Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

eata kiemelt beszámolói
eata
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Október 23-tól 27-ig megtartottuk a szezonnyitó síelésünket Mölltalon. Először jártunk itt kipróbálni az őszi gleccsersít.
A szállást Flattachban a Sporthotel Mölltal adta. Alapjában véve jól néz ki, 1 kis wellness részleggel is rendelkezik. A probléma csak az volt, hogy műszaki hibára hivatkozva a medence nem üzemelt, így hát nem tudtuk élvezni azt a szolgáltatását amiért pont ezt választottuk. Itt szállt meg több ország síválogatottja, akik délelőttönként edzettek a hegyen.
Október 24én, szombaton a gleccservasúton felérve azt tapasztaltuk, hogy az idő finoman szólva nem kifogástalan, a kabinos liftet többször meg is kellett állítani az erős széllökések miatt. Ahogy felértünk, első utunk az étterembe vezetett, mivel az erős szél által fújt hó szúrta az arcunkat. Fenn amúgy ez az egy étterem van, viszont ez kellően nagy, így be tudta fogadni az embertömeget. Idővel a szél csillapodott, a felhők is elvonultak, így dél körül elkezdtünk síelni. Csak a felső piros és kék pálya üzemelt. Már délben mindkettőn hatalmas buckák fogadtak, néhol kilátszott a jég.
Másnap teljes szélcsend és ragyogó napsütés fogadott minket. Azt mondanom sem kell, hogy ezáltal hatalmas tömeget találtunk már lenn, a parkolóban is. Most már az alsó 2 üléses lift is üzemelt, tehát az 5ös kéken is lehetett menni.
Harmadnap hasonló idő, hasonló körülmények. Mivel hétfő volt, - és bár nemzeti ünnepük - kevesebb ember síelt.
A 3 nap tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy az évszakot figyelembe véve jót síeltem, viszont Mölltalra télen biztos nem látogatnék el, hiszen vannak ennél 100szor jobb terepek. Kezdő síelőknek nem ajánlanám, mert egyrészt a felső kék pálya kicsit keményebb a megszokottnál, másrészt ha edzést tartanak különböző országok csapatai, akkor ezt a kék pályán teszik, ami ilyenkor teljesen le van zárva. Az alsó kék pálya közepe felé viszont van egy olyan szakasz, ami inkább pirosnak nevezhető, a vége felé pedig hajtani kell magunkat ha nem veszünk elég nagy lendületet.
Aki tehát nem bír magával és mindenképp síelni akar októberben, annak megfelelő hely ez, viszont ne számítson olyan élményre, mintha télen menne.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.