Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Monty kiemelt beszámolói
Monty
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2018.02.11.
A pályarendszer
Nem túl nagy. Rutinos síelő egy nap alatt besíeli, mindenki másnak másfél nap is kell hozzá. Sokféle pálya, viszonylag jól átsíelhető terület. Hardcore síelőknek mondjuk kevés lesz, mivel fekete pályából alig van, a pirosak többsége pedig nem nehéz. Inkább a kezdőknek, újrakezdőknek, családosoknak és a lazulós síelés híveinek ajánlanám.
A kék és zöld pályák korrektek. A pirosok egy része sajnos csak annyival tud többet, hogy kezeletlen… Amúgy a ratrakok dolgoznak eleget és a pályák nagy részét kezelik rendesen, ha nem is mindennap. A hóminőségre nem panaszkodom. Egyébként viszonylag meleg időnk volt, nappal akár 6-8 fok is volt, picit izzadtunk, de a havon ez kevésbé látszott meg.
A jelzések lehetnének sűrűbben is, úgyhogy a térkép legyen kéznél mindig.

A szállás
A szállásunk a Les Terasses-ban volt. A négyfős apartman alapvetően nem lenne kicsi, de a kihúzható kanapé szörnyű: háton nem tudtam kényelmesen feküdni rajta, mert az alsó része lejt, ergo derékból hátrafelé hajlottam. Csak hason fekve tudtam aludni rajta, de a fémkeret rúdjai még úgy is nyomtak, hogy egy paplant terítettünk rá. A szomszédos apartmanban lakó haverokhoz hasonlóan másnap este már a földre tett matracon aludtunk, így viszont jóval kisebb lett a hely a nappaliban és amúgy is ki szeret a földön lakni?
Polcból is lehetne több. Szekrény ugyan van (a nappaliban és az előszobában + vállfák) és méretre elegendő volna, csak épp rossz a hozzáférés és a hálószoba lakóinak is elkélne legalább egy polc az ágy fölé. Ennek hiányában öltözhetnek táskából.
A világítás közepes, van mozgatható állólámpa és asztali lámpa, de a mennyezeti lámpa épp csak elég fényt ad (legalább a körték erősek).
Mikrosütő, mosogatógép (a miénk pont rossz), érintős főzőlap, stb. van. Az edényellátottság nem rossz, de egy-két tálca és alátét nem ártana.
A fürdőszoba tágas, de baromi idegesítő, hogy vízszintes pakolófelületet már nem tudtak biztosítani, pedig hely lenne rá. Hajszárító és szemetes itt van.
A sítároló a földszinti bejáraton kívül nyílik. Elég szűkös, de a célnak megfelel.
Egy lift van.
A recepción kedvesek voltak. Lehet rendelni esténként másnapra baguettet, croissant, stb. de reggel csak nyolckor nyitnak, szóval előbb nem tudjuk átvenni. És este fél nyolcig vannak nyitva, persze délután zárva tartanak.

A település
Kompakt kis sífalu. A központi plázában minden fontos megtalálható. Lényeges, hogy két Sherpa bevásárlóközpont van, egy kisebb és egy nagyobb. Értelemszerűen a nagyot érdemes választani, korrekt választékuk van mindebből a zöldségtől a fülhallgatóig. Plusz kocsmák, síboltok, pékség, stb. van itt.

Összegzés
Kellemes, laza hét volt, de én jobb szeretem a nagyobb pályarendszereket. Az utolsó napon már nem is síeltem végig, mert kicsit már meguntam. Egy nap egyébként elugrottam Nizzába: naponta 5 járat megy, ezekkel elérhető a reptér és a vasútállomás. A 7.50-essel negyed tizenegyre ott lehetünk a városban és fél öt körül van az utolsó (hacsak nem péntek van és iskolai hét, mert akkor van még egy később is). Ezen idő elég egy alapos sétára az Óvárosban, a várhegyen és a tengerparton. 3 euro volt a retúrjegy és jó volt kicsit elszakadni… Hazafele menet, utolsó nap még Monacóban megálltunk két és fél órára. Nagyon kellemes volt és mivel a törpeállam nem túl nagy, egy nagy sétába sok minden belefér.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.