Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

léha által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
léha
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.01.24. 12:06
vassy! Martin topikba beleírtam. Képek pedig a https://www.martinky.com on
léha
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.01.24. 12:04
Januári hétvégén jártunk Martinban. Korán kell kimenni, a pályák 8.30 kor nyitnak-ezek a szlovákok tudnak élni.
Mi kilencre értünk a szerpentin aljára. Ott mindenkire felparancsolta egy szigorú ember a hóláncot, amire később kiderült, nem volt szükség. Ezért már másnap csak integettünk neki és határozottan állítottuk neki, hogy van hóláncunk...és elmentünk mellette. De mindenkinek javaslom, hogy elsőre fogadjon szót, mert az esetek 90% ban kell a lánc a felvezető úton.
Fenn nagy parkoló, ha korán mész közel állsz meg a lifthez, ha nem ... szívás. Kasszákhoz érdemes kp-t vinni..gyorsabb. Mi 2f+2gy 46 eurt fizettünk a napijegyért. ehhez megmutattuk a gyerekek útleveleit. Feleségemről elhitték, hogy az enyém... és névre szóló jegyeket kaptunk.
Elsőre érdemes felmenni a kasszáknál lévő tányérossal, mert a hatüléséshez vezető traverz csak a térképen van meg. Felülről viszont már szabd szemmel is jól átlátható a rendszer.
Mi is természetesen a hatüléses bevizsgálásával kezdtük. Ide egy libalegelő vezet. lehetne gyorsan is menni, de mivel ez az egyetlen kék pálya, vigyázni kell a kezdő turistákra mert itt gyakorlatoznak. Sajnos a hatüléses másik pályája még nincs kész, de egy közepes síelő megtalálja a lehetőségeket.
A hatüléses kényelmes, buborékos. Állítólag azért nem húzták ki egészen a tetőig, hogy szélben is működhessen. Végül is egy cca kilométer hosszú, gyors lift lett belőle. A kiszállórészhez, ha odatoltak volna 3 talicska havat, valszeg nem kádasodik ki. De ők inkább kitettek 1 méterrel később egy piros nyilat., hogy itt kell kiszállni...közvetlenül a visszafordulás előtt.
A mi családunk szereti a tányéros lifteket is ezért időnk 50%-ban ezeket használtuk. Max várakozási idő 5 perc volt.
A Martinky pályarendszerről most nem írok bővebben. 1-2 napra megfelel, főként piros pályák.
A vendéglátóhelyek a pályán botrányosak. Különösen a Pirman Chata. 5 ember állt előttem, 30 perc után feladtam. Feljebb van egy konténerbár..az gyors, viszont nincs kaja. Éttermeket, chatát, meg se próbáltuk...vittünk szendvicset!
Összefoglalva Martinky ideális hely síelőknek, akik még sportnak fogják fel a sízést. Többieknek maradjon Donovaly.
léha
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.01.23. 15:26
snow17-tel értek egyet. Szlovákia ár-érték arányban verhetetlen. Persze nem a a top terepekre kell menni (Chopok, Donovaly...). Drága is (bár én lehúzósnak mondanám), zsufi is. De a kisebb helyeken nincs problema. Én speci a múlt hétvégén Martinban 2+2-es családommal síbérletekkel (2 napos, szállás+fp val, büfével 150 Eurt költöttem.
Mindez Lachtalban egy héttel ezelőtt pont 240 Eurt emésztett fel(és csak reggeli volt a szálláson). Azért írom ezt 2 terepet , mert ugyanazok a körülmények. Igen a lachtali kocsmáros kedvesebb, de Martinky ben meg 1,1 Eur a sör. És mindkét helyen találkoztam neveletlenül viselkedő honfitársakkal. Bár azt hiszem nyugatabbra mi is jobban viselkedünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.