Menü ≡

Bulvár témájú cikkeink

2021.03.09.
Videó: medve üldözte a síelőt a romániai sípályán
Újabb medve tévedt a sípályára Romániában, ezúttal is Predeal síterepén. Egy síoktató elég hosszú felvételt készített a találkozásról és arról, ahogyan próbál gyorsabban síelni, mint a medve futni.
2021.02.17.
Kitört a havas Etna, látványos képek a vulkánról
Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal tört ki tegnap az Etna szicíliai vulkán. Érdekesség, hogy a hegyen síterep is található, amelyet idén a korlátozások miatt még nem lehetett megnyitni.
2021.02.14.
Tinder: síelős képpel nagy az esély a randira
Természetesen már arra is készült felmérés, hogy milyen képpel a legesélyesebb, hogy összejön a randevú a népszerű párkereső alkalmazáson, a Tinderen. Nem is lenne annyira érdekes a dolog, ha nem a síelős képek vezetnék a listát.
2021.02.07.
Szaharai homok színezte meg a hegyek havát
Szombaton a légtömegek nagy mennyiségű szaharai homokot szállítottak a kontinens felé, amelyből rengeteg rakódott le a síterepek és a hegyek havas részein, alaposan megváltoztatva a hó "fehér" színét. Olasz, francia, andorrai és svájci hegyekben és településeken is készültek képek az érdekes és nem is olyan ritka jelenségről.
2021.02.03.
Balhé egy illegálisan üzemelő sílift miatt Csehországban
Európa nagy részén jelenleg állnak a síliftek. A legtöbb sítereppel rendelkező országok közül csak Svájcban és Ausztriában lehet síelni, igaz az utóbbi helyen a turisztikai korlátozások miatt szinte kihalt a síterepek nagy része.
2021.01.20.
Hochgurgl: leégett a síterep motorkerékpár múzeuma
Igazi világszenzációnak számított a 2015 novemberében átadott komplex épület a tiroli Hochgurgl síterepén. Az épületben a síterep állomása mellett kialakítottak egy motorkerékpár múzeumot is, amely hétfő hajnalban, a páratlan motorokkal együtt, a tűz martalékává vált.
2020.10.22.
Világkupa: mindenki erről a maszkról beszélt a verseny után
Szerencsére a hétvégi alpesi világkupa versenyeket a söldeni gleccseren gond nélkül sikerült lebonyolítani. A győztesek mellett a világ leginkább egy svájci síelő maszkjáról beszélt, amely elég viccesnek, illetve bizarrnak tűnt a közvetítésben.
2020.09.07.
Két és fél órát töltött jégbe zárva egy osztrák extrémsportoló
Több mint két és fél órát töltött jégbe zárva a hétvégén egy osztrák extrémsportoló, megdöntve korábbi világrekordját.
2020.08.25.
Az ausztrál havazás még a kengurukat is meglepte
Úgy tűnik, hogy véget ér a többnapos havazás az ausztrál hegyekben, amely néhány helyen méterhez közeli mennyiségű havat hozott. A nagyvilág a havazásról inkább a hóban ugrándozó kenguruk videóiból értesülhetett. Természetesen, mi is megmutatjuk ezeket.
2020.04.23.
Sok helyen hóágyúk segítenek a fertőtlenítésben
Az utóbbi időszakban a koronavírus járvány hírei mindent uralnak. Talán kevesen gondolnák, de a síterep berendezéseit is fel lehet használni a járvány elleni küzdelemben, pl. hóágyúkkal fertőtleníteni a nagyobb felületeket.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »