Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva

Szlovák - Cseh ételek, italok

ÜZENETEK (123)Időben csökkenő Időben csökkenő
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2010.09.06. 15:54
Jó lehet, kár hogy nem szeretem a sztrapacskát :)
Előzmény: (zoli64 89701)
zoli64
77 élménybeszámolót írt
77
16 éve tag
2010.09.05. 20:49
Kedves Fórumozók.

Sztrapacska fesztivál lesz Vanyarcon 2010.09.11.-én 10.00-tól. A kedves kis község Nógrád megyében található. Nagyon sok induló szokott lenni, kb. 50-60 csapat és túrós-káposztás kategóriában megy a verseny.

Üdv mindenkinek.
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2010.03.12. 21:58
Korompa, Plejsy, Chata Energetik, sült kolbász (pecenová klobása). Istenkirály!! A héja ropogós (valószínűleg grillen sütik), belül finom, puha, omlós, nagy adag mustárral és barna kenyérrel. És alig 3 euró.
Ugyanitt a juhtúrós sztrapacska (bryndzové halusky) is erősen ajánlott. 3.20 euró, szintén első osztályú.
P1010055-.JPG
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.03.09. 21:47
Köszi Tanki, de ilyenkor este ez merényletnek számít :)
Előzmény: (Tanki 87061)
Tanki
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
2010.03.09. 21:05
A központi nagy parkolóban van a Koliba Gorál ott kézzült a kép.Van még egy jó képem étvágycsinálonak az is ott készült ,ha jól emlékszem Rántott Pásztorsajként szerepel az étlapon. Előre is jó falatozást!
Donovaly-2008-044.jpg
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.03.09. 20:03
Donovalyban melyik étteremben lehet kapni a Tanki által felrakott serpenyős tálat?
Hétvégén megyünk és ki szeretném próbálni, mert nagyon guszta.
Előzmény: (Tanki 74235)
King@
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.03.05. 11:04
Helló mindenkinek!

Ha kellene valakinek szlovák nyelvtudás, frodítás, stb. szóljatok, anyanyelvi szinten beszélem.

Jó síelést!

Kinga
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2010.02.28. 21:22
Tegnap ismét ettem a finom kapusztnicából a Kolibában...
07022010086.jpg
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2010.01.11. 18:01
szerintem ha csalsz egy lagy kelt teszta es gombocakat abbol ami toltesz izzel/lekvarral kakaoval, bele a gozbe vele, ha keszen mindenkeppen kis olvasztot vajjal leonteni, arra egy kis kakaoport es kesz...

rob
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2010.01.10. 19:42
Itt van szlovákul
http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=1146&k=17
google segítségével lefordíthatod
Előzmény: (szraymy 79304)
szraymy
25 élménybeszámolót írt
25
15 éve tag
2010.01.10. 16:09
igen, a google kepek alapjan az lesz az. esteleg egy receptet ha talalsz valahol magyarul tedd be pls.kosszi
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2010.01.10. 15:13
Parene buchty esetleg?
Előzmény: (szraymy 79279)
szraymy
25 élménybeszámolót írt
25
15 éve tag
2010.01.10. 12:23
a tavaly Jasnan ettunk egy nagyon finom etelt, de nem tudjuk mi a neve. Olyan mint egy nagy bukta, talan fahejas vagy csokis ontettel. nem tudjatok mi a neve???
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2010.01.03. 17:05
Ez a Bačova kapsa amire te gondolsz
Valami Pásztor zseb/zsák ra fordíthatnám..

Itt a menu

http://www.usvkristofa.sk/koliba-hu-menu.pdf
Előzmény: (ArchiTomi 78065)
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.01.01. 17:27
BÚÉK mindenkinek!
Kb. 10 éve volt (talán) az m1-en egy sorozat, ami síterepeket mutatott be és mindegyik részben készítettek helyi ételeket is. Olyasmi volt mint a Főtér, de úgy emlékszem kifejezetten síeléssel foglalkozott. A Donovaly-t bemutató részben volt egy étel, amit mi azóta is készítünk rendszeresen, mert nagyon finom. Elég nehéz kaja, ezért főleg így tél idején szoktuk megcsinálni. A nevére nem emlékszem, mi csak "szlovák húsnak" hívjuk a családban. A lényeg, hogy 2 szelet hús közé savanyú káposztát, egy-egy szelet füstölt sajtot és bacont kell tölteni, a húsokat össze kell tűzni hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és sütőben meg kell sütni. Krumplipürével, savanyúsággal isteni, próbáljátok ki!
Hazafelé mi is fel szoktunk tankolni Deli csokival és nagyon szeretjük a szlovák sajtokat (korbacky, parenyica). Egyik évben Jasnán voltunk egy hétig, a Hotel FIM-ben szálltunk meg. Mellette volt egy fabódé, ahol szintén isteni sajtokat lehetett kapni.
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2009.12.21. 22:27
Nem látom annyira tragikusnak, nem rossz étel a gulyás.
Pár éve a Balatonon voltunk a családdal, és Siófokon olyan finomat ettem a családdal, hogy még most is emlegetjük. Szlovák ismerősők is velünk voltak, nekik is nagyon ízlett...
Előzmény: (aerosol 77127)
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
18 éve tag
2009.12.21. 15:13
Sajnos "gulasch ország" lettünk! :-)
Előzmény: (pattyski 77119)
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2009.12.21. 14:04
Ok akkor nem olvastam el eléggé figyelmesen :)

A paprikával nincs bajom, csak a mennyiségével, ugyanis sok helyen eltúlozzák...
Sajnos a gulasch országimázst már semmi le nem mossa, ha külföldiekkel találkozom, egyből ezzel jönnek :)
Előzmény: (aerosol 77114)
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
18 éve tag
2009.12.21. 13:18
Semmi extra célom nem volt!
Csak is a topic címére reagáltam.
Viszont a magyar konyha nem csak a paprikáról szól /mint ahogy Mo. nem csak a gulyásról, Hortobágyról, Hévízről ismert/ remélem ezt azért Te is így véled. Csak rossz korábbi "országimaege"-nek köszönhető.
Az hogy egy kolbász mennyire csípős az nem a paprika mennyiségétől hanem a "erejétől" függ. Az olcsó kolbász lehet paprikás de ereje nem lesz. Van édes és erős pirospaprika... Mo.-n megterem a paprika? Szlovákiában meg van áfonya...
Az "irományomnak" meg az a lényege pontosan hogy milyen jó is a kaja a Kárpát-medencében, hiszen mindenki hozott valamit bele.:-)
Előzmény: (pattyski 77102)
pattyski
1349 élménybeszámolót írt
1349
23 éve tag
2009.12.21. 11:20
Igazából nem értem mi volt a célod ezzel a fejtegetéssel.

Az hogy honnan erednek a kaják, teljesen mindegy, nem? A lényeg az hogy hol csinálják, hol finom stb.
Biztos vagyok benne hogy a magyar konyha is különböző konyhák keveréke, de abszolút nem érdekel mert ízlik. (mondjuk a túlzott paprikahasználat már nem annyira)
Ahogy a cseh, lengyel stb konyhák is. Ezen országok történelme összefolyik, így az ételek eredete is. És ez benne a legszebb, én nagyon örülök ennek.
Előzmény: (aerosol 76764)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.