Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

doxa13 kiemelt beszámolói
doxa13
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
HALI, most értünk haza Valloire-ből. Fantasztikus volt. A Le Vermontban szálltunk meg. A szállás, új, komfortos, tiszta és rendezett volt. Talán kicsit szűkös, de elfértünk. A kilátás fantasztikus volt. A szálláson volt welness is de azt csak 15 percre lehetett igénybe venni. A jackuzzi hideg a szauna meg hűvös volt. Nem volt jó. Az internetezésre is csak a társalgóban volt lehetőség, wi-fi felhasználónevet a recepción kellett kérni az amúgy írni-olvasni alig tudó lusta recepciósoktól. Összességében a szállás többet adott mint amennyi elvárható lenne annak aki a téli sportokért jön ide.

A pálya: a szállástól kb. 30 méterre kisétáltunk a chaudanne nevű piros pályáig ahonnan kezdődhetett a móka. A pályarendszer hatalmas, három hegygerinc öt oldalán lehet síelni. Fantasztikus a kilátás mindenhonnan. Azt javaslom mindenkinek aki ide megy, hogy a térképet nagyon tanulmányozza mert a sűrűjében bizony el lehet tévedni. Ami nem gáz, mivel síelni megy az ember azonban ha szállás és közted még egy hegygerinc van és nap vége fele járunk komoly logisztikai problémát jelenthet a visszajutás. Főleg mert ha a liftet lezárják, akkor ott már nem engednek fel senkit és jöhet a taxi méregdrágán. Az időjárás 20 percenként változik gyakorlatilag átmenet nélkül és olyan szinten ami ellehetetleníti a síelést. De amikor szép idő van akkor leírhatatlan. És ezzel elérkeztünk ahhoz a részhez amit a legfontosabbnak tartok: Mivel a mi csapatunk elég gyors volt így meg lettünk lőve a rossz látási viszonyok miatt ezért izgalom gyanánt a pályát magunk mögött hagyva elkezdődött az amit korábban utáltam: freeride... Pár nap alatt úgy megkedveltem a szűzhavazást, hogy az hihetetlen. A szikrázó napsütésben a térdig érő porhóban siklani a völgybe fantasztikus érzés. Itt azért mondanám, hogy egyedül ne menjünk szűzhavazni, próbáljunk legalább az első alkalomra vezetőt szerezni és csak a biztonságos helyeken közlekedjünk felelősségteljesen. Figyeljük a lavinariasztást is. a lezártpályák pedig nem véletlenül vannak lezárva. A kezelt pályákra sincs panasz, van bőven, igyekeznek őket rendben tartani de ez nem mindig sikerül. De itt is figyeljünk oda, védőháló ritka mint a fehér holló és ha rossz látási viszonyok között benézzük a pálya szélét jó eséllyel lesz időnk azon tanakodni mi volt a hiba, míg földet nem érünk valamilyen formában. Két csajt "mentettünk" ki a combe orsiére 4 km-es keskeny, kanyanyrgós kék pályán, mert benézték a kanyart és a pálya szélét és kb. 7-8 méterrel a pálya alatt találták magukat a 70 cm-es hóban, ködben, hóesésben. Ha 100 méterrel arrébb történik ez, a pályáról észre sem lehet őket venni. Figyeljünk egymásra és másokra, mert ez nem Ausztria, itt pillanatok alatt hatalmas bajban találhatja magát az ember.

És egy nagyon jó tanács: Lopnak, mint a szarkák! Felvonókezelő, síelő, recepciós... mindenre volt példa a 8 nap alatt míg ott voltunk. Nem akarok általánosítani, de ne adjunk esélyt arra hogy valaminket lenyúlják... Magyaroktól konkrétan a hütte elől ?síbotot? loptak el. Ha bármi kérdés van írjatok, válaszolok....ha tudok...

Jó síelést
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.