Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Történelem témájú cikkeink

Elhunyt a legtöbb magyar bajnoki címet szerzett síelő

2022.09.29. Magyar Sí Szövetség
Életének 93. évében elhunyt Kővári Károlyné Szendrődi Ildikó a magyar alpesi sísport kiemelkedő alakja.

Planai: ötvenedik évfordulóját ünnepli a stájer síterep

A többi osztrák sítereppel összehasonlítva kissé késve kezdődött meg a szervezett síélet Schladmingban, azonban az elmúlt 50 évben folyamatos a fejlődés, amelynek köszönhetően az egyik legismertebb osztrák sítereppé nőtte ki magát.

Síbalett: ötvenévesen sem kopott meg a bajnok tudása

Ez a cikk valami olyasmiről szól, amelyről a mai tizenéveseknek már fogalmuk sem lehet. Egykoron létezett egy sportág, amit úgy hívtak, hogy síbalett. Régen még olimpiai aranyat is osztottak azért, ha valaki sílécekkel a lábán balettozott. Egy fura apropója van ennek a nosztalgiázásnak.

Alpesi sí: Szőllős Barnabás hatodik lett az olimpián

Nagyszerű eredménnyel, egy hatodik hellyel zárta az olimpia kombináció versenyét a néhány éve már izraeli színekben induló Szőllős Barnabás. Az első helyen az osztrák Johannes Strolz végzett.

Három év után újra jár a sílift Besztercebánya mellett

Szlovákiában szépen havazott az utóbbi időben. Ennek köszönhetően még a "tetszhalott" síterepek is magukhoz térnek. Múlt héten a Besztercebányától 15 kilométerre található Podkonice (Padkóc) településhez közeli síliftet indították be. Idén először, de igazából három év óta ez volt az első alkalom.

A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig

2008.03.05. 2022.01.30. sielok.hu | frissítve: 2022.01.30.
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpiát Pekingben rendezik, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.

Zágrábban kezdik az évet a legjobb síversenyzők

Eddig 13 férfi és 16 női világkupa versenyt rendeztek a Zágráb melletti síterepen. A horvátok tavaly is jól szerepeltek, a "teltház" garantált lenne, de a járvány miatt idén is nézők nélkül rendezik meg a versenyeket.

Könyvajánló: Lehet-e sízni a Kárpátok alatt?

2017.12.15. 2021.11.26. sielok.hu | frissítve: 2021.11.26.
Minden síelő számára ideális karácsonyi ajándék a napokban megjelent "Lehet-e sízni a Kárpátok alatt" című kiadvány. Jeszenszky Géza és Neidenbach Ákos különleges idő- és térbeli utazásra hívja olvasóit több mint száz év magyar sítörténetét áttekintő könyvében.

A világ legnagyobb téli sport múzeuma itt van a közelben

2012.11.09. 2021.11.16. sielok.hu | frissítve: 2021.11.16.
Mürzzuschlagban található a világ legnagyobb Téli Sport Múzeuma, ahol megismerkedhetünk a téli sportok történelmével. Nyomon követhetjük a sportfelszerelések fejlődését a fából készült sílécektől kezdve a legújabb carving lécekig, a faszánkóktól a mai ultramodern versenyszánkókig

Az osztrák mozikban már játszák a Franz Klammer filmet

A sísport iránt érdeklődők valószínűleg érdeklődéssel várják a legújabb osztrák gyártású mozifilmet, amely az osztrákok legendájáról, minden idők legjobb férfi lesiklójáról, Franz Klammerről szól.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.