Menü ≡

Les 2 Alpes, csúszás közel a menyországhoz

Készült: 2014.04.15. | Feltöltötte: zabido
Les 2 Alpes, csúszás közel a menyországhoz Idén is összejött a csapat egy hétre Franciaország egyik legmagasabb terepén, Les 2 Alpes-on. A hét eleje kicsit döcögősen indult, de fantasztikusra kerekedett. A 3 etapos freeride túra és a folyamatos 3400 m magasról való csúszás felejthetetlen élmény marad.
5 értékelés, átlagos érték: 10.0  
2014.04.16. 10:59:52 Falcon888
Szép munka. Pár kérdés ha nem bánod.
Milyen kamerát használsz?
Csúszáson kívül stabilizálod? Ha igen mivel?
2014.04.16. 12:08:39 zabido
Köszi!
Alapvetően egy sima GoPro Hero-t használok. Ez már elég régi kamera, kb. 2010-ben vettem, de még mindig kiválóan megfelel az elvárásaimnak. Full HD-t tud 30 FPS-en. Stabilizálni ritkán szoktam. Ha kézben fogom akkor a 16:9-es full hd üzemmódot alkalmazom, mert jobban tudom irányítani a kamera mozgást. Ha fejre szerelem akkor a 960p-s üzemmód vált be a legjobban, mert így 170 fok átlóban a látómező, és utólag a videó editáló programmal tudok egyes területekre ráközelíteni, kvázi manuálisan stabilizálni. A fenti vidó nagy része 960p-ben készült.
Emelett van egy Canon 600d-m is, amit egy alkalmanként kiviszek a pályára. Ezt ritkán használom, mert nagy, nehéz és értékesebb annál, hogy összetörjem. A felvezető jelenetek ezzel a géppel készültek, kézből. Ezeken a felvételeken utólag került itt-ott egy kis stabilizálás.
Én a Sony Vegas videó editálót használom, és ebben a beépített stabilizáló kiválóan alkalmas az normál kézből felvett felvételek stabilizálására.
Remélem segítettem. :)
2014.04.16. 13:24:18 Falcon888
Ha nembaj akkor kérdeznék még. Hátha mást is érdekel a dolog. Nekem meg jól jön az info mert kamera vásárlás előtt állok.

Mit jelent az hogy ritkán használsz stabit? Miért? Van stadicamed hozzá? Ha igen milyen? és mi a tapasztalatod vele?

Fisheye correction-t használsz?

Én is Goproban gondolkozok. Vagy Silver vagy Black még nem döntöttem el. És találtam hozzá egy ilyen gimbal-t aminek az eredménye igazán meggyőző. (youtubeon van pár teszt videó). Bár hogy hol tudom beszerezni és mennyiért azt még nem tudom:
http://www.flying-hobby.com/poise-s...wiftcam-g2-for-gopro-hero...

Gondoltam hogy van benne DSLR is a focuszálás miatt. Nekem is van egy D90es uh DSLR+Gropro lesz a jó megoldás.

Köszi, mindenképp remélem eredménye is lesz ...
2014.04.16. 16:39:45 zabido
Azért használok ritkán stabilizálást, mert a széles látószög egyik nagy előnye, hogy nem rázkódik annyira a felvétel. Nincs semmi gimbal, vagy egyéb steady cam állványom (még). Mindössze egy teleszkopos botom van amit ki lehet húzni kb. 50 cm-re, a végére fel lehet csavarni a kamerát és gyakorlatilag a bot és a kezem tartja stabilan. Súlya nem nagy elbírható.
Fisheye correction-t nem használok, nincs rá szükség.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »