Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bulvár témájú cikkeink

Téli Ázsiai Játékokat rendeznek Szaúd-Arábiában

2022.10.04. MTI / sielok.hu
Egyáltalán nem vicc, a sivatagi királyság kapta meg a 2029-es téli játékok rendezési jogát, miután a mai napon a 45 ország képviseletéből álló Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) közölte a döntését.

Nem okozott károkat a tűz a svájci síterep felvonójában

Jó hírrel zárult a síterep által megrendelt szakértői vizsgálat. Glacier 3000 síterepének hegyállomásán következett tűz nem okozott károkat a felvonóban, így az „100%-osan üzemképes” a jelentés szerint.

Kigyulladt a svájci gleccser liftállomása kb. 3000 méteren

2022.09.19. 2022.09.20. Bata Attila | frissítve: 2022.09.20.
Ma hajnalban tűz ütött ki a svájci Glacier 3000 síterepén. A Mario Botta sztárépítész által tervezett panorámavendéglő is a felvonó hegyállomásában kapott helyet. Sérültekről nincs információ, a tűzoltás és a mentés a nehéz terepviszonyok miatt nem egyszerű.

A japán rizs titka: síliften kell szárítani

Az biztos, hogy a japánoknál jobban nem sokan értenek ahhoz, hogyan kell a legjobb minőségű rizst megtermelni vagy elkészíteni. Kevesen gondolnák, hogy létezik olyan rizsfajta, amelynek a szárításához már évek óta sílifteket használnak.

Látványos videó egy hatalmas tetőlavináról Japánból!

Az idei japán havazással egyszerűen nem lehet betelni. A szokásos japán mértékekhez képest is bőségesen érkezik az idei szezonban az égi áldás. Több helyen évtizedes rekordokat dönthet meg szezon végére a hómennyiség.

Szaúd-Arábia nem viccel: sípályát építenek!

Már megszokhattuk, hogy az arab országok egymást licitálják felül a vadabbnál vadabb építkezésekkel. A környéken már építettek fedett sípályát, most azonban megkezdték egy "igazi", kültéri sípálya építésének az előkészítését.

Gerlitzen: magyar síelő esett ki a síliftből

Csütörtök délután három óra körül egy magyar síelő esett ki a karintiai síterep egyik négyszemélyes ülőliftjéből. A férfi a kezéből kiesett síbotot próbálta megmenteni, miközben kicsúszott a székből. Körülbelül hat métert zuhant.

Hatalmas szél dobálta a sílift kabinját a Magas-Tátrában

Mostanában túl sok gondot okoz a szél az európai síterepeken. Szinte nincs olyan ország, ahol hosszabb-rövidebb időre ne kellene leállítani az ülőlifteket. Tegnap a Magas-Tátra egyik kabinosában lehetett szörnyű érzésük a szélben hánykódó lift utasainak.

Videó: síelés a kitört olasz vulkán közelében

Ma ismét kitört az Etna, Dél-Olaszország, Szicília máig is aktív tűzhányója. Érdekesség, hogy a vulkán közelében síterep is található. Az alábbi videóból is látszik, hogy a közeli tűzhányó füstölgése nem igazán befolyásolta a síterep üzemeltetését.

Ischgl: sílécen fogták el a csempészt a határon

Sok olvasónk körében ismert, hogy az osztrák Ischgl síterepe átnyúlik a svájci oldalra, a Samnaun részre. Bár a sírégió nagyobb része az osztrák oldalon található, azonban sokan szívesen síelnek át a svájci oldalra, ahol vám- és adómenetesen lehet vásárolni.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.