek van egy kozepso allomasa is. Fent a csucsrol, ha valoban nem nehez palyan akarunk lejonni, akkor van egy konnyu, am keskeny levezeto palya is, mely a hegy mogott korbe levisz a volgybe vissza a kabinos also allomasahoz es a szekes felvonokhoz. Mivel a palyak nevvel vannak ellatva es nem szammal, valamint nincsenek olyannyira kilyelolve mint Ausztriaban, igy valojaban nem is tudtam beazonositani melyikkel juthatunk vissza a volgybe csak ugy jelzik hogy az egyszeru ut vissza (easy way vagy Road runner). Sok szekes felvononak nincsen biztonsagi korlatja tehat csak bele kell ulni a felvonoba, ami szamomra meglepo volt (Chair 23 pl), de ez itt Amerikaban ez megszokott.Kedvenc leggyorsabb, nagyon szepen megcsinalt szeles palya a Cornice Bowl. A fekete palyak itt tenyleg feketek, azert mert meredek, nem csak azert mer nehanyuk buckas. Buckas foleg a dupla diamondos palyak. Rengetek snowpark van snowboardosoknak, orias sancokkal es snowboardosoknak felcso formalyu Tub/bal. Itt mindenki megtsalalhatja a maganak kedvenc palyat, 80 szazaleka ratrakolt palya. A Discovery Chairlift konnyu zold palyahoz visz, kezdoknek. A tobbi palya kek, amely kb. osztrak kek, szeles, jol megcsinalt lesimitott palya. A feketek valoban feketek, meredekek. A kilatas pazar fentrol a Sierra Nevada toibbireszere, valamint a fensikra. Megeri az autozast Renobol, az a legkozelebbi repter. San Franciscobol vagy LA bol nehezebb az oda jutas, foleg mert a Sierra Nevadan keresztul a 120/as es 108/as ut telen le van zarva es csak korbe lehet megkozeliteni a siterepet a 395os uton.
Dysoninguna
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
USA
Palisades Tahoe
2015.02.06.
Ezen a csodalatos siterepen ket napot sieltunk. Squaw Valley es Alpine Meadows kozos siterepet alkot. Alpine Meadows foleg gyerekeknek es csaladoknak ajanlott. Konnyu sipalyakkal. Squaw Valley pedig mindenki reszere ajanlott. Rengetek kozepes nehezsegu palya van, jo par konnyu es van boven valasztek a nehez palyakbol is. A felvonok gyorsak, nem kell sorban allni, es handsfree a siberlet es csak a falubol indulo lifteknel van kapu. A Tram 15 percenkent visz fel rengeteg sielot, mig a kabinossal hamarabb fel lehet jutni. A parkolobol bemelegitesnek a Far East Expresst ajanlom, es a kek jelzesu palyan konnyeden le lehet jutni ujra a volgybe. A Red Dog Face is onnan indul egy fekete jelzesu palyaval a haladok reszere.
A Gold Coast Funitel kapinos visz fel a fenti kozepallomashoz, ott van etterem es kavezo is. A kavezo erdekessege hogy nem kell lecsatolni. Innen boven valogathatunk kulombozo szekes felvonok kozul, a Gold Coasttal kozepes nehezsegu palyakat erhetunk el, mig az Emigranttal pedig nehezebb palyakat kaphatunk. Kedvenc palyam a Siberia Run volt, mely nagyon jol sielheto, gyors palya, szepen leratrakolt. A palyak nagyresze minden nap szepen gondozott, de vannak termeszetesen nem ratrakolt es buckas palyak. A jelzeseket illetoen a zold palyak ultra konnyuek, a kekek konnyuek, az egy diamondos palyak kozepesen nehezek (osztrak piros jelzes) majd a dupla diamondos palyak nagyon nehezek, ami foleg azert mert buckas, nem azert mert meredek.
Dysoninguna
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Ausztria
Stubai gleccser
2011.11.01.
Stubai gleccser:
2011. Október 28-tól november 1-ig a 4 napos ünnepet egy nappal meghosszabitva voltunk ezen a csodaszép tiroli síterületen. Szerettünk volna mindenképpen a szezon előtt bemelegíteni egy viszonylag nagyobb hóbiztos helyen! Kőrbenéztünk itt volt a legtöbb hó Ausztriában a hójelentés szerint, valamint ez a legnagyobb síelhető osztrák gleccserterület! Sajnos többen így gondolták, ennek köszönhetően a bevétel jó lehetett szomszédainknak, bár a síelhető 40 km sípályán viszonylag jól eloszlott a tömeg, de a felvonóknál 10-től 15-ig 15 perces sorok voltak! A reggeli feljutás még akkor is nehézkes volt, ha a kabinosok nyitására már a parkolóban voltunk. A parkolás jól szervezett módon meg van oldva, ez kell is mert az autósok hajlamosak hamar káoszt csinálni. Tehát 7:30 kor már csak a C parkolóban volt hely, ami igazából már mindegy, mert a B,C,D és E parkolókból 2 percenként parkolóbuszok visznek a kabinos felvonókhoz! Mindegy melyikkel megyünk fel a hegyre ( a piros színű Eisgrattal 2 megálló után átszállhatunk a csúcsra jutó szintèn piros kabinos Schaufeljochban-ra)!
Délelőtt az összes pálya kiváló, bár jelzésűknek szerintem nem megfelelő, a kék 1-es és piros 1/b nagyon könnyű maximum kék jelzésű, de legalább nem túl rövid, a piros 2-es valóban piros, de délutánra nagyon buckás. Az egy használható fekete pálya (21) nagyon rövid, maximum pirosnak mondható, két meredekebb lejtőjével, hosszú kifutójával kaphatta a fekete jelzést de alig 20 mp alatt leérni róla, és nem éri meg a hosszú várakozást a csákányosnàl. A kék jelzésű 7-és pálya nagyon könnyű, de jó hosszú és gyorsan lehet rajta haladni, élvezetesek rajta a természetes bukkanók. A Murmelebahn 6 székes felvonó valóban a tanulóknak készült ultra lassú, és egy nagyon rövid kèknek sem mondható pályán csúszhatunk le cserébe.
Összességében jót síeltünk az idő napsütéses volt, bár a hegyen is olvadt a hó délután ennek köszönhetően a 9-es piroson több volt a kő mint egy építkezésen.
Ettől függetlenül ajánlom főleg besízésre a síterületet, gyerekkel érkezőknek kevèsbé, maximum a könnyű pályák és a Kitzlift miatt (a tömeg és a felvonóknál külön gyerekbejárat hiánya miatt viszont nem). A Budapestől való távolsága miatt szezonban érdemesebb inkább egy-két völgyel arrébb autózni Soelden vagy Ischgl hatalmas hóbiztos és kiváló síterületére!
Dysoninguna
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Ausztria
Ischgl
2011.03.08.
Az ígért beszámoló: a legjobb hely Ischgl, pedig már sok helyen voltam. Friss hó 40 cm a két első napon (02.26, 27.) tökéletes pályák, nincs sehol sor!!! Csodálatos napsütés, tiroli mélykék ég. A kedvenc pályáim: 40-es piros, 34,35- ös fekete, ami inkább piros, 14-es fekete, ami tényleg meredek. De itt minden pálya kiváló és egy picike jégfolt sem volt!! A faluban a friss hó hétvégére elolvadt. A pályán csak hazamenetkor vannak sokan (1- es) mert a népet szó szerint lezavarják a hegyről, ami nem is baj, mert így nem találkozni 5 kor részeges sportolókkal. A pályákon eloszlik a sok ember, a funpark kiváló. Van élet a faluban, kellemes éttermek, buli, zene, és a bólogatós medve kocsmája...az igen, síelés után ellazulni jó..
A parkolás nagyon civilizált, de érdemes korán menni, a pályainformációk nagyon jól tájékoztatnak lent is. A Samnaumi oldal is nagyon jó, bár a pályaszámozás lehetne osztrákosabb.. Samnaumba azért érdemes lecsúszni és vásárolni. Elég egyenes a 8 km-es 80-as pálya ucsó 1 km-e, az aztán edzés a javából. A bor egységesen 4 euró, érdemes elkerülni az ebédidőt, mert akkor sokan vannak az éttermekben. A lange vand c5 tényleg egy szuper új felvonó!
Mi ide biztosan visszamegyünk, mert ez igazi színvonal, még ebben a hószegény télben is. Megéri az árát!!! Csak ajánlani tudom!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.