Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina: ideiglenesen járható a betemetett olasz alagút

2024.03.04. Bata Attila

A sok hó nemcsak örömet okoz a síterepeken, hanem problémákat is az utakon is. Olaszországban, az Aosta-völgyben vasárnap lavina zúdult le a hegyen, amely az országutat is elérte és betemette a Gressoney-völgybe vezető alagút bejáratát.
Két település, kb. 4500 lakos maradt elzárva a világtól, miután lavina torlaszolta el a völgybe vezető alagút bejáratát. A 44-es számú útra vasárnap délben zúdult le a lavina. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az utat lezárták.

A polgármester elmondása szerint, a helyieket ez nem érte váratlanul, ez már nem az első eset nagyobb havazás esetén, legutóbb 2019-ben történt hasonló.
Hétfő estére sikerült annyira járhatóvá tenni az utat, hogy a helyi hatóságok felügyelete mellett néhány órára ideiglenesen megnyitották az alagutat, így a két településen tartózkodó kb. 800 turista nagy része hazatérhetett.

Tegnap szintén lezárták a francia Isola 2000 síterephez vezető egyetlen országutat. Itt is rengeteg turista rekedt a síterep szállásain. A szakemberek robbantásokat végeztek, mesterséges és kontrolált lavinák elindításával csökkentették a lavinaveszélyt. Estére néhány órára ideiglenesen itt is megindult a forgalom, de holnap reggel ismét zárva az egyetlen út: folytatják a robbantásokat.
Lavina mozgásban
Lavina után
Munkában a hóeltakarítók
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.