Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Norcea kiemelt beszámolói
Norcea
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ausztria
Saalbach
2018.03.21.
Március 15-e és 17-e töltöttünk el 3 napot a terep Leogang felőli részén.
Bár az előrejelzés nem kecsegtetett sok jóval végig nagyon jó idő volt, egyedül 15-e éjszakáján esett 5 centi körüli friss hó a felső pályákon.
Ami a pályaállapotot illeti, csütörtökön és szombaton kb. 1500 m fölött kifogástalan minőségű volt a pálya, reggelre gyönyörűen keményre kifagyott, minimális buckásodás volt, főleg a Großer Asitz pályáin, ahol délután az is előfordult, hogy gyakorlatilag egyedül lehetett csúszni a piros részeken.
A kabinos középállomása felé közeledve már az ilyenkor szokásos vizisí közeli élményben lehetett része az embernek, ezen rész központi kék pályája pedig gyakorlatilag élvezhetetlen volt délutánra. Érdekes módon a felvonók legalájához, a parkolókhoz vezető pályák sokkal jobban síelhetők voltak, még a lenti egész meredek fekete rész is kifejezetten élvezetes volt délután fél ötkor is, nyilván a sokkal kisebb forgalom miatt.
Pénteken az éjszakai hazavás miatt a felső részeken is tapasztalható volt a jelentős buckásodás, de ez nem okozott meglepetést :-)
Összességében kiválóan szórakozott az egész család. A síbérletárak az Ausztriában szokásosak, 50 euró körül van egy napijegy. Abszolút pozitívum, hogy hétvégén viszont a gyerekeknek 10 euró volt a napijegy, erre a kasszás hölgy külön felhívta a figyelmemet csütörtök reggel, amikor a 3 napos bérletet akartam megvenni.
A hütteárak elég húzósak, de azért van difi a helyek között. A Stöcklalmban 6,90-ért korrekt gőzgombócot lehet kapni, feljebb az Alte Schmiedeben viszont 13 euró egy (óriás adag) császármorzsa. Az Asitzbräuban főzött sört viszont kifejezetten érdemes megkóstolni.
Csak ajánlani tudom a terepet.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.