Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Via24 kiemelt beszámolói

2012.01.16. Síterep: Krippenstein, mások beszámolói
Dachstein...
Vadregényes hegység, amely megtévesztő lehet az ideérkező laikusok számára! Ha a környéken szálltok meg valamelyik síparadicsomban - Tauplitz, Schladming - akkor mindenképpen térképen előre tervezzétek meg, hogy melyik oldalról támadjátok meg a hegyet. Mindkettő szélsőséges és nehezen megközelíthető:)Mi Tauplitzról Krippensteint választottuk, nem bánjuk, de nem volt egyszerű.
Január lévén várható a jó hóviszony, ám a hirtelen szintemelkedés hozta éles időjárásviszonyok megváltozásával nem számoltunk. Míg a csodálatos Bad Ausseeban szikrázott a nap, addig a vészesen kanyargós hegyre vezető úton egyre ködösebbé vált a helyzet. Olyannyira, hogy a parkolóban kiszállva az autóból már keresnünk kellett a jegypénztárt és nem láttuk a fejünk felett elhaladó kabinokat.
Felfelé haladva a hegyre, a ködben nem észleltünk semmiféle freeride pályát vagy túraútvonalat, s fenn a minimális látásviszonyok mellett a farkasok üvöltésétől rémültünk meg, ám hamar kiderült, ők a szánhúzók,akik épp pihenőidejüket töltik a cudar időben.
A táj űrbéli, sehol egy fa, csak sziklák, hó és köd. Ekkor értettük meg, mire valók a rózsaszín pályaszéli bólyák. Csak az a baj, ha néhol kitisztul és lelátsz a melletted tátongó szakadékba.
Node a kutyusok melletti hüttében bevettük a bátorítót és elindultunk a 11 kilóméteres piros pályán, mely néhol túlságosan keskeny más helyütt pedig olyan kanyar van benne, ahol a ratrak is elakad...
Visszatérve az időjárás szélsőségeihez, olyan kollégáknak ajánlom a terepet, akik nem spóroltak felszerelésükön, ruházatuk megfelelően vízálló, mivel fenn a hegyen a mínuszokban verik a jégtüskék, amelyek lefelé haladva rádfagynak, majd a pálya alján megolvadva mosolyognak a ruhádon:) A szemüveget és a maszkot is be kell készíteni a kocsiba, és nem árt, ha van egy pót is azoknak, akik reggel mély álomban pakoltak össze...
A pálya alja leginkább egy erdei sétaúthoz hasonlít, ha nem ereszted meg a középrészen, akkor biza evezhetsz vagy hátadra veheted a léceket a felvonóig.
Apropó felvonó!! Maga a kabin és oszloprendszer félelmetesen avitt, azonban a beléptetőrendszer automatikusan felveszi a mosolyodat, így ha ma megunjátok, holnap ne adjátok át másnak a bérletet!
Szóval, Krippenstein megér egy misét, ám mielőtt útnak indultok, mindenképp nézzetek egy webkamerás felvételt a fenti viszonyokról!
Mély havat!
Hol vagyunk? Kutya vagy farkas??? Szűken jeges. ez is jeges...
h i r d e t é s
2012.01.15. Síterep: Tauplitz, mások beszámolói
Évek óta vártuk, hogy ennyi hó fogadjon bennünket Tauplitzon december végén... És sikerült! Naponta átlag 20 centiméter hó esett, ami öröm a pályán és a túraútvonalon kikapcsolódóknak egyaránt.
Mivel mi babával érkeztünk, a társaság ketté oszlott és volt,aki az új dobozos felvonó felé vette az irányt, míg mások sétálgattak a környéken.
Korábban a pályákat Samuraptor kollégánk tökéletesen bemutatta, jómagam inkább a "reklám mögött megbújó részletekre hívnám fel figyelmeteket".
Örömmel konstatáltuk, hogy van már pontos bérletlehetőség is, ezt azonban csak azoknak ajánljuk, akik többen érkeznek és naponta autóval mennek fel az Alpenstrasse felső parkolójába, hiszen a pontos bérlet kezdőknek elég, de nem akkor,amikor a nagy részét leszívja egyetlen felvonó a buborékkal. Így, ha felvisznek autóval, akkor csak 3 eurót kell fizetni úthasználati díjként, ám ha buszozni kényszerülsz, akkor ki kell fizetned a viteldíjat, azaz nem minősül bérletnek a pontkártya!!!
Azoknak,akik lent maradnak a szálláson, ajánlom figyelmükbe a sífutópályát övező sétautakat, de vigyetek magatokkal térképet és melegitő italt:), mert nem minden hütte üzemel a sétaút mentén!
Jó szívvel javasolom a szép tájat és friss levegőt szeretőknek a Sonnenalm-ból induló túrautat a Singerhaserhütte-hez: https://www.singerhauserhuette.at A kiindulópont a Bad Mitterndorf és Sonnenalmban jól ismert alpesi "háromszögházak" közül az egyes számú (Sonnenalm Rödsitz határa). A túraút kellemesen, enyhe emelkedéssel vezet fel a hüttéhez, ahol barátságos kiszolgálás fogad Benneteket!
Ha pedig gyermekek síoktatására vállalkoznátok és épp nem megy a tauplitzi oktatópálya, akkor ne riadjatok meg a távolságtól és autózzatok el Rohrmoos-ra, mert ott csodálatos Kinderland fogad benneteket.
Levezetésként benézhettek a Grimming termálfürdőbe, de felhívom a figyelmeteket a víz hőmérséklete nem éri el az itthon megszokott 38 C-t, leginkább a gyermekmedencében töltöttük az időt elkerülve a fagyhalált:)
Kívánok mindenkinek jó csúszást!
Mariola a felvonón... Ki ide belépsz... Hógombák Felfelé Megérkeztünk
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 131 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.