Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina témájú cikkeink

2022.08.21.
Videó a májusi magas-tátrai lavináról, a túlélő kamerájával
Mostanában került elő egy videó egy májusban történt lavinabalesetről, amelyet szerencsésen megúszott egy cseh férfi és 10 éves fia. A videót az édesapa fejkamerája rögzítette, látható rajta az örömsíelés a gyönyörű időben, a meginduló lavina, és milyen a helyzet a hóomlás közepén.
2022.03.19.
Lavina zúdult sípályára Tirolban
Szerencsés kimenetellel zárult a péntek délutáni hóomlás a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis síterepén. A lavina abban a hegyoldalban indult el, ahol egy buckapálya üzemelt, majd később átterjedt egy "normál" pályára is. A hegyimentők alapos kutatás után nem találtak senkit sem a hó alatt.
2022.03.11.
Ötscher: lavina okozta három sítúrázó halálát
Ma délelőtt halálos kimenetelű hóomlás történt a Lackenhof/Ötscher síterepéhez közel, pályán kívül. Négy sítúrázóból hárman az életüket veszítették, a negyediket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
2022.02.06.
Fekete nap: nyolc halálos lavinabaleset Ausztriában
Pénteken nyolc, szombaton pedig még egy halálos lavinabaleset történt Ausztriában, természetesen sípályákon kívül. A hét elejei nagy havazás és a szeles időjárás miatt számos lavinaveszélyes hely alakult ki az osztrák hegyekben.
2022.02.04.
Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában
Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.
2022.02.02.
Ausztriában két méter friss hóval indul a február
A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.
2022.01.22.
Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.
2021.12.05.
Lavina: három sítúrázó vesztette életét a salzburgi hegyekben
Ausztriában napok óta havazik, a hegyekben már tekintélyes mennyiségű hó gyűlt össze. Ennek következményeképpen a lavinaveszély is megemelkedett. A Salzburg tartományban található Lackenspitze közelében három fiatal sítúrázó vesztette életét lavinabalesetben.
2021.03.29.
Val Thorens: drónokkal teszik biztonságosabbá a síterepet
A francia síterep bejelentette, hogy hőkamerával felszerelt drónokkal pásztázzák a hegyoldalakat, hogy segítséget nyújtsanak a hegyimentőknek az esetleges beavatkozások alkalmával.
2021.01.31.
Csoda: órákon át a méteres hó alatt, túlélte a lavinát!
Újabb fantasztikusan havas hetet zártak az Alpok hegyei, bár ezúttal nem a csodás havas képekre fókuszálunk, hanem a lavinaveszélyre, amely nagyon sok gondot okoz az Alpokban, főleg a francia és svájci oldalon.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.