Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

edrose kiemelt beszámolói
edrose
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Egy ideje terveztem már, hogy Stuhleckkel kapcsolatban némi plusz gyermek-infót beírjak, mert azok, akiknek kezdő gyerekeik vannak és nem ismerik kívülről a terepet, nem kevés bosszúságot és pénzt is megspórolhatnak maguknak.
Mi két, teljesen kezdő gyermekünkkel mentünk oda egy két és fél napos hétvégére, úgy, hogy előtte a terepről, a pályákról meg az árakról azért a neten tájékozódtunk, plusz persze a főkasszák tarifáit helyben is alaposan átrágtam. Mindez azonban nagyon nem elég, mert vannak sem a weboldalon, sem helyben nem említett tudnivalók. Mindehhez érdemes nem az itteni térképet, hanem az újabb kiadású Stuhleck-honlaposat nézni, itt: http://www.stuhleck.at/html/HU/pano...rama.asp?pass=x

A Mittelstationtól kicsit visszább van ugye a Semmi's Kinderland. Itt van az ún. „Varázsszőnyeg”, amely egy tán 30 m-es futószalag, mellette egy kis lejtő, mindez a legkezdőbbeknek, és ingyenes. Az első lépésekhez, ismerkedéshez ideális. E fölött van egy rövid, de elég meredek kis pálya, amelyet egy köteles-akasztós lift szolgál ki, erre a „nagybérlet” érvényes (a térképen „L”). Ezt a kis pályácskát szinte alig használják, mert amennyire rövid, annyira meredek is, nem olyan jó, mint a fölötte, jobbra található, nagyon kellemes, sokkal hosszabb kezdőpálya, a „Minilift” (a térképen „H”, illetve 6-os pálya), amely szintén ugyanilyen köteles-akasztós gyereklift. Igen ám, de erre meg nem érvényes semmilyen bérlet, hanem helyben, a liftkezelőtől kell venni bérletet, ami egy lyukasztós karton, és 10 csúszás 6 euró. (Ha jól emlékszem, az ötös meg 4 €). Mi például ezt nem tudtuk, az első délután elvoltunk lenn a varázsszőnyegnél, másnap megvettük a bérleteket, fölmentünk és a Miniliftnél jött a meglepetés – a gyerekeknek minimum elég lett volna csak délutánra venni bérletet, vagy erre a napra egyáltalán nem is venni, mert ide nem jó...
A következő lépcsőfok a Stuhlecki egyedfejlődésben a Minilift-pálya melletti Familienlift, a családi pálya (csákányos, térképen G, illetve 5-ös pálya és a fönti 5-ös parkoló). A harmadik napra a Mittelstation kasszáinál megint megvettük a bérleteket, anélkül, hogy tudtuk volna, hogy az ottani, a családi pálya aljában lévő kasszánál lehet csak oda szóló bérletet is venni. Ezt csak a harmadik stuhlecki napunk délutánján vettem észre. Márpedig ez lényegesen olcsóbb: a felnőtt egész napos 36,50 helyett 22 €, gyerekeknek 18,50 helyett 13,50, ami egy négyfős családnál már nem kis különbséget ad, ha amúgy is a gyerekekkel egerészik az ember – amire ez a pálya egyébként kitűnő.
A főkasszáknál azonban csak a teljes terepre érvényes jegy- és bérletárak szerepelnek az árlistákon, s az, hogy a Minilift teljesen külön rendszer, illetve hogy a családi pályára van csak oda szóló, olcsóbb tarifa, marhára nem derül ki sehonnan. Még a hivatalos Stuhleck-weboldalon sem, legalábbis idáig nem leltem nyomát, úgyhogy nagyon el lehet dugva.
A Familienliftre utólag találtam egy oldalt, ahol a tavalyi, de idén változatlanul érvényes árak szerepelnek: http://www.spitalamsemmering.com/fa...milienlift.html
Remélem, a következő években lesznek olyanok, akik ezen információk alapján majd ügyesebben tudnak szervezkedni és kalkulálni. Jó csúszkálást! ;)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.