Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

G. Sand kiemelt beszámolói
G. Sand
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.02.16-án érkeztünk meg. Szakadt az eső egész nap, de este 7 körül átváltott havazásba. Másnap reggel a hegyen kb 60 cm, a völgyben 40 cm friss hó várt. Az első meglepetés a Kreischberg tetején fogadott minket, mikor kiderült, hogy ratrak nem járt a hegyen. Gondoltam semmi baj, ennyi havat nehéz rendbe rakni, még esett is egy kicsit, majd napközben lezárnak pályákat, leratrakolják, újra megnyitják, és lehet síelni. Nem így történt. Egész nap a térdig érő hóban próbáltunk síelni, kevés eredménnyel. Kedden már inkább a meleg és a köd jelentett gondot. ( A köd egyik pillanatról a másikra lep el egy területet, vagy oszlik fel.) Szerdán egy kicsit hűvösebb volt, vagy a hó szitált, vagy havas eső esett, de lehetett síelni. A pályák többé - kevésbé rendbe voltak téve, és az időjárás miatt nagy tömeg sem volt. Este megint elkezdett esni az eső, de éjszaka lehűlt az idő, úgyhogy reggelre a völgyben 1 - 2cm, a hegyen 15 cm friss hó volt. Elég hideg is volt, gondoltuk remek, ma nagyot síelünk! Újra tévedtünk, a ratrakok előző nap este mentek fel a hegyre, a havazás után már nem, úgyhogy a délutáni olvadt hó össze lett tömörítve, reggelre szépen meg is fagyott, majd ráesett a 15 cm friss hó, amivel nem kezdtek semmit. Amíg nem mentek fel az emberek a hegyre, nem is volt gond, de viszonylag gyorsan buckákba lett túrva a friss hó, és előbújt a jég. A hegy aljában a kevesebb friss hó miatt lehetett volna síelni, de ott akkora volt a köd, hogy nem volt érdemes.
Búcsúzóul a Rosenkranz beülős kétszemélyes felvonója összefröcskölt bokától a hátam közepéig valami zsíros - olajos fekete löttyel, a három éve vásárolt dzsekim helyet attól tartok újat kell vennem.
Összegezve: A négynapos síbérletért kb 150 Eurót fizettünk, ebbe az árba sajnos a pályák megfelelő előkészítése úgy tűnik nem fért bele. ( A pénztárban kiírt bérletárak csak akkor érvényesek, ha rendelkezel Murtal kártyával, különben 10 %-al drágább. ) A pályák túlnyomórészt elég rövidek, pályának jelölnek egyszerű átcsúszókat is. A hegy aljában lévő felvonó ritkán indul el 08.30-kor, pedig akkor kellene.
Nekem csak rossz tapasztalataim voltak ezen a helyen.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.