Lavina témájú cikkeink

Ausztria: méteres hóval támad újra a tél

2023.01.24. Stánicz Balázs
Hétfőn délkelet felől egy markáns frontrendszer érte el Ausztriát, elsősorban Karintia keleti felében és Stájerország délnyugati részén havazik. Időközben a hóesés átterjedt Salzburg tartomány déli felére is.

Lavina indult el mesterséges havon egy tiroli sípályán

2022.12.28. Bata Attila
Ritkának mondható lavina indult el tegnap az egyik tiroli síterepen. A lezárt, fekete pályán, hóágyúzott mesterséges hó indult meg a pálya teljes szélességében. A mentőegységek estig kutattak esetleges sérültek után.

Túlélőket keresnek az ausztriai lavinaomlás után

2022.12.25. 2022.12.27. Bata Attila | frissítve: 2022.12.27.
Ma délután 3 óra körül lavina indult el az ausztriai Lech-Zürs síterepén a sípályák felett. Azonban a lavina elérte az egyik sípályát is, ahol feltételezések szerint több síelőt is betemetett. A hegyimentők, a rendőrség, a tűzoltók és az önkéntesek, közel 200-an kutatnak feltételezett túlélők után.

Videó a májusi magas-tátrai lavináról, a túlélő kamerájával

2022.08.21. Bata Attila
Mostanában került elő egy videó egy májusban történt lavinabalesetről, amelyet szerencsésen megúszott egy cseh férfi és 10 éves fia. A videót az édesapa fejkamerája rögzítette, látható rajta az örömsíelés a gyönyörű időben, a meginduló lavina, és milyen a helyzet a hóomlás közepén.

Lavina zúdult sípályára Tirolban

2022.03.19. Bata Attila
Szerencsés kimenetellel zárult a péntek délutáni hóomlás a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis síterepén. A lavina abban a hegyoldalban indult el, ahol egy buckapálya üzemelt, majd később átterjedt egy "normál" pályára is. A hegyimentők alapos kutatás után nem találtak senkit sem a hó alatt.

Ötscher: lavina okozta három sítúrázó halálát

2022.03.11. Bata Attila
Ma délelőtt halálos kimenetelű hóomlás történt a Lackenhof/Ötscher síterepéhez közel, pályán kívül. Négy sítúrázóból hárman az életüket veszítették, a negyediket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Fekete nap: nyolc halálos lavinabaleset Ausztriában

2022.02.06. Bata Attila
Pénteken nyolc, szombaton pedig még egy halálos lavinabaleset történt Ausztriában, természetesen sípályákon kívül. A hét elejei nagy havazás és a szeles időjárás miatt számos lavinaveszélyes hely alakult ki az osztrák hegyekben.

Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában

2022.02.04. Bata Attila
Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.

Ausztriában két méter friss hóval indul a február

2022.02.02. Stánicz Balázs
A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.

Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél

2022.01.22. Stánicz Balázs
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.