BÚÉK mindenkinek!
Kb. 10 éve volt (talán) az m1-en egy sorozat, ami síterepeket mutatott be és mindegyik részben készítettek helyi ételeket is. Olyasmi volt mint a Főtér, de úgy emlékszem kifejezetten síeléssel foglalkozott. A Donovaly-t bemutató részben volt egy étel, amit mi azóta is készítünk rendszeresen, mert nagyon finom. Elég nehéz kaja, ezért főleg így tél idején szoktuk megcsinálni. A nevére nem emlékszem, mi csak "szlovák húsnak" hívjuk a családban. A lényeg, hogy 2 szelet hús közé savanyú káposztát, egy-egy szelet füstölt sajtot és bacont kell tölteni, a húsokat össze kell tűzni hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és sütőben meg kell sütni. Krumplipürével, savanyúsággal isteni, próbáljátok ki!
Hazafelé mi is fel szoktunk tankolni Deli csokival és nagyon szeretjük a szlovák sajtokat (korbacky, parenyica). Egyik évben Jasnán voltunk egy hétig, a Hotel FIM-ben szálltunk meg. Mellette volt egy fabódé, ahol szintén isteni sajtokat lehetett kapni.