Lavina témájú cikkeink

Osztrák csoda: 700 méteres zuhanást úszott meg a sítúrázó

2023.02.15. Bata Attila
A hegyimentők szerint is ritka szerencsésnek mondhatja magát az 59 éves osztrák sítúrázó, aki tegnap zuhant le körülbelül 3000 méteres magasságból. A saját maga által kioldott lavina aljában, 700 méterrel lentebb találták meg, súlyosabb sérülések nélkül.

Látványos felvétel egy osztrák lavináról

2023.02.09. Bata Attila
Az alábbi felvételt egyik olvasónk küldte be nekünk. A hétvégét a stájerországi Planneralmon töltötték, a nagy havazás után kialakult lavinaveszély miatt a településre vezető utat péntektől vasárnapig lezárták.

Ausztria: 140 cm hó esett 12 óra alatt

2023.02.06. Stánicz Balázs
Véget ért a két hullámban támadó nagy havazás Ausztria északi részén, volt ahol 12 óra alatt csaknem 140 cm hó esett, a legtöbb hó Salzburg, Felső-Ausztria és Stájerország tartományokban hullott.

Heten haltak meg lavinabalesetben Ausztriában

2023.02.05. Bata Attila
A héten hatalmas mennyiségű hó hullott az osztrák hegyekben. A lavinaveszély jelentősen megnőtt, azonban ez sokakat nem tántorított el a sítúrázástól vagy a pályán kívüli síeléstől. A hétvégén Ausztriában hét, Svájcban két, Olaszországban pedig egy áldozatot követelt a hóomlás.

Újabb méteres havazás érkezik az osztrák hegyekbe

2023.02.01. Bata Attila
A múlt héten Ausztria déli része kapott hatalmas mennyiségű havat. Úgy tűnik, hogy Holle anyó tervszerűen adagolja a fehér mannát, ezen a héten a hegység északi oldala számíthat jelentős adagra. Háromnapos havazás, hóviharok, széllökések és fokozott lavinaveszély tölti ki a hét hátralévő részét.

Ausztria: méteres hóval támad újra a tél

2023.01.24. Stánicz Balázs
Hétfőn délkelet felől egy markáns frontrendszer érte el Ausztriát, elsősorban Karintia keleti felében és Stájerország délnyugati részén havazik. Időközben a hóesés átterjedt Salzburg tartomány déli felére is.

Lavina indult el mesterséges havon egy tiroli sípályán

2022.12.28. Bata Attila
Ritkának mondható lavina indult el tegnap az egyik tiroli síterepen. A lezárt, fekete pályán, hóágyúzott mesterséges hó indult meg a pálya teljes szélességében. A mentőegységek estig kutattak esetleges sérültek után.

Túlélőket keresnek az ausztriai lavinaomlás után

2022.12.25. 2022.12.27. Bata Attila | frissítve: 2022.12.27.
Ma délután 3 óra körül lavina indult el az ausztriai Lech-Zürs síterepén a sípályák felett. Azonban a lavina elérte az egyik sípályát is, ahol feltételezések szerint több síelőt is betemetett. A hegyimentők, a rendőrség, a tűzoltók és az önkéntesek, közel 200-an kutatnak feltételezett túlélők után.

Videó a májusi magas-tátrai lavináról, a túlélő kamerájával

2022.08.21. Bata Attila
Mostanában került elő egy videó egy májusban történt lavinabalesetről, amelyet szerencsésen megúszott egy cseh férfi és 10 éves fia. A videót az édesapa fejkamerája rögzítette, látható rajta az örömsíelés a gyönyörű időben, a meginduló lavina, és milyen a helyzet a hóomlás közepén.

Lavina zúdult sípályára Tirolban

2022.03.19. Bata Attila
Szerencsés kimenetellel zárult a péntek délutáni hóomlás a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis síterepén. A lavina abban a hegyoldalban indult el, ahol egy buckapálya üzemelt, majd később átterjedt egy "normál" pályára is. A hegyimentők alapos kutatás után nem találtak senkit sem a hó alatt.

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.