Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

tuja kiemelt beszámolói
tuja
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2011.01.30.
Sziasztok!

Tegnap jöttünk meg Tauplitzból. 6 csodálatos napot sieltünk.
Néhány érdekesség:
elromlott a hólyelző, vagy micsoda, hogy már hetek óta 160/60 cm havat ir. Ez nem igaz, mert ezen a héten négy napig esett (a völgyben is) azóta meg nem olvadt... Szóval hó az van bőven!
A pályarendszer nekem nagyon tetszett, különösen a sok hó miatt a "jelöletlen" domboldalak. A csapatban lévő kezdők is találtak maguknak ideális pályákat, igaz a sok friss hóban a kék pályákon is elfáradtak.
A Kulmhofban laktunk. Szerintem azt kaptuk amit vártunk, korrektül berendezett, jól felszerelt, kicsit megkopott 6 személyes apartman a nyugati szárnyon. A szűk keresztmetszetet az jelentette, hogy a hat felnőttre egyetlen kulcs jutott, másikat még pénzért sem tudtak adni. Márpedig ez az egy kulcs nyitotta a szobát, a főbejáratot, a sitárolót és az uszoda ajtaját is. Volt aki csak sifutott, volt aki hamarabb abbahagyta a lesiklást és lement volna a szaunába, de akkor a többiek nem tudtak volna bejönni. A legnagyobb problémánk az volt, hogy hová dugjuk el a kulcsot, mert a recepción sem hagyhattuk.
Másik élmény a sivonat. Hát fura egy szerkezet, persze nem az, ami a prospektusokon virit, de nagyon hasznos, tényleg nem kell gyalogolni. Hogy a Kulmhof főbejárata hány méterre van a sifelvonótól, arról nem kezdenék vitát, de aki már hazasielt a házig az ugyan irja már meg, hogy mikor és hogyan csinálta, mert most esett legalább fél méter friss hó a völgyben is, de délutánra az utak le voltak takaritva. Brahiból, más lécével esetleg megpróbálnám, de önszántamból egy becsülettel végigsielt nap után a saját felszerelésemmel semmiképp... Kezdőknek meg pláne nem javaslom.
A vonat jött, azt használtuk, mindenkinek ajánlom. Sokkal kényelmesebb, mint naponta kiásni az autót, bepakolni, aztán a parkolóban cipőtváltani.
Összességében tetszett a hely, nagyon jól szórakoztunk, visszamennénk!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.