Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gabica21 kiemelt beszámolói

Vasárnap, jan. 30-án jöttünk haza erről a síterepről, az időjárás egész ottlétünk alatt ideális volt, ragyogó napsütésben volt részünk, néha fújt a szél csak. Az első síelős napunk vasárnapi nap volt, ekkor többen is voltak a pályákon, mi a st. Gervais pályarendszert választottuk ki e napra, Mt. Joly, st. Nicolas de Veroce. Hétfőn a Megéve pályarendszeren síeltünk, ez kevésbbé volt jeges mint a St. Gervais-i. Pályafotósok minduntalan le akartak fotozni a Mont Blanc-kal, de mondtuk nekik, hogy nekünk is van gépünk :)Ezen a napon elcsusztunk a Cote 2000-ig és vissza is, ez megtehető autóbusszal is, de mi inkább a hegyen-völgyen át síelést választottuk. Kedden Les Contaminesban síeltünk, szuper volt, itt egyáltalán nem volt jeges egyik pálya sem, remekül szorakoztunk, kevesen voltak és a pályák álomszerűen voltak karbantartva. Szerdán Jaillet és La Giettaz pályáit síeltük, a völgyekben fogcsikorgató hideg volt, ezen a napon több erdei útat, mint sípályát kellett követnünk és amikor végre a tetőre értünk Le Torraz csúcsára, remek idő, szuper pályák, és kevés ember fogadott bennünket. A visszafelévezető síutakat is lécen tettük meg, csak lent Jaillet-ben kellett buszra szállnunk Megéve-ig 1 átszállással, majd a Princesse felvonó aljánál szálltunk ki és tértünk meg, st. Gervais-ba.Csütörtökön Les Houchest néztük ki, ide nem volt jó a bérletünk, így 31,60 eurót fizettünk a tramvai du Mt. Blanc-ra és a sípályára egybevéve, mi a délelött 11 órási tramvaial utaztunk Les Houches-ba, ahol szurkolhattunk a férfi világkupásoknak, mert ekkor tartották az első időmérőedzésüket, szuper volt a hangulat és jó volt szurkolni a versenyzőknek, látni őket élőben. Persze közben síeltünk is... Pénteken visszatértünk Les Contamines-ba, de gondolom mível pénteki nap volt jóval többen voltak mint kedden és ennek megfelelően a pályák is használtabbak voltak. Grand Panorámában laktunk, ahol a panorám csodás volt, a helyiségek peddig kissé szűkösek, de ezt megszoktuk már a franciáktól. Megérkezésünk napján szaunázhattunk, aztán hirtelen beteltek az időpontok és már csak péntek délután tudtunk lemenni, sajnos csak 1 drb. szerintem 1 személyes szauna működött, ami kb. 60 fokra lehetett állítva. Mindent összevetve, szorozva, osztva mi meg vagyunk elégedve múltheti időtöltésünkkel. Jó volt.
2011.01.10. Síterep: Lachtal, mások beszámolói
2 napja érkeztünk meg Lachtalból. Első síelésünk volt 2011-ben és itt. A pályák kissé jegesek voltak, mi minden nap síeltünk. Érdekes, hogy a kezdők az 1 pálya jégtükrét válasszák, a síoktatók is... ez megmagyarázhatatlan számomra, de igaz jégen sem árt megtanulni síelni :-)
Legkedveltebb pályám a legfelső fekete volt, amit csákányos lifttel lehet elérni. A 3 síút közül az 1-es hosszú, változatos terepű, szemet gyönyörködtettő tájon haladhat az ember. A 2-es síút szerintem a legszuperebb,nekem ez tetszett a legjobban, helyenként látványos, meredek, panorámikus, szóval ez dobogtatta meg a szívemet leginkább, a 3-as nem nehéz, gyakorlatilag egy helyenként kanyargós, ratrak nyom a fenyves erdőn keresztül, lankás, nyugodt részekkel.
Mi az Arton házban szálltunk meg, ami egyszerű felszereltségű, de volt meleg és melegvíz is.
A szánkó pálya szuper, ki van világítva, fenyők között halad hosszan.
Visszatérünk még Lachtal!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 11 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.