Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

ST kiemelt beszámolói
ST
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Ausztria
Ischgl
2010.01.19.
Ígéretemhez híven végre beszámolok a múlt hétfői (jan. 11.) ischgl-i síelésről, ami szerintem az időnként enyhén viharos időjárás (és egyéb nehezítő körülmények) ellenére is szuper volt :) - köszönet érte a két Csabinak (aki elvitt, és aki körbevitt + a jó társaságért) :)
Kissé késve érkeztünk, és 11 körül már szlovákiai síelést idéző tömeg tolongott a faluból felvivő A3-as, 18 személyes kabinos felvonó előtt. Naivan úgy terveztem, majd átveszem a síbakancsomat a kabinban, de egy gombostűt sem lehetett volna leejteni...
A pályák viszonylag kemények voltak, viszont csak néhol jegesek, és buckáktól egyáltalán nem kellett tartani, még f12 körül is ratraknyomokkal lehetett találkozni. Mivel az idő nem volt teljesen tiszta, a pályarendszer tetejére nem mentünk fel, de középmagasságban is nagyon jókat csúsztunk a pókhálósűrűségűen elhelyezkedő ülős felvonók tőszomszédságában.
Igaz, ebben a szezonban még nem kényeztette el a természet ezt a régiót több méteres hóval (persze a remény hal meg utoljára) - 80 centit írtak, ami alig több az "itthoni" (Serfaus, szintén Tirol, ahol másfél hónapja élek és dolgozom, + ha csak tehetem, síelek, ill. a snowboard egyik oldaláról a másikra esem) 65 cm-nél - azért a 11 km-es "Eleven" Abfahrt-on könnybe lábadt a szemem a gyönyörűségtől :)
A fun park látogatás tényleg viccesre sikerült: a hullámhegyek- és völgyek után a nem túl kedvező látási viszonyok következtében derékig süllyedtem a hóban (vagyis mégiscsak van méteres hó :) ; másodjára azért sikerült megtalálni a pályát), a Rennstercke-t Csabi nyerte (72km/h-val, az én eredményem 69 lett :) ), az air bubble-höz nekem nem volt bátorságom sível (akiket láttunk, mindenki snowboarddal vagy big foot-tal volt), azért Csabit sikerült rábeszélni :) Azt mondta, utólag végül jó volt, de azért még egyszer nem próbálná meg (nagyot üt)...
Samnaun ugyan időhiány miatt kimaradt, azért cseppet sem sajnálom a 43,5 EUR-t, főleg, hogy ezért hazafelé a busz is elhozott Landeckig + a megállóban várakozó szlovákiai honfitársak egy kis körtével is megkínáltak :)
A konklúzió: a következő szezonban ide jövök dolgozni :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.