Tegnap délután volt szerencsém kipróbálni az új síarénát. Bevallom kicsit lelombozódtam. No nem azért mert beigérték az 1-es pálya teljes megnyitását és csak az alsó részt lehetett használni, nem is azért mert leugrott a drótkötél és csak a fejem lehúzásával kerülhettem el a nemkívánt találkozást és nem is azért mert a kifizetett 4 és fél óra alatt érzésem szerint többet állt a felvonó mint ment. Ezeket mind betudom a nehéz kezdetnek, adódhatnak technikai problémák. Mindezek ellenére örömmel tölt el, hogy szükebb környezetünkben ilyen síelési lehetőség van. Viszont több dolog is elszomorít, ami nehezen fér bele az általam is elképzelt "európai" színvonalba. Légyszíves vegyétek az alábbiakat építő jellegű kritikaként.
Ha egyszer a fölső felvonó el nem indítása miatti 20% kedvezményt meghirdetitek, akkor azt a pénztárnál is érvényesítsétek korrekt módon, ne húzzanak már le a fizetésnél.
A felvonónál strázsáló liftkezelő nem lenne baj, ha a folyamatos dohányzás helyett megfogná a tányért és a (fizető)vendégnek segítene az indulásban, gyerekek és kezdők esetén esetleg lassítással is. (Egy halvány próbálkozást ugyan láttam, de azért szurkoltam inkább, hogy ki ne égesse a kissrác kabátját a cigijével.)
Ha már dohányzik valaki, tegye azt a munkaközi szünetben. Szerintem a többség, aki ide látogat az átlagnál sportosabb életmódot él, és velem együtt visszataszítonak tartja a rálehelt cigarettafüstöt a hóba dobált csikkekel, együtt.
Fentiek egyike sem pénz, csupán szemlélet kérdése. Ne rontsátok el a vendéglátás színvonalát ilyen apróságokkal.
Többiektől elnézést a regényért.