Menü ≡

Nizza kiemelt beszámolói

2012.03.20. Síterep: Izky, mások beszámolói
A hosszú hétvégén Izkyben jártunk. A honlapjukon az állt, kiváló a hó és áprilisig nyitva vannak. Mikor pénteken délben ( márc. 16-án ) odaértünk, minden felvonó állt és sehol senki. Az adminisztráció ajtaja zárva a síkölcsönzőjé szintúgy. A hó gyönyörű volt, de egy teremtett lélek nem síelt. A síterephez tartozó hotelben megtaláltuk Olgát, aki tájékoztatott bennünket, hogy a hotelben épp egy konferencia van, de ők nem síelnek, más síelő meg nincs, így 3-4 emberért nem indítják be a felvonókat, csak 10 fő fölött. Azt tanácsolta, hogy érdemes felhívni őt előtte, hogy működnek-e a felvonók. Érdekes. Mert a honlapon ilyet nem írnak. Végül annyit ajánlott fel, hogy beindítja nekünk a tanulópálya felvonóját. Ok. Míg a tanuló pályán a húgomat tanítgattuk, egyszer csak látjuk, hogy elindult a tányéros felvonó. Néhány ott dolgozó (adminisztrátor, síkölcsönzős srác stb.) indította be magának, 3-4-en síelgettek. Csatlakoztunk mi is.
Másnap, szombaton dél körül értünk oda, a tányéros felvonó üzemelt, déltől már fél napos bérletet számoltak fel délután 16.30-ig. 80 grivnya az ár. Velünk együtt kb 6-7 ember síelt. Majd délután 3-ra érkezett egy nagyobb snowboardos csoport, így már lettünk 15-en. A tányéros felvonót leállították és beindították az ülőlifteket. Így 2 órát tudtunk síelni a nagy pályán.
Egyébként a hó minőségével elégedettek voltunk, és gyönyörű volt a panoráma! Fotóalbum a profilomban. https://sielok.hu/fotoalbum/izky-uk...rajna-2012/galeria/

Tanulság: Ha Izkybe indultok, mindenképp érdemes előtte odatalefonálni.
DSC04879.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »