Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

waltnerhajni kiemelt beszámolói
waltnerhajni
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Múlt héten voltunk a Stuhlecken. Már útközben sejtettük, hogy jó időnk lesz, mert ahogy egyre közeledtünk, már 20 cm friss hó volt még az autópályán is. Odaértünk, lecuccoltunk, már délután volt, irány a hegy... szakadó hó, egész erős szél. A felvonó még szerencsére ment, bár szinte senki sem volt. Csak a Stuhleck felvonón mentünk fel, mert egyre rosszabb volt az idő és gondoltunk így elsőre ez is elég lesz. Hát így is volt. Estig még kb. 10-15 cm hó esett. A szállásunk a Sonnenalm volt, fent van itt is az oldalon, na ez tényleg pályaszállás, az éjszakai csákányos a ház oldalában van. Kilátás az ablakból szintén a pályára. Nem egy Hilton, de a célnak megfelel, a Stuhleck felvonó pedig tényleg csak 100 méter.
Következő nap szuper volt, a friss hó szépen ratrakolva, sokan sem voltak, mindenkinek ez az álma. Az összes, de tényleg az összes pálya szuper volt.
Aztán jött a szerda, napsütés és ezer-meg ezer ember. Gondolom az egész környék megtudta a jó pályaviszonyokat és jöttek, csak jöttek. A Stuhleck felvonónál elég sokat kellett várni. Aztán akadozott is egyszer, állandóan leállt.
A W11 viszont a 6 üléssel egész jól nyelte a tömeget. Rengetegen voltak, délután már annyira ki voltak csúszva jegesre a pályák, hogy még én is taknyoltam egyet : ) pedig nem szoktam. Idén is szoktattunk az ikreinket, most 2 és fél évesek, kezdenek ügyeskedni, jövőre elkezdjük komolyan is velük.
Aztán csütörtöktől helyre állt a rend, nem sokan voltak. Lent a Stuhleck felvonónál tiszta felhős volt, aztán ahogy mentünk felfelé, át a felhőkön fent a hegyen már tűzött a nap. A pályák olyanok voltak, amilyenek, mert hó már több nem esett, viszont nagyon olvadt és abból a rengeteg hóból szinte a hét végére már nem sok maradt. Mi most voltunk itt először és nagyon jól éreztük magunkat. Szerintem egy vagy pár napos síelésre mindenképpen megéri kijönni ide már csak a távolság miatt is.
IMG-2414.JPG
IMG-2421.JPG
4.jpg
IMG-2412.JPG
IMG-2422.JPG
IMG-2404.JPG
IMG-2401.JPG
IMG-2330.JPG
3.jpg
1.jpg
2.jpg
IMG-2392.JPG
IMG-2335.JPG
IMG-2435.JPG
waltnerhajni
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
01.04-08-ig, 5 napot voltunk a Hochwurzenen. A szállásunk Rohrmoosban volt, egy aparmanházban (Bliem Apartman), ami tényleg olyan szuperul fel volt szerelve, hogy nem tudtunk olyat mondani ami hiányzott volna.
A legújabb felvonó, a Gipfelbahn csúcsszuper. Mozgólépcső tuti, új kabinok, tiszta mosdók.
Az idő nem volt túl jó, mert hó nem nagyon volt, viszont hóágyúztak, amikor tudtak és azért nem voltak rosszak a pályák.
Mert volt, hogy elmentünk az esti szánkózásra és este 10-kor 8 fokot mutatott a hőmérő. Akinek van kedve tényleg próbálja ki a szánkót. 7 km hosszú, nagyon buli, ha többen mentek és megy a verseny. Mi 10 felnőttel meg 4 gyerekkel voltunk, hát gondolhatjátok. A kabinos felvonó visz fel, szánkóbérlés 6 euró egész napra. Síbérlettel nappal használhatod a szánkópályát, az esti szánkózáshoz viszont külön jegyet kell venni , de kedvezményt kapsz a jegy árából, ha van bérleted. Ugyanez igaz az esti síelésre is, nagyon szépen ki van világítva az egész hegy a fentről a Gipfelbahnig.
Egyik nap egész nap esett az eső, bár mi totál vizesek voltunk, a pályákat azért annyira nem viselte meg.
A hütték és éttermek jók, mindenhol találkoztunk ott dolgozó honfitárssal.
18 hónaposak az ikreink, idén már béreltünk nekik lécet meg cipőt, viszont tudom, hogy még kicsik hozzá, de látni szerettük volna mit csinálnak. Indulás előtti este a szőnyegen próbálgatták és egy itthoni síoktató ellátott tanácsokkal. El is mentünk csúszkálni velük, hát élvezték nagyon, egyikük már csúszott egyedül anélkül, hogy fogtuk volna és végig kacarászott. Másik csak kézenfogva, de nem volt hiszti.
A Rohrmoos II felvonótól induló kék pálya nagyon jó bemelegíteni, ha idén először megy valaki, mert a piros elég húzós elsőre, legalábbis szerintem.
És tényleg be tudsz síelni mindent.... Mi ezen a hegyen maradtunk, mivel kicsik a gyerekek, viszont amíg mi síeltünk vigyáztak rájuk a mamáék.
Mindig új terepeket keresgél az ember a következő síelésre, de ide tényleg érdemes visszatérni!
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.