roli75 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
roli75
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.01.09. 10:35
Robin-nak

Köszi a választ és a képeket. Én is rakok fel képeket.
Úgy látom ugyanaz lehet, csak kissé ráncfelvarrott változatban.
Nem emlékszem hogy a korábbi Tyrolia SL100 Carve kötésem ilyen erős lett volna új korában, azon 3-tól van az erősségi fokozat, ezen meg sajna 4-től. De a Tyrolia 4-en is kiold, míg ebből nem lehet kitépni sem a bakancsot fölfelé. De itt csak a hátsó kötésegységről beszélek, az első az jól kiold 4-esben is.
Kicsit félek tőle. Bár nem szoktam sokat esni, de az ördög nem alszik. És ráadásul gyorsan síelek, így meg azért veszélyes lehet.

Üdv
DSCF0178-1.jpg
DSCF0179-1.jpg
DSCF0180-1.jpg
roli75
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.01.08. 23:01
Sziasztok!

Először is köszönöm a korábbi kérdésemre kapott válaszokat.
Végül egy atomic lécet vettem meg a Hervisben. Atomic Drive Ltd, Atomic 4tix 412 kötéssel.
Itthon egyből beállítgattam a cipőmhöz és sajna azt vettem észre, hogy a kötés hátsó része, - azaz a saroknál lévő része - a legalacsonyabb (4-es) beállítással is nagyon nehezen old ki fölfelé irányban, a korábbi Tyrolia kötésemhez képest. Szóval úgy érzem, hogy inkább a "lábam szakadna előbb le", minthogy leoldjon.
Van e valakinek tapasztalata ezzel a kötéssel kapcsoaltban.
Egyébként szerintem ez a hervises léc a az ATOMIC Drive 9-nek valami változata. http://www.skiing.hu/shop/product_3610.html

Emiatt már nem is vagyok biztos abban, hogy jó döntés volt ez a léc. Vagy inkább cseréljem vissza a HEAD XRC HEAT-re?

Üdv.
roli75
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.01.07. 22:59
Sziasztok!

Lécvásárlás előtt állok és kissé tanácstalan vagyok több dologban, ezért segítséget kérnék hozzáértőktől.
Dilemmám, hogy mekkora lécet vegyek és a kinézett három típus közül melyiket?
Testmagasságom 171cm, súlyom 84kg, haladó síelő.
A már kiszemelt három típus mindegyik a Hervisből:
-ATOMIC drive ltd
-ATOMIC GS 10
-HEAD XRC HEAT

Eddig egy viszonylag nagy carving léccel síeltem, sajna még a carvingok kezdetén rábeszélt az eladó egy nagy, 176cm-es felsőkategóriás kemény lécre. Végül is jól síelek vele, de most már kisebbet vennék, mert kipróbáltam egy kisebbet és még jobban ment vele. Eddig inkább hosszú, gyors íveken síeltem.

Várom segítő válaszaitokat.
h i r d e t é s
roli75
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2009.01.07. 21:54
Sziasztok!

Lécvásárlás előtt állok és kissé tanácstalan vagyok több dologban, ezért segítséget kérnék hozzáértőktől.
Dilemmám, hogy mekkora lécet vegyek és a kinézett három típus közül melyiket?
Testmagasságom 171cm, súlyom 84kg.
A már kiszemelt három típus mindegyik a Hervisből:
-ATOMIC drive ltd
-ATOMIC GS 10
-HEAD XRC HEAT

Eddig egy viszonylag nagy carving léccel síeltem, sajna még a carvingok kezdetén rábeszélt az eladó egy nagy, 176cm-es felsőkategóriás kemény lécre. Végül is jól síelek vele, de most már kisebbet vennék, mert kipróbáltam egy kisebbet és még jobban ment vele. Eddig inkább hosszú, gyors íveken síeltem.
Várom segítő válaszaitokat.
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE