Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

...FGHKLÉJ kiemelt beszámolói
...FGHKLÉJ
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
Én tavaly áprilisban voltam ott, idézem mit írtam akkor máshová:
Elég sok síterület van, szétszórva a környéken. Láttam, hogy a Nosal rész megy, ott nem voltam. Polana Szímoszkowa-n se síeltem , csak gyalog voltam ott, elég jó hó volt (a pálya mellett semmi hó, a pályán kb. 80 cm-es hóréteg, tökéletesen karbantartva).
Kasprowy Wierch-re mentem fel, 3 pálya volt nyitva, 2 fekete (1 ratyi 2 székes lassú felvonó (GORYCZKOWY), 1 jó 4 székes Doppelmayer(GASIENICOWY), ill. egy piros pálya, amin le lehetett jönni az aljába, a kabinos felvonóig). A kabinos felvonóra 1 órát álltam sorba, kb. 20 perc fölfelé az út, át kell szállni menet közben. Odafenn a két fekete pályán már eloszlott a tömeg, délután már örültem, ha embert láttam rajta, a felvonók aljánál soha nem volt senki előttem.

Az árak a Kasprowy-n elég drágák, egy felfelé menet 19 zl (1000 ft), félnapos jegy 60 zl, egész napos 80 zl. A fekete pályák durvák, az egyik eleje nagyon meredek, amásikban pedig vannak suűk részek. Du. 16 körül már iszonyat buckás volt. Ja, 120 cm hó volt fenn, köd, és hóesés, hózápor.
A síbérletet nem lehet a kabinos aljában megvenni, hanem a 2 fekete pálya vmelyik aljában.

Voltam gyalog a Gubalowka pályán is, ott a kiírás szerint 50 zl volt a napihegy (sínes vasút), de már csak hófoltok voltak.
A városban lépten nyomon sí, snowboard üzletek, kölcsönzők , szervízek találhatóak.

Egyébként nagyon szép a környék, a város fekvése, kiváló sportcentrum (sí, túra, hegymászás stb.), Zakopane-ban mint városban picit csalódtam, üdülőfalu jellegű, de azért elég szép gorál házakat lehet látni.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.