Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

hope84 kiemelt beszámolói
hope84
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ukrajna
Bukovel
2013.01.05.
Sziasztok!

Örömmel látom, hogy felpezsdült az élet a bukoveli fórumban. Úgy döntöttem, hogy én is megosztom a tapasztalataimat.

Mi karácsonykor voltunk kint 4 napot. Mivel az ukránoknál ortodox karácsony van, ezért ez nem számított kiemelt időszaknak, ami meglátszott a szállás árán és a sípályák telítettségén is (bőven el lehetett férni, nem nagyon kellett pár percnél tovább várakozni a felvonóknál). A kiemelet időszakokat, amiket Bíró András néhány hozzászólással előbb említett, valószínűleg tényleg érdemes elkerülni.

Nekünk ők segítettek szállást és kedvezményes síbérletet intézni:
http://travelbukovel.hu/
Ha összejön a csapat, akkor március közepén visszatérünk egy hosszabb (egyhetes) síelésre Bukovelbe.

A kedvezményes bérletekről tudni kell, hogy november 30-ig árulták őket hivatalosan, de ha tudtok is szerezni még valamilyen forrásból (akár Andrástól, akár a TravelBukovel-től, mint mi), azt tartsátok szem előtt, hogy ezeket a kedvezményes bérleteket csak március 10. után lehet felhasználni! Egyébként még így is nagyon megéri, mert az 5 napos bérlet kb. 70 EUR-ba kerül (teljes áron 113 EUR) és benne van az esti síelés is.

Freestyle park: a 8A pályánál van, egyelőre csak videót láttam róla, mert még nem volt megnyitva amikor mi ott voltunk, de elég komolynak tűnik:
http://travelbukovel.hu/videok/vide...o-freestyle-park/

Határátlépés: ha visszaolvastok a fórumban, akkor látjátok, hogy mindenki, aki ismeri a helyet, beregsurányi vagy tiszaújlaki határátlépést javasol. Ezek kisebb határátkelők és mióta a benzinturizmust néhány szigorítással visszaszorították, azóta nincs különösebb gond a határon (persze Schengenhez képest elég macera így is). Nekünk odafele 15 perc volt, visszafele 30, és nem kellett adni "jattot" sem. A lényeg, hogy ne Záhonynál akarjatok átkelni.

Ukrán utak: igen, nagyok a kátyúk, és tényleg 4-5 órát érdemes számolni az ukrán 230 km-es szakaszra, a megállások hosszától és attól függően, hogy épp melyik szakaszon kerül elétek egy rönkszállító (illetve faszállító, csak lehet hogy ezt káromkodásnak veszi a sielok.hu fórummotor) URAL. De az is tény, hogy mi sem terepjáróval voltunk, hanem egy Passattal és gond nélkül abszolváltuk oda-vissza az utat, persze figyelni kell. Viszont sötétben semmi esetre sem indulnék el ide, nem ér annyit az egész. Szerintem Bukovelbe úgy induljatok el, hogy 1-1 napot szánjatok rá az utazásra (persze ha valaki a keleti országrészből indul el, az más).

A sípályákkal és az infrastruktúrával maximálisan elégedettek voltunk mi is, de márciusban remélhetőleg már a pályák 100%-a nyitva lesz és még több lejtőt lecsekkolhatunk. :)

A hütték és a benzinkutak árai Ausztria vagy Olaszország után határozottan felüdülést jelentenek, nagyjából el lehet osztani az ottani árakat 2-vel, de vannak dolgok amiknél 3-mal.

Ha kérdés van, írjatok nyugodtan.

üdv,
Hope
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.