Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

balazsmaria kiemelt beszámolói
balazsmaria
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2014.03.10.
tegnap érkeztem haza 5 napos síelésből. bevezetőnek annyit, hogy nem tervezem a jövőben a pálya meglátogatását.

megmondom őszintén, nem éreztem a feltüntetett 100km-t, jóval kevesebb az annál, ráadásul délutánra (2 óra) tönkretett a használhatók közül is a nap és a rengeteg ember jópárat. ami tetszett az a 1,7,9, 70 (75), és néha 50-51. a pálya közepén a 21-28, 40 és társai inkább csak a kilóméterek számát gyarapítja, számomra nem túl sok élvezeti értékkel bírt. utolsó csúszásként a 80-as nem mindenkinek nyújt síélményt, kihívás egyértelműen a többiek és a nagyra hízott buckák kerülgetése, de ha nem úgy megy rajt az ember, mint egy őrült, semmi értelme az egésznek, úgy meg legalább van egy kis adrenalin :)
hogy itt hova rejtettek el 11km-nyi fekete pályát, az rejtély. a 77-es talán belefér annak, a 75-ös besorolása számomra megmosolyogtató, egy ilyen pálya az utca túl oldaláról kézitcsókolommal köszönhet csak egy francia feketének. zéró kihívást jelent mindkettő.
a legbosszantóbb elem azonban egyértelműen a 70-75-77-es megközelítése, ugyanis lecsatolás után annyi emberrel kell egy buborékos felvonóhoz tolakodni, amennyivel már idehaza is választást szoktak nyerni. ez amúgy igaz a 21-es és a 20-as csákányos (igen, az 70-esék felé csak csákányossal lehet átmenni) és 6-os üldögelős felvonókra is. ezeknek előnye számomra, hogy legalább nem kell lecsatolni, és friss levegőn pihenhetek.
a tömeg szerencsére a hüttékben nem jelentkezett. ezt magam sem értem, de többnyire gyorsan tudtam rendelést intézni, és néha még a fenti, központinál is volt hely.
így a végén még csatlakoznék egy előttem szólóhoz a síbusszal kapcsolatos értetlenkedésben, miért ilyen ritkán jár? főleg a reggeli és befejező órákban lehetne sűrűbb a járat.

a napijegy 43 eur, én 197-et fizettem az ötnaposért. nekem ez ennyit erősen óverhájpolt terepnek tűnik, és mindenképp gratuláció jár az üzemeltető marketingeseinek, hiszen ezt így eladni ekkora tömegnek egészen emberfeletti teljesítmény!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.