h i r d e t é s
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szépalma Hotel - különleges, vidéki hangulatú szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben
ÜZENETEK (7681)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1238 élménybeszámolót írt
1238
22 éve tag
2026.02.10. 22:48
Ma a körülményekhez képest egész jól síelhető volt a Síaréna. Olyan ez mikor a Himalája alaptáborából nézik, hogy mikor nyílik az időjárás ablak a csúcstámadáshoz. Aztán majd a hegy megmondja. Ma egész nap ideális, -1 körül volt a hőmérséklet. A pálya ennek és az előző napok gyengébb esősebb napjai szerinti volt. Valami visszafagyott leratrakolt hókása, ami nagyon jól csúszott, de néhol okozott meglepetéseket.
A bőség már a múlté, 4,2,3 erősen esővert, földfoltos, le is volt zárva. A 7-es még tartja magát, de ráférne egy frissítés. Szokás szerint az 1-es ami a főpálya teljes szélességben működik. Hangulatot a Sport43 síiskolás csoportok hoztak, akik átjőve a tanuló pályàkról nagyon nagy kedvel köröztek. A képek még a 7-es tanulópályán készültek ahogy fegyelmezetten tekergőztek lefelé.
hómacsek
96 élménybeszámolót írt
96
18 éve tag
2026.02.03. 15:37
Egy kis mai helyzetjelentés.
Ma sajnos nem volt a kedvezményes 4444 Ft-os akció (tudtuk előre), így a piros bejáratot választottuk. Reggel alig voltunk a pályákon, fantasztikus volt ilyen népsűrűségben síelni, 11 után kezdtek el többen lenni. Erős havazás, ami 11 óráig kitartott. A pályák jobbak voltak a múlt keddinél, friss porhó borította, szépen el volt dolgozva, a ratrak többször ment, a nyomvonalát egész délelőtt élvezhettük. Az 1-es pálya egész délelőtt hibátlan állapotú volt. A 7-esen az alsó felén annyira tapadt a hó, hogy alig csúsztunk lefelé, na az kétszer elég is volt. A hóágyúk dolgoztak ezerrel. A 2-esen is csúsztunk néhányszor, az "gondozatlan" volt, de mivel friss porhó borította, nem lehetett rá panasz. Délben már el is jöttünk, nem bántuk meg a kiruccanást.
Bélapó
1478 élménybeszámolót írt
1478
20 éve tag
2026.01.29. 07:18
Hogy nyitásra nincs kitakarítva a WC és egész délelött nem takarítják, az nem előforduló probléma!!!!!
Előzmény: (TZoli 223932)
h i r d e t é s
hómacsek
96 élménybeszámolót írt
96
18 éve tag
2026.01.27. 15:53
Ma nyitásra érkeztünk a kék bejárathoz, "Varázskedd" jól működött. Délelőtt nagyon kevesen voltak a pályákon. Az elmúlt héthez (csütörtökhöz) képest sokkal kevesebb volt a hó, több helyen is kilátszott a fű. Szorgosan lapátolták rá a havat az ott dolgozók, látszik hogy őrizni akarják, ami van. A napsütéssel egyre romlott a hó minősége, úgy kb. 11 órára már egészen felpuhult, összetúrt lett. Ennek ellenére csodás sínapunk volt, hangulatos az egész, ha megjön a várt lehűlés (és hó?) újra megyünk.
hómacsek
96 élménybeszámolót írt
96
18 éve tag
2026.01.26. 11:41
Szuper, köszönöm!
Előzmény: (szebe 224053)
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
2026.01.26. 11:34
Ma reggeli postjuk szerint lesz:

"Mától kedvezményes jegyárakkal várunk Benneteket egészen csütörtökig, viszont kedden a Bébi Marcsisták 4.444 forintért jöhetnek be a 🩵kék bejáraton."
Előzmény: (hómacsek 224051)
hómacsek
96 élménybeszámolót írt
96
18 éve tag
2026.01.26. 11:06
Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy holnap is lesz Bébi Marcsi akció? Semmi infót nem találok róla. Tudja valaki? Köszönöm.
pakesbar
5 élménybeszámolót írt
5
2 éve tag
2026.01.23. 22:27
Tökéletes pályák, nulla várakozás!
IMG-5696.jpeg
TZoli
1238
22 éve tag
2026.01.23. 20:27
A mai napon jeges résszel nemigen lehetett talàlkozni. A 0 fok körüli (-1től plusz1-ig) hőmérséklet és a mindenféle vegyes csapadék megtették hatásukat, a pálya egy kicsit felpuhult. Annyira azért nem, hogy problémás lett volna. A sok síelő a megnövekedett síelhető pályaszámot kihasználva jól eloszlott, nem jöttek létre kibuckásodot nyomvonalak. Felváltva mentem a 7, 6,1 kombón amiből a legélvezetesebb GS élményt lehet megsíelni, a teljes 1-en, ami meredekségével inkább SL-nek megfelelő lehet és a legkanyargósabb leghosszabb 2,3,4,1 kombináció, ami SG-re hajaz.
Délelött induláskor Fehérvár után erős havazás, Hajmáskér után ónos eső. A Gyulafirátóti kereszteződésnél vaciláltam, visszafelé vagy tovább? De aztán Eplénynél kitisztult, igaz néha beborult, de teljesen jó síelhető idő lett. Pár kép csak azért, nem tudom mikor lesz újra ilyen fehér minden.
20260123-120648.jpg
20260123-115419.jpg
20260123-120604.jpg
20260123-120619.jpg
20260123-153146.jpg
sneeuw
67 élménybeszámolót írt
67
9 éve tag
2026.01.22. 19:12
Egész jót lehetett ma itt síelni. Sorbanállás délelőtt nem volt, vagy csak 1-2 perc. Arra szeretném a holnap síelni indulók figyelmét felhívni, hogy ha a 7-esen indulsz, majd át akarsz menni az 1-esre, akkor az összekötő szakaszon (Q3) elég nagy jeges részek vannak. Ez ráadásul piros, emiatt kezdők ezt a részt - saját érdekükben - lehetőleg kerüljék. (Szombattól délutánonként már pluszok várhatók, ezért majd valamennyire felpuhul a jég, jobban enged a kantninak.)
TZoli
1238
22 éve tag
2026.01.22. 19:10
Hoppá! ilyen hírekkel is ritkán találkozunk. - Világ gazdaság: Ilyen szigorú téli időjárás mellett ugyanis rekordbevételt ígér a társaság - Enefi - eplényi befektetése, a síaréna:
"a sípálya-üzemeltetés izgalmas, melynek árbevétele 211 millió forintról 306 millióra bővült, ami 44,98 százalékos emelkedés a bázisidőszakhoz képest. A növekedés már tavaly is az erősebb téli jegyeladásoknak, és Síaréna Bike Park – hegyi kerékpároztatás projekt – egyre erősebb felfutásának köszönhető.
A kisbefektetői fórumon most azon spekulálnak, hogy a szokatlanul szigorú időjárásnak és a bőséges havazásnak köszönhetően idén néhány hétvége alatt elérheti vagy már el is érhette a nullszaldót a síaréna, s a továbbiakban zsíros profitot termelhet."
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/01/befektetes-pernyertesseg-utan-sitalpakon
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
2026.01.19. 20:40
Kérdés, hogy mennyire sikerült megerősíteni a hóréteget a 4-3-2 tetején, mert múlt héten még inkább elnézést kellett volna érte kérni, nem pénzt
Idén nagyon csendben vannak hóágyúzást tekintve, tavaly minden postjukból az folyott, hogy hány köbmétert lőttek, és abból hány centi már a pálya.

Az akcióval ettől függetlenül megéri, aki teheti menjen.
Előzmény: (TZoli 223962)
TZoli
1238
22 éve tag
2026.01.19. 18:00
Holnap megint az immár szokásos keddi Bébi Marcsi akció. A kék bejáratnál 4444 ft az egész napos jegy. Nyitva az 1,2,7 főpálya és a 4-2-1 kombináció. Utóbbira évek óta várni lellett. Most lehetőség nyilt a használatra, bőven 1 km feletti csúszás egy körben. Hidegre való tekintettel tea osztás. Nyitva 9-19-ig. Aki tud, most menjen, használja ki ezt a hazai környezetben sajnálatosan ritka lehetőséget!
Előzmény: (TZoli 223932)
20260114-130105.jpg
TZoli
1238
22 éve tag
2026.01.17. 19:49
Most elég nagy forgalma van, azt mondják 1200 főig nincs sor a 4 ülésesnél. Megy több pálya is, a 4 eleje, 2 és 1 kombó 1300 méter, szívja a tömeget. Hétvége és a 4444 Ft-os akciós keddi egész napos jegy még megdobja. (ennek ellenére a pályán nem látszik meg, a 111 perces kihívást 14-16 km-rel szokták vinni, ez nem jelent 1-2 percnél több várakozást)) De ez csak a piros bejárat, a kéknél is van egy kétüléses, ahol ott is hasonló a részvétel.
Biztos előfordul probléma, de amikor ott jártam (heti 2x átlag), alapvetően minden rendben volt. A szemétszállítással volt probléma, mint mindenfelé, gyűlt is a gyűjtő konténerben, de úgy tudom segítség kérés után végül elszállították.
Előzmény: (bouquetk 223930)
bouquetk
430 élménybeszámolót írt
430
14 éve tag
2026.01.17. 18:45
Vagy száz hasonló osztrák létesítményben volt szerencsém megfordulni. Hogy van az, hogy ott alapvetően minden rendben van, tisztaság stb.
Előzmény: (Bélapó 223904)
Viri
730 élménybeszámolót írt
730
22 éve tag
2026.01.17. 16:26
Hát ez tényleg gusztustalan, visszataszító!
Korábban, mint sítábor szervezőnek lehetőségem volt az egyik utazási iroda jóvoltából szálláshelyeik előzetes bejárására. Az iroda vezetőjének az volt álláspontja, hogy a szálláson a szemlét mindig a fürdőszoba, WC megtekintésével kezdjük! Igaza volt, sok mindent elárul a két helység állapota!
Előzmény: (Bélapó 223904)
Bélapó
1478 élménybeszámolót írt
1478
20 éve tag
2026.01.15. 19:46
Én minden évben legalább egyszer elmegyek! Az idei szezonban ma volt az első nap!Nem mondom, hogy kevesen voltak, de nem kellett sorban állni, legalább is nem sokáig. 11 után a pályák használati értéke jelentősen romlott. Ami nagyon nem tetszett! A férfi WC-ben két piszoár szinte színültig volt reggel, negyed tízkor. Gusztustalan, visszataszító! Délben a helyzet változatlan! Legalább takarták volna le!
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
2026.01.14. 16:52
Mivel kb 6 éve voltam utoljára a Síarénában, és múlt héten jelentős mennyiségű hó esett, ezért úgy döntöttem, meglátogatom az eplényi centrumot.

Fehérvárról nincs 1 óra az út, kényelmes indulás, 8:30 környékén néhány autó társaságában már a parkolóban öltöztem, sorbanállás jegyért, csatolás, és indult is a 4 üléses.

Reggel kemény, kifagyott pályákkal lehetett kezdeni, a köd lassított némileg, de vállalható volt. Kb 3-ig mentem, nekem ennyi elég volt ahhoz, hogy elfáradjak. Különösebb tömeg nem volt, gyakorlatilag mindig be lehetett csúszni a felvonóig. Ha valaki "siet", akkor 9 perc környéki körökkel lehet számolni, a 10 már szinte kényelmes.

Az 1-es nagyjából teljes hosszában jó volt, 11-dél környékén előkerültek jeges részek.
A 7-es szélességéből sokat elvesznek a kirakott hóágyúk (régen kb a villanyoszlopokig rakták őket, most jóval beljebb van). Szintén kb 11 környékéig oké, utána 2 üléses alatt akadt némi hó, egyébként elég sok részen jégtáblák. Ahogy az 1-es felé átkötés is elég kemény, jeges.

Nyitva volt még a 4-es és a 3-as teteje, a 4B és a 2-es, FB postjuk szerint vékony hóréteggel. A valóságban ez úgy néz ki, hogy nagy foltokban kilátszik a föld, és nagyjából egy ratraknyi széles nyomon lehet síelni rajta. Hóágyúk itt is kint legalább azok környezetében van "hó".
Voltak próbálkozók, de a többség a 2 fő pályát használta.

Összességében nekem csalódás volt, de lehet túl nagy elvárásokkal érkeztem a múlt heti havazás, és a többéségben pozitív beszámolók miatt.
13 ezer a 8 órás jegy, ennyiért inkább rászánom a plusz benzinköltséget, és irány a Mátra, vagy a közelebbi osztrák terepek.
csibaj1
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
2026.01.10. 16:13
Nézem a webkamerát, jan. 10. du 4 körül 1-es pálya alja tele van lecsatolt lécekkel, még jó, hogy a fentről beérkezők el tudnak jutni a felvonóhoz. Gratulálok a "sporiknak"! A szervezők is szólhatnának a lécek tulajdonosainak ha már azoknak nem tűnik fel, hogy milyen rossz helyen "parkolnak". Balesetveszélyes is.
Szerdán voltam ott kevesen voltak egész jó lett volna a pálya, ha ratrakoltak volna. (1-es, 7-es.)
TZoli
1238
22 éve tag
2026.01.10. 00:09
Teljesen korrekt tájékoztatást adtak nyitás előtt. Pálya állapotokról, valamint arról hogy mivel jár a megnyitott pályák elhagyása illetve az erdőben történő síelés. Nem tiltották, de figyelmeztettek a veszélyekre és mivel jár. pl körülményesebb mentés.. A balesetveszélyes helyeket lezárták, a várható freeride utvonalaknál (25 cm természetes hó a nem használt 2,3,4 pályákon) figyelmeztető táblák voltak kihelyezve.
Talán ennek is köszönhető, hogy semmi sérülés nem történt. valamint annak, hogy inkább óvatos felfedezés volt a jellemző, pl kisgyerekek snowboarddal játszottak mélyedésekben a nekik derékig érő hóban.
Jól elkülönül a havas társadalom két rétege. Kezdők elgyakorolgatnak a 7-esen,. Haladók mennek az 1-es felé, nem jellemző a száguldozás, inkább a technikásabb kanyargós sízés. Nem egyszer volt részem (véletlenszerűen) szlalomban párhuzamban menni vagy egymás nyomvonalán valaki idegen sporttárssal, aztán a felvonón átbeszéltük hogyan sikerült.
Sajnálom, ha indulatot keltettem, nem volt szándékomban,. elnézést kérek. A helyzetet és a körülményeket szerettem volna tisztázni.
Ha valami miatt nem lassítják a felvonót és kevesebben vannak a pályán, akkor 8-9 perces köröket lehet teljesíteni. Amiben a valamivel több mint 1 km pályát másfél percen belül lehet megcsinálni. Vannak rövid letörések, de vannak lankásabb és vizszintesebb részek is. Tegnap inkább 10 perc volt egy kör, szerintem a nyertes inkább 12 kört mehetett. Ez olyan 44 km/h. Ha a 7-esről átjössz az 1-re az 1B-n, vagy a 6 is jó, ott rövid ideig fel tudod túrbózni (érzés szerint) 60-70-re is. Ezt estefelé (19-ig van nyitva világítással) szoktam művelni, mikor már mindenki hazamegy.
Szóval azért a terep adottságai nagyon jó élmény sízésre adnak lehetőséget. Jelenlegi körülmények közt meg méginkább. Menni kell ki kell próbálni, szerintem sajnos ez a mostani állapot nagyon ritka lesz a közeli jövőben.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE