Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

st_robi kiemelt beszámolói
st_robi
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Bulgária
Banszko
2019.03.17.
Mi Március 3 és 10 között síeltünk ott, nem először. Az érzések hasonlóak voltak. Jó tapasztalataink voltak például a síkölcsönzéssel. Prémium minőségű lécet kölcsönöztünk mely tartalmazta a síbérletet, 6 napra 281 euroért (190 eur lenne a síbérlet külön), a kölcsönző nagyon profi volt. utolsó napra gond nélkül tudtak kérésre boardot is adni. A léc pedig hatalmas élmény volt, tényleg prémium, 1-2 éves HEAD.
A hely szerintem is kezd túlkapott lenni. mi vasárnap késő este értünk oda egy 3 csillagos szállodába. A portás nem beszélt egy szót se angolul. A hétköznapi portás is módjával tudta kifejezni magát.
-mi 8-kor már a gondolánál akartunk állni, az említett okok miatt, de reggeli csak fél8-tól volt, amit jeleztünk ,hogy mi 7kor terveztünk. Erre mondták ,hogy a gondola 8.30-kor nyit és máshol is így van reggeli(Ha akkor beállsz, már órákat állhatsz sorban, mellesleg elkezd embereket szállítani 8.15-kor)
-Első nap jeleztem, hogy nem működik a fürdőszobai fűtés, és a WC alján szivárog a víz melyet azóta is holnap megjavítanak
-A SPA halszagú volt, a csempe mindenhol csuszamlós, mint amit évek óta nem töröltek fel.
-A sípályán ugyanaz a tudatlanság ,mindenhol Ski Patrol. Az egyik a felvonón fújta a pofámba a cigifüstöt melyet megkértem ,hogy ne tegyen, de még ő sem tudott angolul és a fizikálisan kihelyezett tábla mutogatására is csak annyit mondott, hogy "nem gond". Ugyanezt a mentalitást képviselik az oktatók többsége.
Első nap betévedtünk egy pici boltba, ami nagyjából néhány íróasztalból és egy ingyenesen letölthető pénztárgép alkalmazásból állhatott. Minden léptünket követték, hogy "lopunk-nem lopunk?" 1-1 terméket percek alatt sikerült leolvasniuk fizetésnél..
-A szállásról egy olyan bejezetlen földúton sétáltunk a sípályára, melyet még Érd községe is megirigyelne
- A sipálya reggelente nem egyszer hihetetlenül trehányul volt leratrakolva. A már kővé fagyott buckákat jól 0, ami természetesen már nem tűnt el nyomtalanul.
- A reggeli sorbanállás mellett az is nagyon kellemetlen ,hogy akinek nagy, drága autója van ,az beállhat a legfenti parkolóba (lassítva a gondola busszal utazókat), A síiskola mellett van "ELIT síiskola" is, mellyel akár 3szor is feljutsz amég az egyszerű emberek sorbanállnak...
Korábbi évekkel sokkal jobb tapasztalataink voltak, sokkal inkább igyekeztek kiszolgálni minket. Ez úttal nagyon vegyesek voltak az érzéseink.
st_robi
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Bulgária
Banszko
2015.02.18.
Mi nemrég értünk haza, minket is sok pozitív csalódás ért ,annak ellenére ,hogy már előre megnéztük és sejtettük, hogy ez bizony jó hely.
Mi jóval olcsóbb kategóriás szállást választottunk , Mi 4 főre 256 EUR-t fizettünk , volt is félelmem ,hogy ez bizony nagyon olcsó, milyen szállás lehet ennyiért? Egy átlagos francia szállásnál 2-szer tágasabb szállást kaptunk ennyiért ,kellően felszerelt konyhával, szaunával ,gőzkabinnal, a jakuzzi épp nem volt üzemben sajnos. A wellness résznek voltak hiányosságai de ennyi pénzért ez nem zavart cseppet sem. Az említett kisbuszos kiszállítás módja is nagyon tetszett.. A franciás síbuszos megoldással szemben , ez akkor megy amikor szólsz a recepciósnak. Tömegnyomor és várakozás nélkül kivisznek amikor kéred, amikor visszaértünk ,csörögtünk a megadott számra ,sosem vártunk 2 percnél többet.
A pályákról az előttem szólóval kapcsolatban teljesen egyet értek. Nehéz olyan pályát találni amit szívesen ajánlanék egy kezdőnek. A kéknek titulált pályák is pirosak ,csupán vannak átvezető lankás szakaszok a meredek részek között. A pályák mind nagyon szélesek. Az egész síterepen találtunk egy részt ahol tipegni kell a léccel ,nem sikerült átcsúszni egyből,de később ezt erdőn keresztül csúszva megoldottuk. Val Thorens például kimondottan jól ötvözte a sétát a síeléssel ha jól emlékszem.
Az időjárásjelzést azóta is sasolva, nekünk nem volt a legjobb időnk . Első nap csodás.. 3 nap erős szél ,ami miatt a csúcsra fel sem jutottunk , a 3. szeles napon ráadásul az esti hóesésből reggelre egy front szakadó esőt varázsolt a középső állomáson is. az utolsó ,5. napon pedig ismét csodás nap , rengeteg friss hóval (fent nagyon jó hó volt , lejjebb is volt a felső rétegen friss hó másnapra). Viszont a csúcsra csak 2-től engedtek fel lavinaveszély miatt... Ez nagyon bosszantott minket,ugyanis a pályák a gerinc tetején vannak, ezért nem értettük a korlátozás okát ,délután viszont nagyon jó volt fent. Itt éreztünk egy kis tapasztalatlanságot. A másik nagy hiányossága a terepnek ,hogy szeles idő esetén a felvonók és pályák 80%-a nem használható, ekkor voltak 5-10 perces sorok, a sorban állásnál semmi rendszer, vagy kordon ami mögött lehet sorban állni taktikázás nélkül ,hogy legyen esélyem sorra kerülni..
Ami viszont biztos ,hogy ide még visszatérünk ,bár remélem addig kezdenek valamit a kabinos kapacitásnövelésével, vagy akár a Tzarna Mogila völggyel, amit a túlsó hegyoldalban látni. Az a felvonó jó rég óta nem üzemel, a pályáját már kissé benőtték a facsemeték, de remélem fog még ott terjeszkedni a síterep. Az viszont biztos ,hogy több napra megyünk legközelebb. itt a leglényegesebb költség a síbérlet, a szállás nagyon kedvező árfekvésű, így tervünk szerint legközelebb ~10 napra megyünk ,így a síelés mellett lesz időnk pihenésre és más programokra is, a napijegy számottevően nem drágább mint a többnapos arányaiban.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.