Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Gyulus kiemelt beszámolói
Gyulus
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2010.02.16.
Sziasztok!

Egy kis információ a Tauplitz-i pályárkról...
Jelen pillanatban kint vagyunk Tauplitzban, és egy kicsit el vagyok keseredve. A pályák nagyon jók, de az egyik pályáról a másikra, csak kínszenvedéssel lehet eljutni. Ma reggel a Tauplitz -i első pálya felvonónál, közel 25 percet kellet várni. SÍRALMAS!! Ha már a második felvonóig feljutottál, akkor jön a másik 20- 25 perc. És csak itt tudsz felmenni a hegyre. Mikor már azt gondolnád, hogy ezek után nem is jöhet rosszabb, mikor kuszáltál a felső felvonóból, akkor érdemes lecsatolni, ha a nagyobb pályarégió felé szeretnél menni, mert egy emelkedőn kellene felmenned... Na de sajnos felfelé nem lehet síelni... ( még ) És ez még csak az egyik gond. A Tauplitz 1, és a Tauplitz 2 sífelvonó közt a térképen úgy jelölik, hogy át lehet csúszni, és az elejére tudsz vissza menni. Hát ez sajna nem így van. Közel 100m kell felfelé hegymenetben menned, hogy a fő 1 pályára érkezz. Ahhoz hogy visszacsússz az elejére, ahhoz fel kell menned a tauplitz 2 felvonóval, át kell csúsznod a hegyen, egy tányéros, egy csákányos, és egy kötélhúzós felvonóval, hogy az 1 pályára vissza tudjál menni.
De a pályák elrendezése, és karbantartása nagyon jó. Sajna nem értem, mikor megtervezték a dombos átjárókat, miért nem lehetett úgy kialakítani, hogy ne keljen lecsatolni, illetve a snowboard -osoknak, pedig a teljes harci díszt levenni. A hütte mindig tele van, és azt gondolnád, hogy van több is a hegyen, de tévedés, nagyon kevés hütte van. De a panoráma, csodálatos, talán ez az ami kárpótol mindenért !! Egy nagyon jó, és tökéletesen megtervezett hegy ( sípálya ) lenne csak egy kis átalakítást kellene végezni az átjáróknál! A hely csodálatos, a pályák is tökéletesek, de nem lesz sajna a törzs helyem !!

Ha bárkinek kérdése lenne, állok a rendelkezésére!

Sziasztok !
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.