Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

gondone által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (22)Időben csökkenő Időben csökkenő
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2007.03.22. 21:49
Érdekes ez a Dobor Dezső ügy. Lehet, hogy jó lesz amit csinál, ezt még nem lehet tudni, csak engem elgondolkodtatott valami.

Ki az a Kaszó Klára, mit csinál ő a sísportban, milyen alapon, és ez kinek jó? Nem cinikusan kérdezem, hanem csak tudni szeretném!

Amit én tudok róla:
- Sí Szövetség alelnöke
- RTL Klub vezető jogásza
- Szepesi István (Fullsport SE elnök) felesége
- Havazin mentora
- Dobor Dezső főnöke, most már két helyen min.
- Szepesi Bertold (Fullsport SE üdvöske) édesanyja
- Szepesi Arnold (RTL Klub-Havazin operatőr szerűség, ex-síversenyző szerűség) édesanyja
- Innerkremms-i panzió tulajdonos

Ha megnézzük bármelyik adását a fent említett műsornak, akkor nem hallunk másról, mint Bertoldról az ifjú titánról, a Fullsport SE-ről, Innerkremms festői szépségéről stb. Ezek persze minden bizonnyal megállják a helyüket, de tényleg semmi más nem történik senkivel, sehol máshol? Kevés kivételtől eltekintve én ezt már családi házimozinak nevezném.

Sajnálom, hogy ez az egyetlen témába vágó műsorunk van, mert így nincs semmilyen versenyhelyzet minőségben, ill. szakmailag. Ezért jobbhíján nézzük (már ha) ezt az egyet, és örülünk, hogy havat látunk.

Van szerencsém ismerni Klárát, bár annyira nem, hogy a fenti kérdéseimre választ tudjak adni.
Aki esetleg több információval vagy más véleménnyel bír, kérem ossza meg velünk!

Mindannyiunk érdekében sok sikert kívánok Dobor Dezsőnek:

Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.18. 00:00
Powee!

Tényleg csak azért, hogy a valóság közelébe billenjen a mérleg: úgy tapasztaltam, hogy vannak olyan magyar síboltok és szervizek is, ahol hozzáértők, segítőkészek, és olyan táblázatból dolgoznak (+ síoktató rutin), mint amilyet te is feltettél. Ami amúgy tényleg jó, bár én is egyetértek azokkal, akik bizonyos esetekben kicsit aláállítanának.

Bocs, ezzel csak két dolgot szeretnék: az egyik, hogy köszi a táblázatot, a másik, hogy szerintem nem minden magyar síbolt "csak a pénzt látja a vevőben". Velem itthon is voltak már igen korrektek emberileg, és szakmailag is. Persze nem mind ilyen, ahogy a sípályák tövében is tapasztaltam már elrettentő eseteket. Teljesen emberfüggő szerintem.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.08. 20:38
Szia Peti87,

a leírtak alapján én a helyedben sokkal inkább AC v. AMC, esetleg cross lécet vennék. Elsősorban azért, mert azt írtad, szeretsz off piste síelni. Terepen elvész a slalom/óriás sík minden előnye, inkább olyan lécet keress, ami viszonylag széles (min. 73 mm középen), és a rádiusza nem túl rövid. Az ilyen léceket is gyártják mindenféle terhelésre, és ezek alkalmasak arra, hogy kezelt pályán is szép íveket tudjál húzni. A súlyod szerencsére nem nagy, ezért még az árban is teljesen benne lehet maradni. Nézd meg esetleg a Fischer AMC és RX sorozatát, Head XRC-ket, Völkl AC-ket, és még sorolhatnám...

Természetesen ha inkább a versenytechnikára koncentrálsz, akkor jó lehet a GS és az SL is, persze nem mindegy, hogy melyik!
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.05. 21:48
Szia Doszi, minden cégnek van ilyen kategóriájú cipője. Ez a tudásodnak akár meg is felelhet, persze kérdés, hogy hány kiló vagy, és milyen erős a lábad. Amúgy cipőt szerintem mindenképpen próbálni kell, mert mindenkinek más a kényelmes (ld. az eddigi kb. összes üzenetet).
Jó lehet még pl.: Head Edge 7.8, Dolomite A sorozat, Rossignol Salto X stb. De ezt úgyis a lábad alakja fogja eldönteni, próbálj meg minél több félét!
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.03. 16:49
Mous, amit a héten próbáltam (Nordica) az vicces módon hátra nyílik, de nekem belefért volna még egy láb. Mármint széles. És nagyon puha is.
A lépéskapcsolókról én kissé máshogy vélekedem, de lehet, hogy a tied olyan, aminek értelme is van. Biztosan sokféle megoldás született már, amiket én láttam, azok jobban szolgálták az eladhatóságot, mint a segítséget lépkedésnél.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.03. 09:14
Mous, a paramétereink nagyon hasonlóak, nekem is műtve van a térdem.
Próbáltam már többféle sarokemelőt, de sajnos valahogy nem sikerült eltalálnom az igazit. E pillanatban a sícipőtáskám zsbében három pár különböző van. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó ötlet, lehet, hogy neked sikerül.
Amit a lábkinyújtásról írtál kicsit atavisztikus ellentétnek tűnik, mivel az a a cipő, amelyik nyújtott térddel kényelmes, az sízésre nem igazán alkalmas, mert vagy nagyon puha, vagy nagyon nagy. Ellenben kérdezném, hogy a liften ki van nyitva a cipőd? Ha igen, akkor nincs több ötletem, ha nem, akkor próbáld meg! Nekem ez segít.

Ha találok valami igéretes lehetőséget cipő ügyben szólok, kérlek te is!
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.01. 21:13
Ilyen kőkorszaki módszerekhez nem folyamodom, mint a harmadik évezred gyermeke sokkal modernebb eszközt használok öncsonkításra - sícipő.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.01. 20:27
Hát, megleltem az ajánlott cipőt (Stani). Sajnos pontosan úgy viselkedett a lábamon, mint a fagyi az aszfalton. Ami meglepő volt, hogy sokkal szélesebb volt, mint amire számítottam - hát még annál, mint amiben reménykedtem.

Maci-Laci, kösz a tippet, természetesen gondoltam már sokszor a bérlésre, de mint feljebb említettem, egyszerűen még hasonló kategóriájú cipőket sem tartanak 25-ös méretben. A boltokban mindíg azt mondják, hogy ilyenre egyáltalán nincs kereslet (külföldön szintén), a kölcsönzők pedig úgy gondolják, hogy akinek ilyen kell, annak már van sajátja. Azért köszi, kutatok tovább.

Ha valaki véletlenül beleakad mondjuk Lange Comp 120W-be, vagy női Dobbermannba v. ilyesmi, az szóljon!
Köszi mindenkinek, aki segíteni próbál(t) G.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.12.01. 09:11
Én már több olyan emberrel találkoztam, akik ezzel a lábujj problémával harcoltak permanensen. A legelső közös bennük az, hogy mindannyian lányok. Ebben a pillanatban négyen jutnak az eszembe - ebből hárman a mindenkori magyar sízőnők közül benne vannak a top tízben. Amúgy voltam ortopéd orvosnál, sportorvosnál, pedikűrösnél, gyógytornásznál.
A probléma egy esetben lehetett az, hogy kicsi volt a cipőm. A többi esetben leginkább az volt a jellemző, hogy ha meghúztam a csatokat, akkor az achillesnek kialakított rész felhúzta a sarkamat, gyakorlatilag a levegőben volt a sarkam, ebből kifolyólag minden terhelés a lábujjaimon volt, amelyek amúgy már régóta érzéketlenek. Ilyennel mondjuk már fiúban is találkoztam.
Hidd el, nem a levegőbe beszélek, ez nekem már egy sokszor körüljárt, állandó probléma. SL Skier, szerintem te is ismersz ilyen embereket, csak nem biztos, hogy tudsz róla (hogy ez a bajuk). Mivel én nem vagyok versenyző, ezért nincs meg bennem az a fanatizmus sem, hogy mindegy, max. fáj. Szeretek sízni, és nem akarom egy ilyen érzékeny láb (kettő) miatt feladni!

Szóval továbbra is minden megoldás érdekel, ma pl. megyek valahova, hogy felkutassam azt a cipőt, amit tegnap Stani írt.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.30. 22:00
Ok, hol? És ha ez mondjuk nem jó (tegyük fel találok), akkor van másik "pl" is? Már csak mert még sürgős is lenne...
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.30. 21:37
Tud nekem segíteni abban valaki, hogy végre találjak magamnak egy rendes cipőt?

A gondom az, hogy lány vagyok, és az én lábamra nincs választék. Dinamikusan, rutinosan sízek. A lehetőségek amit próbáltam kétféle véget értek (az utóbbi nyolc évben hét cipőm volt): vagy teljesen kipuhultak, de annyira, hogy gyakorlatilag közel le tudtam bennük térdelni, vagy egyetlen(!) menet alatt leváltak a lábujjaimról a körmök, amiket ezt követően fél évig növesztettem vissza (több cipő esetén is). A gyári versenycipők nekem túl kemények. Utcai női topcipőkből a tapasztalatom: Salomon - túl lapos; Atomic - rossz helyen van (de nagyon) az achilles szűkítés + lábujj-ügy; Tecnica - brutál széles + lábujj ügy; Head - a szár eleje puha, háta nem mozdul (terhelhetetlen); Dolomite - nagyon puha az egész; Rossignol - d.e. 11-re +5 fokban is fehérre fagy a lábam és a fent említett lábujj probléma ennél is fennáll - pillanatnyilag ebben sízek. Nordica női topcipőt nem találok, ami elbírna, de ezt még nem próbáltam. Lange jó lehetne talán, próbáltam is csak éppen másfél számmal volt kisebb a lábamnál az az egy fellelhető darab. Néztem mindenfelé, ahol csak jártam.
A lábam egyébként keskeny, a rüsztöm magas, és a lábszáram izmos - tudom hogy terheljem a sít.

Na, erre ki tud gombot varrni? Minden lehetőséget/ötletet nagyon szívesen vennék!

Köszi: Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.15. 22:26
Azt hiszem mindenkinek igaza van abban, hogy olcsó és hatékony dolog kézzel élezni, de tegyük hozzá, hogy azért ehhez kell némi hozzáértés meg kézügyesség! Láttam én már nem egy örökre elélezett sít...
G
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.13. 20:58
Holotron, mivel nem lehet túl sokat tudni a Gepida lécekről (kivéve, hogy van 180 cm-s női lécük - érdekes), ezért nem minősíteném, viszont ha hozzáértő kiszolgálást szeretnél és jó ár-érték arányú lécet magadnak ami el is bír, akkor esetleg nézd meg mindenekelőtt a https://www.skiing.hu -t. Ott elég jól rászűrhetsz a tudásodra, de fel is hívhatod őket, ha kérdésed van. A tavalyi léceik 30%-on vannak, lehet jókat találni.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.11. 22:58
Fura, hogy ugyanaz a dolog mennyire mást jelent mindenkinek. Bizonyára most is volt egy csomó jó- és ugyanannyi rossz vétel de összességében azt láttam, hogy lényegesen kevesebb kiállító, és érdeklődő volt. Úgy hallottam (nem megegrősített, de lehet hogy megbízható forrásból), hogy a jegyeladás abszolút negatív csúcsokat döntött éppúgy, ahogy a legtöbb cég bevétele is. Azt tudom, hogy sok cég erőből nyomja. Vevők szempontjából biztos nagyon jó ha az egymás melletti standokon aláígérnek az árral csak hogy eladjanak, de a piac szempontjából borzalmas. A kultúráltabb (minőségi) kereskedők utálják már az egészet, ezért is csökken erősen a létszámuk - már ami a kiállítást illeti. Amilyen összegbe kerül a bérleti díj + áram + járulékos költségek, az ma már egy sima kiskernek behozhatatlan. Nyereséges az lehet, aki nagyker, de kiskerként is működik. Ezzel mindössze az a baj, hogy (ez konkrét tény) ha a vevő olcsóbban kapja meg az árut mint amennyiért a partner kisker, akkor jövőre már nem fognak tőle rendelni, kvázi maga is halódik az azonnali bevétel fejében. Tán sötét amit leírok, de majd nézzétek meg a jövő évit, van rá egy fogadásom, hogy ha nem változik meg alapjában a rendszer, akkor már ez a kiállítás is tovább fog satnyulni látványosan. Amúgy a rendezvények egy része valóban szinvonalasabb volt, mint eddig bármikor.

Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
Topik: Spyder
2006.11.08. 22:54
Bocsánat, ha úgy fogalmaztam, hogy félreérthető volt. Nem húzom le a Sherpát egyáltalán, csak szerettem volna a helyére tenni; jól működő középkategória (ebből is van természetesen több szint, mint minden márkánál). Csak sokszor találkozom - más témában főleg - azzal a helyzettel, hogy valami alul/túl van értékelve. Pl. a Spyder igaz, hogy valóban remek minőségre képes, de kérdés, hogy van-e olyan praktikus időjárási v. egyéb körülmény, amikor számít az a különbség amit ez esetlegesen tud. Másrészt van olyan szintje, ami már értelmetlenül drága még annak is, aki meg tudja fizetni. Ezeket nem tudnám jó szívvel ajánlani senkinek. Ugyanakkor a hamisítványok azért zavarnak, mert azért a pénzért lehet venni teljesen jó ruhákat is, csak épp nincs rájuk írva, hogy Spyder - ergo aki megveszi, azért szeretné ha úgy tűnne... Pedig ott vannak pl. a Völkl, Scott, Burton stb. ruhák töredék árért. Mindenesetre nem véletlen, hogy népszerű ez a topic, valahogy mindenki tudja, miről van szó.

Gondone

P.S.: Vazsi, pont most írtál, a kérdésedre azt tudnám mondani, hogy fel kell próbálnod hogy eldönthesd. Ezek között leginkább szabásban van különbség, az anyagok amikből felépülnek nagyjából megegyeznek (ettől Legend). G
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
Topik: Spyder
2006.11.08. 08:44
A Sherpával egyáltalán nem az a baj, hogy ott gyártat (mint mindenki), hanem pusztán annyi, hogy ha én pl. koncertezni szeretnék mint operaénekes, akkor nem elég, ha elfogadhatóan el tudom dúdolni a hull a szilvát.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
Topik: Spyder
2006.11.07. 21:11
Vazsi, a Legend széria a legkomolyabb, bár az ára is az. A Quest sem rossz, de (Spyderen belül) már visszafogottabb. Tudomásom szerint (az eseti, kéz alatti vásárlásokat kivéve persze) egész Európában a K2-ben a legolcsóbb a Spyder, de lehet, hogy tévedek. Mindenesetre nézd meg a https://www.skiing.hu -t.

Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
Topik: Spyder
2006.11.07. 21:06
Bocs, nem szeretnék senkit megbántani, de egyrészt a Hervis az Ázsia Center II.(már ami a termékek jó részét illeti), másrészt a Sherpa sem rendelkezik sok éves kutatásokkal és tapasztalattal. Konkrétan egy ügyes magyar üzletember Spyder- de főleg Columbia koppintása, amelyet azokban a távol-keleti üzemekben gyártat, ahol korábban a mintás zoknit, és a bőrkabátot. Ez egyáltalán nem minősítés a részemről, csak történetesen ismerem őt régről, és bár tisztelem, nem vennék Sherpát, ha megengedhetem magamnak. Talán kicsit keményre sikerültem most, de meglepődtem az összehasonlításon.

Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
Topik: Spyder
2006.11.06. 22:30
Az a helyzet, hogy én voltam olyan helyen, ahol gyártották a hamisítványokat. A lényeg az, hogy a gyártást az anyacég úgy tudja ellenőrizni, hogy magát az anyagot ők szállítják, és ezzel négyzetcentire(!) el kell számolni. Meghatározzák azt is, hogy hány tized százalék lehet selejt. A varrodáknak az a célja, hogy lehetőleg keveset rontsanak el, és az így megmaradt anyagokat a meglévő szabásminták alapján (és a rendelkezésre álló zippzár húzókákkal, gombokkal és feliratokkal)összevegyítik gagyi, olcsó anyagokkal. Tehát olyan is, meg nem is. Az, hogy kinek fontos az eredeti minőség és kinek az ár, az egyéni kérdés. Mindenesetre két hasonló kabátot egymás mellé téve azonnal ordít a különbség. (Kb. mint a bársony és a ropogós nejlon zacskó).
Sízés közben ugyanez érvényes. Végül is bármilyen kabátban ki lehet bírni, de aki már volt igazán zorkó körülmények között igaziban, majd megpróbálja az olcsót is, többet nem kételkedik. Ne higyjétek, hogy nagyon védem a márkát, én nem abban csúszom, de attól még összehasonlíthatatlanul többet tud az eredeti. Nagy csodák nincsenek.

Gondone
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.